Hiacynt1 pisze:Puma na pewno nie, nie są to buty typowo do biegania, najwygodniejsze sa New Balance, ja mam M1980GB - Fresh Foam Zante,c zytałem kiedyś o nich w jakiejś gazecie sportowej, bardzo dynamiczne i dobrze amortyzujące
Hiacynt1 pisze:Puma na pewno nie, nie są to buty typowo do biegania, najwygodniejsze sa New Balance, ja mam M1980GB - Fresh Foam Zante,c zytałem kiedyś o nich w jakiejś gazecie sportowej, bardzo dynamiczne i dobrze amortyzujące
Puma ma wiele naprawdę dobrych modeli do biegania, które są typowo do biegania. Ja czytałem sporo o pumach jak i new balance. Każda z tych firm ma do zaoferowania wiele modeli butów dynamicznych, mniej dynamicznych jak i amortyzowanych i takich które tej amortyzacji prawie nie mają.
Tak więc kolego zapraszam do lektury na temat obuwia biegowego a potem dziel się doświadczeniami teoretycznymi oraz praktycznymi.
Z podanej listy (z pierwszego postu) mogę powiedzieć, że używam PUMA KEVLER RUNNER i są całkiem znośne. Bardzo lekkie, amortyzacja na mniejszym poziomie. Mi pasują, przebiegłem w nich i parę biegów po 10 km jak i maraton, a ważę podobnie jak autor (około 88-89kg). Pod względem wykonania ok. Nic nie odpada, nic się nie przeciera (a trochę kilometrów w nich już nabiłem).
dziekuje wszystkim za opinie i podpowiedzi, w piatek bede w sklepie i znalazlem dwa modele ktore maja na stanie i ktorymi jestem zinteresowany a mianowicie adidas duramo 6m VS adidas LITE PACER 2 m TEXTILE
vs
widzę, że dalej się miotasz.
na ścieżki leśne zabierasz to samo, co na chodnik.
a) buty "markowe" do biegania
jeżeli chcesz tanie (<200 zł) buty "markowe" do biegania, wtedy do wyboru masz np. Nike Revolution, Nike Downshifter, Adidas Duramo itp. etc. wszystkie te buty reprezentują ten sam poziom (dolna półka), więc nie ma znaczenia co kupisz. kup to, co jest najwygodniejsze dla Ciebie, najładniejsze, najtańsze itp.
poniżej 200 zł można też kupić markowe buty ze średniej półki, które zazwyczaj są droższe, ale musisz poszukać lub poczekać na jakąś promocję. przykładami takich butów są np. Puma Faas 500 lub Nike Zoom Fly, które można było kupić w promocji za 199 zł.
b) buty "niemarkowe" do biegania
tutaj wybór butów poniżej 200 zł jest szeroki głównie ze względu na ofertę butów Kalenji (Decathlon), czy też Joma. może okazać się, że za niewielkie pieniądze otrzymasz buty nawet lepsze od najtańszych "markowych".
ok rzuccie jeszcze okiem na te modele i juz ostatecznie podejmuje decyzje, jako biegacze wiadomo macie wieksze doswiadczenie w obuwiu. Wizualnie kazde mi odpowiada, zapewne wszystkie sa wygodne ale jesli ktos ma jakies zastrzezenia to niech podpowie lub ktores wykresli definitywnie z listy. Wrzucam linki do alleg... mam nadzieje ze to nie jest przestepstwo na forum a szybciej bedzie by zobaczyc but.
1. ADIDAS BREEZE 101 2 M
2. adidas Lite Pacer M
3. adidas duramo 6m
4. nike flex show tr
Ostatnio zmieniony 20 maja 2015, 14:02 przez amatorbiegacz, łącznie zmieniany 1 raz.
linki nie działają. ale już ci mówiliśmy - to sa buty z dolnej półki, bezudziwnień, nie charakterystyczne, skąd mamy wiedzieć które ci podpasują? wybierz którekolwiek.