Poprawa czasu na 1000m oraz 50m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
KubaStrażak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Domyślam się ,że temat był wałkowany wielokrotnie ,natomiast chciałbym dostać porady odnośnie mojej osoby tj. - doświadczenie strikte biegowe -2 tygodnie (jakkolwiek śmiesznie to nie brzmi :D ) ,wcześniej kilka dobrych lat gry w piłkę nożną ,lecz od dwóch lat już nie gram ,a przez ten czas zrywami trening siłowy. Moje aktualne wyniki to 4 km w czasie lekko poniżej 6 min , 3 km w czasie około 5 min. Na krótszych dystansach narazie się nie sprawdzałem ,ponieważ zaplanowałem sobie własnie ok. 2 tyg rozbiegania , przebiegnięcie, bez przerwy więcej niż 5 km w tym tempie, to dla mnie ogromny problem.
Jako ,że jestem całkowicie zielony w treningu biegowym ,ale zdaję sobie sprawe ,że bieg na 50m ,a 1000m to zupełnie inny rodzaj treningu, to proszę was o poradę jak się za to zabrać aby jak najlepiej wykorzystać e lekko ponad 2 miesiące ,które zostały mi do egzaminu.
Pozdrawiam serdecznie ;)
PKO
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie napisałeś ani jakie czasy masz teraz, ani jakie czasy masz mieć i zgaduję, że "4 km w czasie lekko poniżej 6 min , 3 km w czasie około 5 min." to są czasy na 1km, czyli 4 km w 24 minuty, a 3 km w około 15 minut..>?
KubaStrażak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak ,mniej wiecej tyle wychodzi średnia na 1km ,przy biegnięciu 4 czy tam 3 km jak dotąd biegałem. Czasy mam mieć ok. 3:00 na 1000m i poniżej 6s na 50m. Jakie czasy mam teraz .to muszę dopiero zmierzyć ,bo jeszcze nie próbowałem ,jak pisałem wcześniej ,że do tej pory chciałem tylko się rozruszać. Przepraszam ale jakoś wypadło mi to z głowy ,jutro zmierze i podam aktualne wyniki ;)
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

3' na kilo i 6s na 50m - no sam bym chciał takie :ojoj:

jak się zmierzysz to się pochwal :taktak: bez tego nikt nic Ci mądrego nie doradzi.
Ira

Nieprzeczytany post

Zapewne chcesz się przygotować na egzaminy do szkoły aspirantów, twoje przygotowania zacząłbym od przeczytania tego co sam napisałeś w pierwszym poście. Kolejna sprawa, na tym forum jest opcja szukaj. Tam znajdziesz bardzo dużo cennych informacji.

młody aspirant
KubaStrażak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

moje rekordy to 3:36 na 1000m i 6:52 na 50m. przepraszam ,że tak późno ale nie miałem czasu na internet ;)
Tak do szkoły aspirantów ,ale nie rozumiem co niby takiego napisałem w pierwszym poście, odnośnie treningu jaki mam zastosować ?
Pozdro
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ