Ekiden 2015 - z zawodnikami z forum

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Jakiś czas temu napisałem na forum, że szukam chętnych do wspólnego maratonu sztafetowego Ekiden 2015.
Zainteresowanie zdecydowanie przerosło moje oczekiwanie, bo "musiałem" stworzyć trzy pełne drużyny - czyli w sumie 18 osób.

Większość osób nie znała się wcześniej, jak również głównie były to osoby, które zgłosiły się przez forum bieganie.pl
Bałem się, że ktoś nie dotrze na czas, co pokrzyżowałoby plany całej drużyny, ale stawił się komplet - 18 osób + krewni i znajomi królika.

Organizatorzy nie załatwili pogody i nie zorganizowali w zasadzie niczego, co by pomogło przezwyciężyć aurę. Więc...

Obrazek

...dzięki Markowi uruchomiony został schron namiotowy.

Najlepsza z trzech drużyn zakończyła maraton w czasie 3:14:12 (druga zmieściła się w 3:30, a trzecia w 4:00), a najlepszy zawodnik to forumowy Tomek, który 10km zrobił w 38:32 i nie wyglądał na zmęczonego!

Było wszystko - sukcesy, gapiostwo, kontuzje, masaże, bieg ciągły, gallowalking, debiuty, rutyna, ciastka...

Dziękuję wszystkim zawodnikom i kibicom.

Obrazek Obrazek

Obrazek
PKO
Namor
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:45:07
Życiówka w maratonie: 3:18:34

Nieprzeczytany post

Gratuluję wyników i bardzo żałuję, że nie mogliśmy wystartować razem z Wami. Mam nadzieję, że następnym razem się uda. Tym razem zamiast Warszawy była Skawina.
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

a widzisz, mieliście miejscówę niedaleko nas ;-) ale jako nieliczny z własnym namiotem. My mieliśmy własne drzewo. hehehe. Jedna z lepszych imprez biegowych na luzaka! było bardzo przyjemnie.

mój koślawy filmik: https://vimeo.com/127427342
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:a widzisz, mieliście miejscówę niedaleko nas ;-) ale jako nieliczny z własnym namiotem. My mieliśmy własne drzewo. hehehe. Jedna z lepszych imprez biegowych na luzaka! było bardzo przyjemnie.

mój koślawy filmik: https://vimeo.com/127427342
Trzeba było przyjść do nas pod namiot. Miejsca było dużo! I ciastek ze trzy paczki zostały *).

Na filmie na pierwszej scenie masz EKIDEN 2016, a nie 2015 :-)
A poza tym - taki fajny filmik to super pamiątka.

*) często rozdaję na zawodach ciastka, aby utuczyć konkurencję i mieć dzięki temu łatwiej
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

a rzeczywiście ;-) dzięki za zwrócenie uwagi.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moi mili, mam pytanie. W którym miejscu był pomiar czasu i gdzie zaczynała się pętla 2,5km i gdzie kończyła,...
Jak słabo kumam z tym pomiarem. Rozumiem, że w strefie zmian był taki obszar nie mierzony a pomiar odbywał się przed wbiegnięciem do strefy ( dla kończących pętlę ) u za strefą zmian dla tych którzy zaczynali,... A co z tym ostatnim,...
hansel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39

Nieprzeczytany post

Pomiar czasu był na lini startu/mety. Tam też zaczynała się i kończyła każda pętla. W strefie zmian nie było pomiaru czasu. Zawodnik przejmujący pałeczkę wybiegał ze strefy zmian i przebiegał przez metę - ten czas, powiedzmy 10 sekund doliczany był do zawodnika który wcześniej skończył zmianę.
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Organizator mówił na odprawie, że to nieco niedokładny pomiar dla każdej z osób, ale to jest sztafeta i ważny jest czas drużyny.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Dzięki Bacio za fajną imprezę :) Może i nie wyglądałem na zmęczonego ale jednak dobrze przewietrzyłem wczoraj płuca ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ