synchronizuję endomondo z polarem syncmytracks i w rywalizacjach aktywności widaćpstar pisze:Witam, jestem tutaj nowy a wątek jest bardzo duży. Przepraszam jeżeli już to było![]()
Mam pytanie czy po imporcie pliku do endomondo to wyniki aktywności widać również w rywalizacjach?
Polar M400
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
jeśli nie używasz syncmytrack a jedziesz z pliku to też się synchronizują ale z opóźnieniem (różnie od kilku minut do kilkunastu godzin)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33'
- Życiówka w maratonie: 3h10
Tutaj jest tanio jakby ktoś chciał:
http://www.sport-shop.pl/pulsometr-pola ... 17991.html
http://www.sport-shop.pl/pulsometr-pola ... 17991.html
-
- Zaprawiony W Bojach
A tutaj footpod S3+ jest droższy od tego bleutooth smart, ciekawe dlaczego.
http://www.sport-shop.pl/pulsometry-akc ... c-121.html
http://www.sport-shop.pl/pulsometry-akc ... c-121.html
-
- Dyskutant
Też macie problemy po tym nieszczęsnym ostatnim update softu ?
Po pierwszym treningu zakończył działanie z pięknym komunikatem ""Something went wrong. Press OK to reset M400" i na nic nie reagował.
Dziś po podłączeniu zegarka do kompa, windows go nie widzi. Podłączałem na 3 różnych przewodach usb, do 2 kompów i kicha. Nie da się więc przegrać treningu.
Na razie jest naładowany zobaczę czy chociaż można go będzie podładować później.
Do aktualizacji softu wszystko śmigało a teraz co raz jakiś problem, dali ciała z tą nową wersją. Jeszcze ze 2 aktualizacje i nic nie będzie działać.
Po pierwszym treningu zakończył działanie z pięknym komunikatem ""Something went wrong. Press OK to reset M400" i na nic nie reagował.
Dziś po podłączeniu zegarka do kompa, windows go nie widzi. Podłączałem na 3 różnych przewodach usb, do 2 kompów i kicha. Nie da się więc przegrać treningu.
Na razie jest naładowany zobaczę czy chociaż można go będzie podładować później.
Do aktualizacji softu wszystko śmigało a teraz co raz jakiś problem, dali ciała z tą nową wersją. Jeszcze ze 2 aktualizacje i nic nie będzie działać.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dziś podjechałem do lasu rowerem z 13km, byłem w terenie mi nie znanym można by rzec. Biegłem przed siebie, skręcałem w prawo/lewo etc...sprawdziłem funkcję back-to-start, i działa fenomenalnie, żeby nie to, bym nie wiedział jak wrócić, szkoda, 2-3x zgubiło mi sygnał gps, pisało, 'rusz się', miałem 6 satelit. Drzewa nie miały zbyt dużo liści, niebo było w miarę widoczne. Tylko problem może stwarzać to, że jak się jest np w lesie, i strzałka pokazuje prost bądź skręć w prawo, a droga prowadzi inaczej, potem nie wiesz, jak droga będzie przebiegała, w którą stronę będzie skręcała etc... strzałka pokazuje najkrótszą drogę.
Ktoś już może testował back-to-start w nie znanym sobie terenie i może coś więcej o tym powiedzieć ? I straciliście czasami sygnał? Jeśli tak, to ile satelit mieliście i w jakim terenie ?
Ja właśnie wrzucam trening, zobaczę czy pójdzie coś.
Ktoś już może testował back-to-start w nie znanym sobie terenie i może coś więcej o tym powiedzieć ? I straciliście czasami sygnał? Jeśli tak, to ile satelit mieliście i w jakim terenie ?
Ja właśnie wrzucam trening, zobaczę czy pójdzie coś.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja podłączasz swój pulsometr, to masz takie okienko jak na screenie i nic się potem nie dzieje ?marlak pisze:Też macie problemy po tym nieszczęsnym ostatnim update softu ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Masz takie okienko, bo są problemy z serwisem Flow.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Dyskutant
Mam błąd połączenia. Zastanawiam się czy to nie wina złącza usb w zegarku, bo w windows nie widać go jako urządzenia podłączonego przez usb (a do tej pory zawsze był widoczny).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- div
- Stary Wyga
Raczej u nich problem bo ja mam to samo, coś tam próbuje synchronizować ale bardzo długo a potem wyskakuje "błąd połączenia z serwerem".marlak pisze:Mam błąd połączenia. Zastanawiam się czy to nie wina złącza usb w zegarku, bo w windows nie widać go jako urządzenia podłączonego przez usb (a do tej pory zawsze był widoczny).
36:20 1:19:45 2:53:10
-
- Rozgrzewający Się
======================================marlak pisze:Też macie problemy po tym nieszczęsnym ostatnim update softu ?
Skoro u mnie działa wszystko bardzo dobrze - to znaczy, że jesteś nadpobudliwy
lub musisz oddać sprzęt na gwarancję. Zamiast zrzucać winę na Soft - warto
ruszyć wyobraźnię...
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Mi również działa, ale to nie znaczy, że w innych przypadkach to nie moze być winna softu. Łatwo sobie wyobrazić, jak się ma tą wyobraźnię, że są różne systemy operacyjne i niedopracowany soft może działac z jednym a z drugim nie. Może, ale nie musi,SenioriT pisze:======================================marlak pisze:Też macie problemy po tym nieszczęsnym ostatnim update softu ?
Skoro u mnie działa wszystko bardzo dobrze - to znaczy, że jesteś nadpobudliwy
ruszyć wyobraźnię...
Krzysiek
-
- Dyskutant
Zanim wyślę sprzęt do serwisu, chcę wyeliminować inne przyczyny. Sprawdzę jutro bo przed chwilą pojawił się komunikatdiv pisze:Skoro u mnie działa wszystko bardzo dobrze - to znaczy, że jesteś nadpobudliwy
ruszyć wyobraźnię...
"Chwilowa przerwa w dostępności FlowSync związana z konserwacją. Przepraszamy za niedogodności. Spróbuj ponownie później."
"Zamiast zrzucać winę na Soft - warto ruszyć wyobraźnię."
Jakoś sam nie popisałeś się wyobraźnią co do możliwych przyczyn ( moja nadpobudliwość i wysłanie do serwisu).
Co do softu to
-w zegarku działa soft,
-polar flow synch to też oprogramowanie,
-na stronie polara działają web serwisy do obsługi komunikacji czyli też soft,
więc oprócz uszkodzenia mechanicznego złącza usb to druga bardzo prawdopodobna przyczyna.
-
- Zaprawiony W Bojach
U mnie też wyskoczyło to samo:marlak pisze:Zanim wyślę sprzęt do serwisu, chcę wyeliminować inne przyczyny. Sprawdzę jutro bo przed chwilą pojawił się komunikatdiv pisze:Skoro u mnie działa wszystko bardzo dobrze - to znaczy, że jesteś nadpobudliwy
ruszyć wyobraźnię...
"Chwilowa przerwa w dostępności FlowSync związana z konserwacją. Przepraszamy za niedogodności. Spróbuj ponownie później."
"Zamiast zrzucać winę na Soft - warto ruszyć wyobraźnię."
Jakoś sam nie popisałeś się wyobraźnią co do możliwych przyczyn ( moja nadpobudliwość i wysłanie do serwisu).
Co do softu to
-w zegarku działa soft,
-polar flow synch to też oprogramowanie,
-na stronie polara działają web serwisy do obsługi komunikacji czyli też soft,
więc oprócz uszkodzenia mechanicznego złącza usb to druga bardzo prawdopodobna przyczyna.
Chwilowa przerwa w dostępności FlowSync związana z konserwacją. Przepraszamy za niedogodności. Spróbuj ponownie później.