Serce -echo serca badania

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
lukaskl123
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam mam do was pytanie czy robiliscie kiedykolwiek badanie echo serca jesli tak to powiedzcie mi jaka macie grubosc sciany lewej komory serca bo u mnie wychodzi 1,5 cm a biegam duzo a to juz jest niby choroba zwana :kardiomiopatią przerostową :ojoj:
PKO
Awatar użytkownika
lukaskl123
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

witam mam do was pytanie czy robiliscie kiedykolwiek badanie echo serca jesli tak to powiedzcie mi jaka macie grubosc sciany lewej komory serca bo u mnie wychodzi 1,5 cm a biegam duzo a to juz jest niby choroba zwana :kardiomiopatią przerostową :ojoj:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

U osob uprawiajacych sporty wytrzymalosciowe to normalne.
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@ skoor , prawdą jest, że przerost komory jest normalny u wytrzymałościowców, też to mam - ale nie musi to być jednoznaczne z pogrubieniem ściany ( chyba )

@ lukaskl123 - gdzie i jak zrobiłeś badania, że masz wiedzę o grubości ściany komory lewej, ale nie dostałeś komentarza do wyniku :orany: :ojoj: ? mnie kardiolog przebadał, wydruk obejrzał i od razu skomentował
L19:57
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:49:48

Nieprzeczytany post

Ważna jest opinia lekarza, który skierował na badania. Wg mnie :"Pacjent będzie żył" (aż do śmierci, czyli jak najdłużej). :spoczko: Ten tekst napisała osoba, która miała to badanie 2x w ciągu ostatniego 1,5 roku. Jeżeli Szanowni Lekarze nie Chcą robić "tuningu" na tym sercu, to "działać dalej" :taktak:
Im krócej biegniesz, tym mniejszy dystans jesteś w stanie pokonać :-).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ