Polar M400
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
po rozmowie z sport consulting, uzyskałem odpowiedź, że jak najbardziej można podpiąć m400 do powerbanku i ładować w trakcie rejestrowania trasy na rowerze. Także jak dla mnie problem rozwiązany na dalekie wyprawy, trzeba tylko zakupić powerbank i jakaś saszetkę 

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 51:24
- Życiówka w maratonie: 4:32:05
Witam,
Właśnie zakupiłem zegarek Polar M400. Czytam w instrukcji, że aby dodać język polski trzeba wejść na stronę flow.polar.com, zarejestrować się w wejść w swoje produkty i kliknąć w ustawienia M400. Tak też zrobiłem, zegarek podłączony do komputera, wchodzę zgodnie z instrukcją, zonk. Nie masz żadnych zarejestrowanych produktów. Co mam zrobić? Ktoś coś wie?
Właśnie zakupiłem zegarek Polar M400. Czytam w instrukcji, że aby dodać język polski trzeba wejść na stronę flow.polar.com, zarejestrować się w wejść w swoje produkty i kliknąć w ustawienia M400. Tak też zrobiłem, zegarek podłączony do komputera, wchodzę zgodnie z instrukcją, zonk. Nie masz żadnych zarejestrowanych produktów. Co mam zrobić? Ktoś coś wie?
Mam pytanie do użytkowników M400 - jak oceniacie ten zegarek z biegiem czasu? Mam dylemat między Polarem a Garminem 310xt. Posiadał ktoś może oba? Który wypada lepiej?
-
- Zaprawiony W Bojach
ciężko będzie bo m400 to młody model, a xt310 to staroć który ma kilka lat.Mam pytanie do użytkowników M400 - jak oceniacie ten zegarek z biegiem czasu? Mam dylemat między Polarem a Garminem 310xt. Posiadał ktoś może oba? Który wypada lepiej?
ja po pół roku użytkowania m400 w każdych warunkach deszcz, mróz, basen, wanna, błoto (rower) jedyne co zauważyłem to pasek z matowego miejscami zmienił się na lekko szklisty, ale nie jest to widoczne specjalnie (od kurtki, rękawów podejrzewam)
co do ekranu to mój jest idealny bo pokryłem go folią na przystosowaną na telefon w pierwszym dniu docinając według tej dostarczonej z telefonem

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
310 to mercedes sprzed kilku lat, a m400 to przy tym kabriolet najnowszego punto. Niby mniejszy, niby zgrabniejszy, ale no sam rozumiesz....Jak chcesz na poważnie jeździć to chyba oczywiste, co wybierzesz. Jak chcesz mieć natomiast namiastkę szyku to bierz kabriolet. Ponoć jest ładny.
-
- Zaprawiony W Bojach
Głupszej wypowiedzi to dawno nie czytałem, a może to nie mercedes a multipla bo z wyglądu bardziej pasuje, albo uaz310 to mercedes sprzed kilku lat, a m400 to przy tym kabriolet najnowszego punto. Niby mniejszy, niby zgrabniejszy, ale no sam rozumiesz....Jak chcesz na poważnie jeździć to chyba oczywiste, co wybierzesz. Jak chcesz mieć natomiast namiastkę szyku to bierz kabriolet. Ponoć jest ładny.
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
taaaa..... a volkswagen jest dumą narodową polskiej motoryzacji...brujeria pisze:310 to mercedes sprzed kilku lat, a m400 to przy tym kabriolet najnowszego punto. Niby mniejszy, niby zgrabniejszy, ale no sam rozumiesz....Jak chcesz na poważnie jeździć to chyba oczywiste, co wybierzesz. Jak chcesz mieć natomiast namiastkę szyku to bierz kabriolet. Ponoć jest ładny.

W niedzielę czytałem co się da, aby dobrze wybrać między tymi dwoma zegarkami. Kupiłem m400, 310xt znam - kolega z pracy ma to "maleństwo". Dla triatlonistów i ultrasów wybór jest oczywisty, dla reszty nie koniecznie. Każdy ma za i przeciw, a o gustach nie chce dyskutować.
Trzeba będzie podjąć 'męską' decyzję i w końcu zdecydować między M400 i 310XT, bo już z dwa tygodnie to odkładam i ciągle mętlik w głowie 
Jeszcze takie pytanko:
jeśli mój trening wygląda, np.: 15' Easy + 20' Tempo + 20' Easy. Tempówki powinienem biegać przykładowo 4:00 - 4:15. I lecę sobie tempówkę, jest na przykład 12' Tempo. Czy zegarek jest w stanie mi pokazać na bieżąco uśredniony czas tylko z tych 12 minut już przebiegniętych biegu tempowego?

Jeszcze takie pytanko:
jeśli mój trening wygląda, np.: 15' Easy + 20' Tempo + 20' Easy. Tempówki powinienem biegać przykładowo 4:00 - 4:15. I lecę sobie tempówkę, jest na przykład 12' Tempo. Czy zegarek jest w stanie mi pokazać na bieżąco uśredniony czas tylko z tych 12 minut już przebiegniętych biegu tempowego?
-
- Zaprawiony W Bojach
chyba nie, choć być może ręcznym lapowaniem dało by się zrobić ale niech się wypowiedzą Ci co z tego korzystają. W polar flow możesz sobie na pewno oglądnąć/zaznaczając ten fragment ale na zegarku nie mam pojęcia.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 43,05
Ja od około pół roku korzystam z Polara M 400 i jestem z niego bardzo zadowolony. Też długo się zastanawiałem między Polarem a Garminem i podjąłem decyzje o zakupie fińskiego sprzętu i nie żałuje. Aplikacja Polar Flow działa bardzo fajnie a jeżeli ktoś chce kupić razem z czujnikiem tętna to polecam zakup bez niego i czujnik dokupić w Lidlu lub Biedronce (pojawia się co jakiś czas w sklepach) bo wychodzi znacznie taniej. Oryginalny czujnik tętna kosztuje ponad 200 zł natomiast ten z marketu ok 60-80 zł a efekt ten sam.
Jeżeli ktoś by chciał więcej informacji to służę pomocą
Jeżeli ktoś by chciał więcej informacji to służę pomocą
-
- Zaprawiony W Bojach
akurat mam styczność z tymi czujnikami i jednak ten polara jest deczko lepszy, nie potrzebuje żeli itp startuje odrazu praktycznie na sucho podczas gdy lidla lepiej potraktować żelem ekg. Ale zawsze jest to jakaś opcja, szkoda że tak nie jest z czujnikiem kadencji który jest drogi :/
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
Deczko jest warte trzy razy wyższej ceny? Pytam poważnie.
Ten z biedry działa na sucho. Choć może to być uzależnione od poziomu potliwości, ilości futra na klacie etc.
Ten z biedry działa na sucho. Choć może to być uzależnione od poziomu potliwości, ilości futra na klacie etc.

- banan85
- Zaprawiony W Bojach
Michalku pisze:Trzeba będzie podjąć 'męską' decyzję i w końcu zdecydować między M400 i 310XT, bo już z dwa tygodnie to odkładam i ciągle mętlik w głowie
Jeszcze takie pytanko:
przy ręcznym lapowaniu będziesz widział średnie tempo z bieżącego lapa
-
- Zaprawiony W Bojach
Powiedźcie mi czy nie ma gdzieś takich statystyk w polarflow jak w endomondo. Chodzi mi o najlepsze odcinki.
Ogólnie cąły serwis uważam za bardzo fajny i przejrzysty, brakuje mi własnie tylko tych rekordów życiowych (jakiegoś fajnego podglądu).
Nie było mi to potrzebne bo exportowałem i tak treningi do endo, ale po dzisiejszej aktualizacji interfejsu podjąłem decyzje o porzuceniu tego serwisu definitywnie, niestety tej funkcjonalności mi brakuje. Może gdzieś się ukryła albo ja nie umiem za bardzo korzystać z zakładki postępy
Ogólnie cąły serwis uważam za bardzo fajny i przejrzysty, brakuje mi własnie tylko tych rekordów życiowych (jakiegoś fajnego podglądu).
Nie było mi to potrzebne bo exportowałem i tak treningi do endo, ale po dzisiejszej aktualizacji interfejsu podjąłem decyzje o porzuceniu tego serwisu definitywnie, niestety tej funkcjonalności mi brakuje. Może gdzieś się ukryła albo ja nie umiem za bardzo korzystać z zakładki postępy