Ból śródstopia + wgnieciona wkładka

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Wojti
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Maćku, mógłbyś podać namiary do tego ortopedy?Problem mam inny niż Ty, ale lekarz, który biega zawsze doradzi lepiej niż przeciętny ortopeda.Dzięki:)
PKO
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziś dopiero po konsultacji z ortopedą wiem co mi dolega. Buty adidas revenergy doprowadziły do tego że biegając ze śródstopia odbiłem główkę kości. Rehabilitacja czyli mrożenie i fala uderzeniowa no i miesiąc przerwy w bieganiu mam nadzieję że mi pomogą. Ma to też dobre strony bo będzie basen, rower oraz siłownia. Ta ostatnia to tylko zwykłe ćwiczenia bez fucenia.
helhaim
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

odgrzeję trochę, ale szukam pomocy w sprawie bólu zewnętrznej części prawej stopy po bieganiu. Zaznaczam, że jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o ten sport i mam nadzieję biegać raczej mocno rekreacyjnie i "przeciwtłuszczowo". Nie mam dużej nadwagi, przy wzroście 188 cm ważę 105 kg. (nieduża nadwaga ;)). Dotychczas moje "treningi biegowe" były odkładane, bo po dwóch czy trzech wyjściach, nie dałem rady biec, ba nawet chodzić średnio po treningu. Wszystko to przez ból zewnętrznej części prawej stopy, gdzieś na wysokości kości sześciennej. Dodam, że biegałem w rewelacyjnych butach Kalenji :), które teraz zmieniłem właśnie na adidas revenergy, bo podobno mają dużo lepszą amortyzację. Czy możliwe, że to wina butów, skoro w tych wcześniejszych też mnie stopa bolała? Stopę mam neutralną, przynajmniej tak wynika z wszelkiego rodzaju testów w internetach. Buty więc kupiłem neutralne (wiadomo, że nie za 700 zł, jak złapię bakcyla to zainwestuję bardziej w buciki). Póki co stopę smaruję maściami (jaką dobrą polecicie?), oraz "rozgniatam" piłeczkę tenisową stopą - takie masaże pomagają. z góry dzięki za odpowiedzi i oczywiście nie spodziewam się diagnozy tylko rad jak sobie z tym poradzić.
pozdrawiam
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mi te Twoje buty załatwiły nogę. Po pierwsze idź do lekarza i zrób usg. Bedziesz wiedział co Ci dolega. Najlepiej lekarz sportowy. Od tego co Ci jest dobierzesz albo żele przeciwbólowe albo rehabilitację. Tu też albo krio albo magnetyk. Nie chcesz iść zrób przerwę od biegania.
helhaim
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

znalazłem swoje wcześniejsze posty na tym forum. Pisałem w tej samej sprawie tylko, że posty dotyczyły lewej stopy.... Może to po prostu przeciążenie? 105 kg wagi to nie mało... na dziś masaże, maści.. Tobie manfred adidasy rozbiły inną część stopy z tego co czytałem. Ja biegam z pięty (może spróbować ze śródstopia? Kiedyś próbowałem, ale to śmierć dla moich łydek..
przerwę od biegania?? dopiero co zacząłem po takiej przerwie :echech: :echech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ