Re:treningi- wózek przyczepka qeridoo sportrex 2

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
aniol1979
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49,30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biega lub biegał może ktoś z tym wózkiem? jak się sprawował przy dłuższych wybieganiach,a tym bardziej startach,jeśli ktoś ma takie na koncie? będę wdzięczny za wszelkie opinie.pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 04 cze 2015, 00:50 przez aniol1979, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

aniol1979 pisze:Biega lub biegał może ktoś z tym wózkiem?
Z tym konkretnym nie, ale z podobnym - Nordic Cab.
aniol1979
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bacio pisze:
aniol1979 pisze:Biega lub biegał może ktoś z tym wózkiem?
Z tym konkretnym nie, ale z podobnym - Nordic Cab.
w sumie waga i wymiary chyba dość podobne.więc jak treningi z takim ustrojstwem?biegałaś/eś z dwójką?
Obrazek
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

Sam bym kupił takie coś używane. Ale bardzo mało jest ogłoszeń... Wszytko nowe, a użyteczność tego jest niewielka teoretycznie.
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Problem główny to fakt, że trzylatka co chwilę chce wysiadać i np. zbierać liście. Gdy są we dwójkę to miejsca mają mało.
Biegłem zawody 15km (z jednym dzieckiem) i było znacznie, znacznie trudniej niż bez wózka.

Teraz to przestałem z nimi biegać, ale biorę jako przyczepkę na rower.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

kilka moich uwag

1. tu jest dział o metodyce treningu biegowego.
2. ludzie 3 letnie dziecko w wózeczku to jest żenada jakaś 3 letnie dziecko już powinno być po roku jezdzenia na rowerku biegowym i zapitalać jak dzikie.zamiast ludzie kupować po 1000 zł kupcie dziecku narty , rower z przeżutkami itd. itd.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tompoz - wyobrażasz sobie trzyletnie dziecko robiące 30km na rowerku biegowym?

Ona robi 5km, a potem trzeba dać jej odpocząć w przyczepce i swój trening robić.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bacio pisze:tompoz - wyobrażasz sobie trzyletnie dziecko robiące 30km na rowerku biegowym?

Ona robi 5km, a potem trzeba dać jej odpocząć w przyczepce i swój trening robić.
zamiast trzymać dziecko 3 letnie w wózeczku przez 30 km to sprawdz czy ma dobrze ustawione siodełko w rowerku biegowym czy nie jest za nisko przypadkiem. I po drugie czytaj dobrze co tu piszę .

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tompoz weź raz jezce napisz co chcesz powiedzieć? Dziecko 3 letnie ma robić 30 km na rowerku i to ma być kwestia siodełka?
aniol1979
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:kilka moich uwag

2. ludzie 3 letnie dziecko w wózeczku to jest żenada jakaś 3 letnie dziecko już powinno być po roku jezdzenia na rowerku biegowym i zapitalać jak dzikie.zamiast ludzie kupować po 1000 zł kupcie dziecku narty , rower z przeżutkami itd. itd.

Tompoz
Oporócz wszystkich powyższych chcę jeszcze dodać,że są także dzieci niepełnosprawne(jak moja córka).chcę dać jej możliwość uczestnictwa w bieganiu razem ze mną :-)
jak by ktoś miał jakies jeszcze merytoryczne uwagi do tematu to będę wdzięczny.pozdr
Obrazek
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:Tompoz weź raz jezce napisz co chcesz powiedzieć? Dziecko 3 letnie ma robić 30 km na rowerku i to ma być kwestia siodełka?
moje wypowiedzi są jednoznaczne i tyle na ten temat a jak masz z tym jakiś problem to już twój problem.

Tompoz
Tompoz
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

aniol1979 pisze:

Tompoz
Oporócz wszystkich powyższych chcę jeszcze dodać,że są także dzieci niepełnosprawne(jak moja córka).chcę dać jej możliwość uczestnictwa w bieganiu razem ze mną :-)
jak by ktoś miał jakies jeszcze merytoryczne uwagi do tematu to będę wdzięczny.pozdr
chyba się domyślasz że nie jesteś rodzicem który jest adresatem mej negatywnej w tym zakresie wypowiedzi.

Tompoz
Tompoz
aniol1979
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:
aniol1979 pisze:

Tompoz
chyba się domyślasz że nie jesteś rodzicem który jest adresatem mej negatywnej w tym zakresie wypowiedzi.

Tompoz
Nie no jasne! Choć ja nie odbierałbym tej możliwości również rodzicom zdrowych dzieci.no,ale to nie temat tego wątku.proponuję zakończyć ten OT. aha,dodam tylko,że chcę się zdecydować na taki wózek,ponieważ może także służyć jako przyczepka rowerowa,a to fajna sprawa.

czekam na wypowiedzi dot komfortu podczas biegania z takim wózkiem.pozdr
Obrazek
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:
małymiś pisze:Tompoz weź raz jezce napisz co chcesz powiedzieć? Dziecko 3 letnie ma robić 30 km na rowerku i to ma być kwestia siodełka?
moje wypowiedzi są jednoznaczne i tyle na ten temat a jak masz z tym jakiś problem to już twój problem.

Tompoz
Tompoz, Ty jesteś odpowiedzialny jako nadawca za komunikaty, które wysyłasz. I ja mam prawo je oceniać jako ich odbiorca.

Ponieważ nie chcesz kontynuować wątku, to jedyne co widzę to głupi tekst i brak umiejętnego wycofania się z gafy.
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

Tompoz: mój 8-letni syn z ADHD robi jednorazowo na rowerze max 15 km w tempie około 8min/km (a jeździ dużo i często), a Ty proponujesz ludziom na długie wybiegania brać trzylatka na rowerze? A może od razu niech biega z ojcem, po co mu rower? Tylko spowalnia...
Czy Ty właściwie to miałeś kiedyś do czynienia z trzyletnim dzieckiem poza okazjonalnymi spotkaniami rodzinnymi?
Co do pierwszej Twojej uwagi - tu zgoda: temat bardziej nadałby się do działu "techno"
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ