Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620
- roberturbanski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:11
- Życiówka w maratonie: brak
A elementy odpowiadające za gps nie są jednakowe w tych dwóch zegarkach?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42 min 05 sek
Używam 220 i jestem w pełni zadowolony. Po aktualizacji softa nie ma problemu ani z rysowaniem trasy ani z jakimś zawieszaniem. Szukanie sygnału trwa dosłownie sekundy. Nie wiem co za elektronika siedzi w środku 220 a co w 620 ale jeśli ktoś chce używać zegarek do podstawowych zadań, do których został stworzony tj. do odmierzania, dystansu, międzyczasów, czasu ogółem, tętna to po co ma na siłę kupować droższy model? Jeśli zasadą jest że trzeba kupować model możliwie najdroższy i najlepszy to po co kupować 620 a nie 920 Xt lub Fenix 3?
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
A dlatego, że starałem się "utrzymać" przedział cenowy. Skoro wspomina że rozważa opcję 220 /620 to jest to budżet jaki planuje wydać, i nie elegancko byłoby wyskoczyć z "kup 920". Czyli dosłownie to można by ująć "najlepszy na jaki Cię stać". Ja tak to widzę, elektronika bardziej traci na wartości technicznie niż się zniszczy fizycznie, dlatego sprzęt tv, audio czy foto itp zawsze dłużej cieszy taki który w chwili zakupu jest najnowocześniejszy z tego, na co możemy sobie pozwolić.goike pisze:...najlepszy to po co kupować 620 a nie 920 Xt lub Fenix 3?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42 min 05 sek
Ok rozumiem. ZAwsze chce się dobrze doradzić. Trudno przewidzieć co potrzebuje pytający. Czy wystarczy mu 220? A może będzie rozczarowany?
Skoro stać kupującego na 620 to niech kupuje 620. Z tym że myślę że warto podkreślić że jednak 220 nie jest taki zły. Ma kilka opcji mniej, dokładny jest wystarczająco jak na amatorskie zastosowania no i cena jest prawie dwukrotnie niższa.
Skoro stać kupującego na 620 to niech kupuje 620. Z tym że myślę że warto podkreślić że jednak 220 nie jest taki zły. Ma kilka opcji mniej, dokładny jest wystarczająco jak na amatorskie zastosowania no i cena jest prawie dwukrotnie niższa.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50.00
Do biegania - w zupełności wystarczy 220-tka. Wg mnie.
Swoja drogą oba zegarki nie są idealne na rower bo mają przykrótki pasek (w opcji trzymania go na nadgarstku). A jakoś boję się przymocować w przypadku opcji MTB na uchwyt...
Na szosę OK, ale jeżdżąc po kamlotach to juz nie uzywam go
Swoja drogą oba zegarki nie są idealne na rower bo mają przykrótki pasek (w opcji trzymania go na nadgarstku). A jakoś boję się przymocować w przypadku opcji MTB na uchwyt...
Na szosę OK, ale jeżdżąc po kamlotach to juz nie uzywam go

pozdrówko
YOT
10km - 50min
1/2M - 1h57min
30km - 2h58min
M - w 2015...
YOT
10km - 50min
1/2M - 1h57min
30km - 2h58min
M - w 2015...
-
- Wyga
A więc jestem posiadaczem FR 220. Miałbym pytanie jaka jest obecnie najnowsza aktualizacja softu? 3.10.?
Występuje taka sytuacja korzystam z funkcji zegarka i wyłączyłem wczesniej gps natomiast każde wyjście z funkcji zegarka i przejście chociażby do menu powoduje włączenie gpsu (przekreślona ikona gps znika i pojawia się ikona włączonego gps. A w pomieszczeniach miga czyli cały czas wyszukuje sygnału. Czy jest to właściwe postępowanie pulsometru że mimo wyłączenia włącza się sam gdy przechodzę z funkcji zegarka do funkcji menu/pulsometru?
Występuje taka sytuacja korzystam z funkcji zegarka i wyłączyłem wczesniej gps natomiast każde wyjście z funkcji zegarka i przejście chociażby do menu powoduje włączenie gpsu (przekreślona ikona gps znika i pojawia się ikona włączonego gps. A w pomieszczeniach miga czyli cały czas wyszukuje sygnału. Czy jest to właściwe postępowanie pulsometru że mimo wyłączenia włącza się sam gdy przechodzę z funkcji zegarka do funkcji menu/pulsometru?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50.00
z tego co kojrzę to gdy jest włączony zegarek, czyli nie trenujesz, to GPS jest wyłączony.
zresztą po krótkim czasie nieużytkowania zegarka w celach biegowych on sam pzechodzi w tryb czuwania i wtedy bez GPS.
mozna też GPS wyłączyć środkowym przyciskiem z lewej strony ("strzałka w górę") w głównym menu.
zresztą po krótkim czasie nieużytkowania zegarka w celach biegowych on sam pzechodzi w tryb czuwania i wtedy bez GPS.
mozna też GPS wyłączyć środkowym przyciskiem z lewej strony ("strzałka w górę") w głównym menu.
pozdrówko
YOT
10km - 50min
1/2M - 1h57min
30km - 2h58min
M - w 2015...
YOT
10km - 50min
1/2M - 1h57min
30km - 2h58min
M - w 2015...
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
W Ustawieniach endomondo, w zakładce Połącz masz Connect powered by Garmin. Klikasz, łączysz konta i od tej pory jak zrzucisz dane do GC, będziesz je miał automatycznie na endo.
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Na stronie aplikacji w ustawieniach Twojego kontamlodyabc pisze:U mnie w bezpłatnej wersji nie ma tego w ustawieniach.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Sprawdziłem przed chwilą na koncie żony, która Premium nie ma, i opcja połączenia z GC jak najbardziej jest widoczna.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem