Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
- anatom
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44.52
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
z tym przesuwaniem suwaka to jakas porazka brzmi to w obecnym czasie jak z epoki 19 wieku...
az dziw bierze, ze tak powazna firma jak Polar zrobila taka niedorube i nawet nie chce tego zmieniac, tym bardziej, ze uzytkownicy wszedzie o tym trabia na prawo i lewo a producent ma to w czterech literach.
Ciekaw jestem czy jak wyeksportuje plik do Garmin Connect w ktorym jest mozliwosc dokladnej analizy odcinkow trenin gowych, da rade i pkaze taki zapis treningowy z PolaraV800? Probowal moze juz ktos takiego zabiegu?
az dziw bierze, ze tak powazna firma jak Polar zrobila taka niedorube i nawet nie chce tego zmieniac, tym bardziej, ze uzytkownicy wszedzie o tym trabia na prawo i lewo a producent ma to w czterech literach.
Ciekaw jestem czy jak wyeksportuje plik do Garmin Connect w ktorym jest mozliwosc dokladnej analizy odcinkow trenin gowych, da rade i pkaze taki zapis treningowy z PolaraV800? Probowal moze juz ktos takiego zabiegu?
masz oczko wodne? Jeśli tak to dołącz do nas
https://www.facebook.com/groups/oczkomaniacy
https://www.facebook.com/groups/oczkomaniacy
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
ja próbowałem, ale GC nie chce wczytać pliku TCX wyeksportowanego z serwisu Flow, a po imporcie pliku GPX nie widać żadnych podziałówanatom pisze: Ciekaw jestem czy jak wyeksportuje plik do Garmin Connect w ktorym jest mozliwosc dokladnej analizy odcinkow trenin gowych, da rade i pkaze taki zapis treningowy z PolaraV800? Probowal moze juz ktos takiego zabiegu?
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:39:21
- Życiówka w maratonie: 03:01:54
Keiw, ale Ty mówisz to na serio, czy to jest sarkazm ?? Przesuwasz suwak, żeby zobaczyć jak biegałeś interwały ?????keiw pisze:Radzę sobie z tym:Przesuwając suwak jesteś w stanie to zobaczyć.O ile zegarek automatycznie zmieni Ci te poszczególne fazy podczas treningu, to niestety nie zobaczysz nigdzie ich wyników
Jak masz rozgrzewkę 10min a później wysiłek 5 min, to przesuwasz pierwszy suwak na 10'tą minutę a drugi na 15'stą minutę i masz analizę wysiłku.
Analogicznie pozostałe odcinki.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Podałem tylko przykład jak można sprawdzić dany odcinek\wysiłek.
Nie wiem czemu akurat doszukujesz się sarkazmu?
Jeśli mam ustawiony plan treningowy w Endomondo i polecę trening z V800, później odbyty trening eksportuję do .tcx i importuję w Endomondo, to widzę dane poszczególnych faz.
Przykład:
Nie wiem czemu akurat doszukujesz się sarkazmu?
Jeśli mam ustawiony plan treningowy w Endomondo i polecę trening z V800, później odbyty trening eksportuję do .tcx i importuję w Endomondo, to widzę dane poszczególnych faz.
Przykład:
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Do niedawna zaznaczanie interwałów działało w TrainingPeaks. Dzisiaj chciałem sprawdzić i po każdym kliknięciu "uprzejmie" proponuje UGDRADE
Jak dla mnie to największa kucha Polara i bardzo mnie to irytuje!
Pozdrawiam
Jak dla mnie to największa kucha Polara i bardzo mnie to irytuje!
Pozdrawiam
-
- Wyga
Ja aż tak optymistycznie tego nie postrzegam. Wczoraj zaimportował mi się niepełny trening (bez GPS itp). Najgorsze jest to ze nie można zrobić potem re-importu. Nie rozumiem takiego podejścia. W zegarku jest wszystko ok ale raz błędnie zaimportowany trening przekreśla właściwie jego ponowny przesył.prorok pisze:Nareszcie! Po aktualizacji polar flow, do 2.2 apka zasysa trening bez problemu. No w końcu to działa
A żeby było śmieszniej to usunięcie takiego błędnego treningu z polar Flow, usuwa go także w zegarku...
Takze mój wczorajszy trening umarł tragicznie
A wystarczy dodać funkcje typu "wyślij ponownie"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Miałem już podobną sytuację, ale po kilku próbach brakujące dane w końcu przeszły.
Jak nie szło przez aplikację na Androidzie, to pomagało podpięcie kabelkiem USB.
Jak nie szło przez aplikację na Androidzie, to pomagało podpięcie kabelkiem USB.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- prorok
- Zaprawiony W Bojach
Skoro usunięcie treningu z flow usuwa go też z zegarka to znaczy, że połączenie działa.
Dotychczas apka pobierała aktywność, a trening raz na 20 połączeń. Teraz za każdym razem jest komunikat w zegarku "synchronizacja zakończona" .
Dotychczas apka pobierała aktywność, a trening raz na 20 połączeń. Teraz za każdym razem jest komunikat w zegarku "synchronizacja zakończona" .
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze nie można. Może to zmienią.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40:24
- Życiówka w maratonie: 3:21
Witam ponownie.
Wczoraj pierwszy raz w tym roku wszedłem do jeziora i nadal pomiar tętna w wodzie szwankuje a właściwie prawie go nie ma. Widać problem z łączeniem. W zeszłym sezonie było to samo, ale czekałem na poprawki. W basenie nie używam paska bo spada wiec byłem przekonany że do tej pory w tych kilku aktualizacjach coś poprawili.
Jak jest u Was z pomiarem tętna w jeziorze w piance?
Może u mnie coś nie tak się łączy. Poza wodą pomiar tętna bez uwag.
Wczoraj pierwszy raz w tym roku wszedłem do jeziora i nadal pomiar tętna w wodzie szwankuje a właściwie prawie go nie ma. Widać problem z łączeniem. W zeszłym sezonie było to samo, ale czekałem na poprawki. W basenie nie używam paska bo spada wiec byłem przekonany że do tej pory w tych kilku aktualizacjach coś poprawili.
Jak jest u Was z pomiarem tętna w jeziorze w piance?
Może u mnie coś nie tak się łączy. Poza wodą pomiar tętna bez uwag.