Serce -echo serca badania
- lukaskl123
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45
- Życiówka w maratonie: brak
witam mam do was pytanie czy robiliscie kiedykolwiek badanie echo serca jesli tak to powiedzcie mi jaka macie grubosc sciany lewej komory serca bo u mnie wychodzi 1,5 cm a biegam duzo a to juz jest niby choroba zwana :kardiomiopatią przerostową 

- lukaskl123
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45
witam mam do was pytanie czy robiliscie kiedykolwiek badanie echo serca jesli tak to powiedzcie mi jaka macie grubosc sciany lewej komory serca bo u mnie wychodzi 1,5 cm a biegam duzo a to juz jest niby choroba zwana :kardiomiopatią przerostową 

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
U osob uprawiajacych sporty wytrzymalosciowe to normalne.
-
- Zaprawiony W Bojach
@ skoor , prawdą jest, że przerost komory jest normalny u wytrzymałościowców, też to mam - ale nie musi to być jednoznaczne z pogrubieniem ściany ( chyba )
@ lukaskl123 - gdzie i jak zrobiłeś badania, że masz wiedzę o grubości ściany komory lewej, ale nie dostałeś komentarza do wyniku
? mnie kardiolog przebadał, wydruk obejrzał i od razu skomentował
@ lukaskl123 - gdzie i jak zrobiłeś badania, że masz wiedzę o grubości ściany komory lewej, ale nie dostałeś komentarza do wyniku

-
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 4:49:48
Ważna jest opinia lekarza, który skierował na badania. Wg mnie :"Pacjent będzie żył" (aż do śmierci, czyli jak najdłużej).
Ten tekst napisała osoba, która miała to badanie 2x w ciągu ostatniego 1,5 roku. Jeżeli Szanowni Lekarze nie Chcą robić "tuningu" na tym sercu, to "działać dalej" 

Im krócej biegniesz, tym mniejszy dystans jesteś w stanie pokonać
.