jestem nowy na forum, i mam nadziję skorzystać z wiedzy starszych i bardziej doświadczonych użytkowników. Ale do rzeczy.
Ok. 2 tyg temu dzień po biegu ok. 6km zaczął się ból stopy oraz kolana. Ból stopy przeszedł szybko, ból kolana niestety nie. Kolano od tamtego czasu jest opuchnięte lekko. Początkowo ból występował podczas schodzenia po schodach, dłuższym chodzeniu (jak np. w pracy) Aktualnie nie boli już podczas normalnego użytkowania - chodzenia.
Pierwsze próby truchtu nie przynoszą jakiegokolwiek bólu, lecz już obciążenie na ok70% mocy biegu powoduje ból, w mojej ocenie, nad kolanem, w miejscu przyczepu środkowej części m. czworogłowego.
Była konsultacja ortopedy. W jego ocenie jest to chondromalacja st 1.. Zostałem skierowany na RTG i USG które mam wykonać w tym tygodniu. W sobotę kolejna konsultacja u ortopedy.
Pytanie do was: czy na bazie opisu faktycznie może to być początek chondromalacji? Może ktoś z was miał identyczną sytuację, może jakoś pomóc?
Sprawa dla mnie o tyle ważna, że jestem w trakcie przygotowań do grania w piłkę po 4 letniej przerwie oraz chciałbym spełnić swoje marzenie nt. przebiegnięcia kiedyś tam maratonu

Jeśli macie jeszcze jakieś pytania co do powyższego, chętnie jeszcze coś dopiszę byle tylko uzyskać jakąś pomoc od was.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i porady.