Jakie buty do biegania do 150 zł?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witajcie. Poszukuję butów do biegania max do 150 zł. Biegam 3x w tygodniu średnio 45 min. - będzie 60, po twardej nawierzchni. Zależy mi na amortyzacji, bo obecnie bolą mnie stopy (posiadam jakąś kaszankę z lidla, niezbyt wygodne). Moja waga to ok. 70 kg. Proszę o pomoc w dobraniu obuwia. Im taniej tym lepiej. Dzięki 

- skotar5
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39:21
- Życiówka w maratonie: 3:16:47
W tej cenie polecam buty Nike Dart 10. Sprawdziłem je na sobie, przebiegłem w nich ponad 1000 km w tym maraton i zero kontuzji. Można je dość tanio dostać w Martes Sport.
3km-10:55, 5km- 19:25 ,10 km- 39:21, półmaraton - 1h 30.04, maraton- 3:16:47
-
- Rozgrzewający Się
W sumie zależy mi na tym, aby buty były jak najtańsze i dobrze amortyzowały. Miałem kupić Ekiden One, ale doczytałem, że kiepsko amortyzują. A co myślicie o Adidas Breeze 101 2, Adidas Essential star lub Nike Revolution, Adidas Duramo 6?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Idź i poprzymierzaj. To jest podobna półka cenowa. Skąd pomysł, że w ogóle potrzebujesz jakiejś super-amortyzacji? Ważysz 70kg, nawet jeśli jesteś niezbyt wysoki to pewnie dużej nadwagi nie masz. Ból stóp nie wynika raczej z braku amortyzacji tylko właśnie z niewygodnych butów - więc jeśli kolejne chcesz wygodne to idź przymierzać!
biegam ultra i w górach 

- skotar5
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39:21
- Życiówka w maratonie: 3:16:47
Z tych butów o których piszesz adidas duramo to sprawdzony model. Na pewno ma dobrą amortyzację ale nike revolution też powinny być w miare dobre
3km-10:55, 5km- 19:25 ,10 km- 39:21, półmaraton - 1h 30.04, maraton- 3:16:47
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
A ja uważam, że jak facet 70kg waży i biega max godzinę to jakakolwiek amortyzacja mu wystarczy. Zauważ, że autor w poście #1 pisze, że szuka buta z amortyzacją bo bolą go stopy bo ma niewygodne buty. Jak sobie kupi wygodne, to na 90% stopy przestaną go boleć i wtedy się będzie można zastanawiać co do amortyzacji. Jak się porozciąga i poćwiczy trochę, to już w ogóle będzie ok - ludzie sporo więcej ważą i na bosaka biegają.skotar5 pisze:Na pewno ma dobrą amortyzację
biegam ultra i w górach 

- mirass
- Stary Wyga
Wszyscy Ci już doradzili. Buty rzeczywiście muszą być przede wszystkim wygodne.
Posiadam Kalenji One i nie polecam, chyba że planujesz biegać w tak do 45 minut i delikatnym tempem. Na początku wydawały mi się znośne, ale im więcej biegów przeżyły tym gorzej mi się w nich biega. Z każdym biegiem noga gorzej leży i brakuje mi dynamiki w tym bucie. Mimo to jest to fajny but jako but zastępczy (ja z niego korzystam jak wracam w rodzinne strony, żeby nie wozić butów) i na początek przygody z bieganiem. Z drugiej strony mniej łydki czuję w Kalenji One niż w Adidas Duramo 6M, które też posiadam i szczerze polecam. Trudno mi porównać z innymi butami, ale w porównaniu z Kalenji One jest to niebo i ziemia. Znacznie lepsza dynamika i większa wygoda. Nie są też tak prowizoryczne i przede wszystkim nie brudzą się tak - mam białe Kalenji......... Polecam Adidas Duramo 6M - Przebiegłem w nich co prawda dopiero 600km, ale nie widać na nich ubytków, w środku wszystko na swoim miejscu.
Posiadam Kalenji One i nie polecam, chyba że planujesz biegać w tak do 45 minut i delikatnym tempem. Na początku wydawały mi się znośne, ale im więcej biegów przeżyły tym gorzej mi się w nich biega. Z każdym biegiem noga gorzej leży i brakuje mi dynamiki w tym bucie. Mimo to jest to fajny but jako but zastępczy (ja z niego korzystam jak wracam w rodzinne strony, żeby nie wozić butów) i na początek przygody z bieganiem. Z drugiej strony mniej łydki czuję w Kalenji One niż w Adidas Duramo 6M, które też posiadam i szczerze polecam. Trudno mi porównać z innymi butami, ale w porównaniu z Kalenji One jest to niebo i ziemia. Znacznie lepsza dynamika i większa wygoda. Nie są też tak prowizoryczne i przede wszystkim nie brudzą się tak - mam białe Kalenji......... Polecam Adidas Duramo 6M - Przebiegłem w nich co prawda dopiero 600km, ale nie widać na nich ubytków, w środku wszystko na swoim miejscu.
-
- Wyga
asics nie ma lepszych buttow adidas przereklamowane
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
w tej cenie sprawdzone pumy faas 500
niezniszczalne wręcz, ja wciąż w swoich biegam (1800km)
amortyzacja całkiem porządna, tylko niski dropp 4mm może na początek zmasakrowac łydki

amortyzacja całkiem porządna, tylko niski dropp 4mm może na początek zmasakrowac łydki

-
- Wyga
badz kolega daj namiar na te energy boosty do 150 

- arbuz81
- Rozgrzewający Się
Ja biegam w tych butach http://juppi.pl/prod-damskie-obuwie-spo ... 2f4bd.html . Biegam co drugi dzień po 10-15 km. Buty mam od kwietnia tego roku, więc trochę już przebiegłam. Super trzymają pięte i rewelacyjnie pochłaniają drgania 

Arbuz