Witamy na nowym Bieganie.pl

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wszystkie te zmiany sa niestety cześciowo wymuszone.
Ja tez właściwie lubiłem to, ze miałem na telefonie cała stronę i sam decydowałem gdzie sobie teraz przewinę.
Niestety do pewnych zmian zostaliśmy zmuszeni przez politykę Google.
Gdybyśmy nie "przystosowali" strony do właśnie takiego działania dostalibysmy "po dupie" w postaci spadku w rankingach w wyszukiwarce.
Musicie zrozumieć, ze nie wszystkie zmiany zostaly zrobione z "własnej" woli.
Teraz musimy poprostu postarac sie i poprawić to co możemy a z reszta musimy nauczyć sie żyć.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Prawde mówi! Google zaczyna promować w wyszukiwaniu portale które mają wersje mobilne. Kto się nie podporządkuje spadnie w rankingu wyszukiwania. Jednak, niektóre przeglądarki dają możliwość wyboru czy chcemy wersje mobilną czy zwykłą. Kwestia jest niestety taka, że nie zawsze to działa.
tomek_runner
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:32

Nieprzeczytany post

fajnie by było ale mi nic nie działa. Mam 64bit chroma i np kalkulator biegowy to u mnie obrazek(nie widzi żadnych łączy), nie mogę wejść w niektóre odnośniki, strasznie pozycjonuje u mnie ramki (jakby przypadkowo porozrzucane po ekranie)

P.S.

W związku z testami nowego układu czy jest opcja odpalić gdzieś starą wersję bieganie.pl do momentu poprawienia błędów?

EDIT

Własnie zauważyłem że zmieniając wielkość układu strony (ctrl + scroll) strona strasznie szaleje(ramki dosłownie skaczą po ekranie) i tylko przy jednym układzie działają odnośniki oraz kalkulator, jak za bardzo przybliżę (a lubię jak wszystko jest duże na ekranie) to niestety moja przeglądarka głupieje i mogę tylko patrzeć bo łącza nie działają)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No, ale faktycznie czytelnie to nie jest... :lalala: Chcąc wyszukać jakiś plan treningowy, prościej jest to zrobić przez googla, niż przez stronę.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to warto dodać podgląd do forum. Może być rozwijany, ale w jakiejś zgrabnej formie (nie taki jak na głównej).
Pozostałe uwagi podtrzymuję.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
jarovit
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Potrzebuję trzech kliknięć, by wejść na forum. Jak dla mnie jest zbyt głęboko schowane. I co dość irytujące - muszę kliknąć na "menu" by się zwinęło. Klik "gdziekolwiek obok" jest chyba naturalniejszy (jak dla mnie).

Kolorystyka na głównej trochę nudna, taka rzekłbym "korporacyjna", ale niech tam... Generalnie kierunek zgodny z trendami. Ja jestem na tak.
Awatar użytkownika
lipton
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:44

Nieprzeczytany post

Obrazki (np. w tym artykule: http://bieganie.pl/?show=1&cat=15&id=5880) mogłyby się otwierać w jakimś lightboksie, bo obecnie link prowadzi bezpośrednio do pliku obrazka.
10k - 40:50 - 23.05.2015 / 15k - 1:03:56 - 23.11.2014 / 21k - 1:31:38 - 30.03.2014 / 42k - 3:16:26 - 11.10.2015
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=44539]Blog[/url] -> [url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=44554]Komentarze[/url]
[url=https://connect.garmin.com/modern/profile/filiplipowski]Garmin Connect[/url]
mkamin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43,28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W końcu... Zmiany pozytywne w każdym calu. :bleble:
Sam czytam często na tablecie wiec duże ułatwienie w nawigacji.
Chaos jeszcze trza ogarnąć i będzie git.
Poza tym kolory powinny być inne niż pasek menu bo czasem się za bardzo w wtapia to wszystko.
Kafelki z artykułami w tej chwili troche na tablecie dziwnie wygląda jedno słowo w linii ;-)
Ale algorytm google to nie przelewki wiec niema co czekać..
Pozdro
......edit...
A i czcionka w górnym menu nie ma polskich znaków co wygląda dość słabo
Łubu dubu, łubu dubu. Niech żyje Nam Prezes Naszego klubu!!
Awatar użytkownika
Magus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajnie, ze zainwestowaliscie w zmiany...

Tyle z plusow.

Kilka uwag z pobieznego obgladu strony:

1. w moim odczuciu zmniejszyla sie drastycznie czytelnosc strony
2. za duze obrazki z linkami do artykulow - za duzo do przewijania, aby to ogarnac
3. nie dziala wiakszosc linkow na glownej - widze jako obrazki (Firefox 37.0.1 + Win 7), na IE 8 strona wogole sie nie wyswietla

Mam nadzieje, ze nie ruszycie forum. Prosze nie psujcie tego co dobre!

pozdrawiam :)
grzechu_wroc
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:30
Życiówka w maratonie: 2:27:16

Nieprzeczytany post

Na starszych przeglądarkach nie da się kliknąć na link do artykułu. Zasłania go obrazek. Generalnie jeśli jesteś zmuszony do używania starszej generacji przeglądarek to bieganie.pl jest dla Ciebie niedostępne.
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Dlaczego były potrzebne? Malał ruch na stronie?
Bieganie.pl wyglądało strasznie przestarzale, trąciło myszką. Portale, serwisy, wydawnictwa wymagają co jakiś czas odświeżenia, zmiany wyglądu.
Może ruch na stronie nie malał, ale nie rósł tak, jakby życzyli sobie tego właściciele portalu...
Kangoor5 pisze:Chyba że nie lubi niebieskiego
Fakt, spojrzałem przy świetle dziennym. ZA DUŻO niebieskiego.

krunner
Awatar użytkownika
Magus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grzechu_wroc pisze:Na starszych przeglądarkach nie da się kliknąć na link do artykułu. Zasłania go obrazek. Generalnie jeśli jesteś zmuszony do używania starszej generacji przeglądarek to bieganie.pl jest dla Ciebie niedostępne.
To do bani!

a szkoda, taki fajny portal byl ...
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A mogło być tak pięknie...

Wystarczyłby niewielki retusz:
kalkulator i "Obozy" do zakładki "Trening",
"wege" do zakładki "zdrowie",
bbl i rozciąganie z Marszałkiem do zakładki "ABC",
i może kilka innych drobnych prac porządkowych.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
goike
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42 min 05 sek

Nieprzeczytany post

Strona jest po prostu za mocno rozciągnięta i nieczytelna. Po przyzwyczajeniu może będzie lepiej. Kolorystyka strony jest za bardzo jednolita. Wszystko się zlewa w niebieski lub biały. MOże i był czas na zmiany techniczne ale nie musi to pociągać za sobą koniecznie dużych zmian graficznych. Strona wcale nie wyglądała przestarzale. Tą zmianę można mniej więcej porównać do tego co zrobiono z Windows 8 i nowym MS Office. Informatycy mówią wprost. Ktoś zapomniał że jedynymi użytkownikami internetu nie są właściciele smartfonów i tabletów lecz jest jeszcze spora masa (chyba większość) osób które wolą korzystać z laptopów a te urządzonka są dobre w awaryjnych sytuacjach lub podczas czekania w kolejce lub jazdy pociągiem.
Mimo to jeśli ktoś przedtem lubił tą stronę to i teraz na pewno będzie ją odwiedzał. Do wszystkiego idzie się przyzwyczaić
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

grzechu_wroc pisze:Na starszych przeglądarkach nie da się kliknąć na link do artykułu. Zasłania go obrazek. Generalnie jeśli jesteś zmuszony do używania starszej generacji przeglądarek to bieganie.pl jest dla Ciebie niedostępne.
Być może jest to błąd, przeglądarek jest dużo i dużo wersji, nie łatwo jest zapewnić pełną obsługę we wszystkich, na pewno nie było to celowe, jaka przeglądarka i która wersja?
ODPOWIEDZ