Asics Zaraca - odcisk - reklamacja ?

Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

jarjan pisze:Jeśli dobrze zrozumiałem - przez 14 dni po zakupie, mogę bez umiaru testować buty i jeśli coś/cokolwiek mi nie pasuje ( np. robią odciski - co można stwierdzić tylko biegając), to mimo, że używane - mam prawo zwrócić ?
Widzę tu duże pole do nadużyć :spoczko:

Wniosek - w sumie dla wszystkich - biegać ostro zaraz po zakupie :)
Nie do końca. Buty możesz zwrócić nieużywane, ale i na to jest metoda. Wystarczy pobiegać na bieżni mechanicznej - nie zostawia śladów. Testowane :)
Po drugie: 14 dni masz na zwrot zakupów zrobionych na odległość (internet, na telefon itp). Zwrot zakupów zrobionych w sklepie stacjonarnym zależy wyłącznie od dobrej woli sprzedawcy (ale np w jednej ze znanych sieciówek problemów nie miałem)
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to, zakładając , że prawie nikt nie biega po bieżni, to konkretnie w przypadku odcisków - nie ma możliwości reklamacji. (?!)
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

Bieżnię znajdziesz na pierwszej z brzegu siłowni lub klubie fitness. Wbrew pozorom sporo osób tam biega (swoją drogą o ile w trzaskające mrozy to nie dziwi, to przy ładnej pogodzie - zdumiewa...). Jednorazowe wejście nie jest jakimś olbrzymim wydatkiem.
A reklamacja - tak jak pisałem - ciężko będzie.
Obrazek
maciaz91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jarjan, mylisz dwa pojęcie - zwrot i reklamacja. Jeżeli kupujesz przez Internet masz dwa tygodnie na zwrot produktu w stanie takim samym w jakim zakupiłeś, czyli bez śladów użytkowania. Natomiast reklamować buty możesz przez 2 lata; zazwyczaj jednak reklamuje się wadę buta, a nie fakt, że powoduje on obtarcia. To nie jest powód do uznania reklamacji.
Pozdrawiam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ