na jakim tłuszczu smażyć?
-
- Zaprawiony W Bojach
dobrze, że dodałeś "dla mnie". smacznego czego innego w takim razie.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Faktycznie nawet smażenie na oliwie z oliwek nie jest dobre bo przecież przy tej temperaturze wszystko się utlenia. Wiadomo że czasem nie ma wyjscia ale lepiej gotować albo gotować na parze.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Jestem na tym swiecie najprawdopodobniej raz, co bedzie pozniej nie wiem wiec nie bede sobie odmawial czegos co mi smakuje tylko dlatego, ze jest niezdrowe. Jem slodycze, weglowodany z tluszczami i bialkiem przy jednym posilku i o zgrozo jak mam chec to popije to wszystko jeszcze pepsimałymiś pisze:a że smaczniejsze? jest dużo rzeczy które smakują a raczej zdrowe nie są.

Fanatyzm w kazdym wydaniu jest niezdrowy. Nawet ten tyczacy sie zdrowego zywienia.
Dlatego smazy sie na takich tluszczach ktore sie nie utleniaja, albo utleniaja sie w bardzo niewielkim stopniu czyli tluszczach zwierzecych.pulsar pisze:Faktycznie nawet smażenie na oliwie z oliwek nie jest dobre bo przecież przy tej temperaturze wszystko się utlenia. Wiadomo że czasem nie ma wyjscia ale lepiej gotować albo gotować na parze.
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
Skoor pisze: Jestem na tym swiecie najprawdopodobniej raz, co bedzie pozniej nie wiem wiec nie bede sobie odmawial czegos co mi smakuje tylko dlatego, ze jest niezdrowe. Jem slodycze, weglowodany z tluszczami i bialkiem przy jednym posilku i o zgrozo jak mam chec to popije to wszystko jeszcze pepsiJedyne czego unikam to alkohol.
jeszcze rozumiem, że ktoś lubi mąkę z mięsem z oliwą, ale pepsi?

Ja jestem względnie ortodoksyjny w zakresie diety i niezle mi to służy. A odstawienie słodyczy innych niż naturalne (miód, daktyle, banany) tylko poprawia mi humor, że nie żrę tego co dla mnie przygotował i wstawił do sklepu wraz z reklamą korpoświat. Żołądek to nie śmietnik.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Jesli sprawia Ci to przyjemnosc to nie widze problemu. 

-
- Zaprawiony W Bojach
Hmm... Nie jestem psychiatra - ale mam wrazenie, ze to co piszesz, taka niespojnosc skojarzen, moze sugerowac pierwsze objawy schizofreniimałymiś pisze:tylko coca cola.
...
nie żrę tego co dla mnie przygotował i wstawił do sklepu wraz z reklamą korpoświat.

Bo jakbym sie nie wysilal, to jednak podac przyklad koncernu bardziej korporacyjnie korporacyjnego, ladujacego wieksze miliardy w reklame gazowanej wody z cukrem, anizeli Coca-Cola, byloby mi trudno...
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
psychaitrą nie jesteś, ale to nie znaczenia. raczej czytaj pomiędzy słowami.
ani cola ani żadne inne kolorowe wymysły na mnie nie działają.
ale jakby ktoś chciał to mogę przesłać fajny przepis na domową bezkofeinową herbatę mrożoną bez dodatkowego cukru
ani cola ani żadne inne kolorowe wymysły na mnie nie działają.
ale jakby ktoś chciał to mogę przesłać fajny przepis na domową bezkofeinową herbatę mrożoną bez dodatkowego cukru

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Mozesz mi na priv wyslac, albo tu wrzuc, ale to nie temat o herbatkach 

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Kawa z masłem to znany mi wynalazek, romans z LCHF zakończyłem jakieś 10 miesięcy temu. Byle jak się po tym biega, przynajmniej mi 

-
- Dyskutant
Sorry, dawno tu nie zaglądałemfotman pisze:Łoł, takiej teorii to jeszcze nie słyszałem.CzyDe pisze:Roślinne źródła omega-3 można w ogóle pominąć w liczeniu bo ALA jest mało użyteczny, a u części ludzi praktycznie w ogóle.
Skąd taka wiedza pochodzi?
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9637947
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Inne źródła z kolei podają, że jednak ludzki organizm potrafi sam w wystarczającym dla niego stopniu produkować DHA i EPA z ALA oraz GLA i AA z LA. Spożywanie (suplementacja) tłuszczów DHA i EPA może być szkodliwa dla organizmu człowieka. Sam to przerobiłem na swojej córce, której przedawkowałem "tran".CzyDe pisze:Sorry, dawno tu nie zaglądałemfotman pisze:Łoł, takiej teorii to jeszcze nie słyszałem.CzyDe pisze:Roślinne źródła omega-3 można w ogóle pominąć w liczeniu bo ALA jest mało użyteczny, a u części ludzi praktycznie w ogóle.
Skąd taka wiedza pochodzi?
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9637947
Źródło podane w linku to badania z 1998 roku wykonane przez koncern farmaceutyczny Roche. Badanie dosyć stare, a poza tym jakoś nie ufam przemysłowi farmaceutycznemu.

TUTAJ jest bardzo zdroworozsądkowe podejście do tematu tłuszczów w diecie. Krótko mówiąc: różnorodność to podstawa.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Tym, ze tamto reklamuje sklep ze zdrowym zarciem