nie do konca tak jest w ub roku ważyłem mniej niż 70kg w tym roku 77 a wyniki lepszeuebq pisze:popieram, podobno 2-3 sekundy na km od 1kg masy można zyskać.małymiś pisze:Treningiem i odchudzaniem. Na poziomie amatorskim to te kilka gram nic nie zmieni, ale kilogram już coś może oznaczać.
Chudniesz z nadwagi 10 kg do normalnej wagi i masz 20-30 sekund szybsze poszczególne kilometry , nie licząc dodatkowych efektów wytrenowania![]()
warto
wplyw butów startowych na wynik :))
-
miejscowy_trucht
- Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 0:53:02
O! nalezy zwalczać anoreksję wsród maratończyków.
zapewne każdemu by się ekstra 8 kg przydało. Wtedy mogliby myślec o tym jak biegać w lżejszych butach by mieć lepsze wyniki....
zapewne każdemu by się ekstra 8 kg przydało. Wtedy mogliby myślec o tym jak biegać w lżejszych butach by mieć lepsze wyniki....
-
Sacre
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 33'
- Życiówka w maratonie: 3h10
Obstawiam, że zwiększyłeś siłę biegu.miejscowy_trucht pisze:nie do konca tak jest w ub roku ważyłem mniej niż 70kg w tym roku 77 a wyniki lepszeuebq pisze:popieram, podobno 2-3 sekundy na km od 1kg masy można zyskać.małymiś pisze:Treningiem i odchudzaniem. Na poziomie amatorskim to te kilka gram nic nie zmieni, ale kilogram już coś może oznaczać.
Chudniesz z nadwagi 10 kg do normalnej wagi i masz 20-30 sekund szybsze poszczególne kilometry , nie licząc dodatkowych efektów wytrenowania![]()
warto
-
uebq
- Zaprawiony W Bojach

a skąd wiesz, jakie byś miał wyniki, gdybyś ważył tak samo jak w ub.r....? Poza tym, może te 7 kg to mięcho z treningu, a nie sadło, to wiesz tylko Tymiejscowy_trucht pisze:nie do konca tak jest w ub roku ważyłem mniej niż 70kg w tym roku 77 a wyniki lepszeuebq pisze:popieram, podobno 2-3 sekundy na km od 1kg masy można zyskać.małymiś pisze:Treningiem i odchudzaniem. Na poziomie amatorskim to te kilka gram nic nie zmieni, ale kilogram już coś może oznaczać.
warto
-
miejscowy_trucht
- Wyga

warto
[/quote]
nie do konca tak jest w ub roku ważyłem mniej niż 70kg w tym roku 77 a wyniki lepsze
[/quote]
Obstawiam, że zwiększyłeś siłę biegu.[/quote]
no dokładnie bo na początku moj trening to było truchtanie 6-7minut km na zrzucenie masy ale nie bylem w stanie biegać szybciej niż 5minut na km dopiero przełom nastąpił jak zacząlem robić podbiegi to jakby sie ruszyło
nie do konca tak jest w ub roku ważyłem mniej niż 70kg w tym roku 77 a wyniki lepsze
Obstawiam, że zwiększyłeś siłę biegu.[/quote]
no dokładnie bo na początku moj trening to było truchtanie 6-7minut km na zrzucenie masy ale nie bylem w stanie biegać szybciej niż 5minut na km dopiero przełom nastąpił jak zacząlem robić podbiegi to jakby sie ruszyło
-
Sacre
- Zaprawiony W Bojach

siła biegu nie rozumiesz ?małymiś pisze:Aaaa kto mi wytłumaczy na czym polega siła biegu? Jakiś link? Czy z angielska to running force? La force dr courir. Ou la la.
To jest po prostu siła, zwiększyłeś siłę. Biegasz szybciej i dalej etc...
Siła jest potrzebna, to nie jest żadna siła maksymalna, raczej bym nazwał siłą biegową bądź wytrzymałość siłową. LOL przez duże L.
Jakoś wpisało mi się siła biegu, ale tak też można nazwać. ;p
Bez siły byś daleko nie zabiegł, choćby nie wiem jak wysokie byś miał VO2max i jak daleko miałbyś przesunięty we właściwą stronę prób tlenowy.
-
Sacre
- Zaprawiony W Bojach

Jakie mądrości ? Jak piszesz że to mądrość, to tak niech będzie, ja tego wcześniej nie napisałem, że to jest mądrość.małymiś pisze:Sacre, skąd Ty te mądrości bierzesz....
Tak się wpisało, więc wytłumacyzłem ci co miałem na myśli.