Komentarz do artykułu Mój Gambia Halfmarathon - relacja
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Mój Gambia Halfmarathon - relacja
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wzruszyła mnie ta historia...
Naprawdę do momentu przeczytania tego artykułu trudno byłoby mi uwierzyć w to, że są ludzie, którzy nie wiedzą, że są biegi w których nie ma czipów, nie startują w nich tysiące uczestników, nie ma dmuchanej mety, a numery są papierowe...
Pani Anno - zaoszczędziłaby Pani sobie mnóstwo czasu i pieniędzy gdyby się Pani po prostu rozejrzała dookoła. To nie takie trudne wyjrzeć spoza monitora i znaleźć takie biegi w rzeczywistości. Obok nas.
Ale raczej w takich biegach nie zostałaby Pani ambasadorem i nie była pierwsza na mecie. Bo w tych tysiącach zwykłych biegów w setkach miast i wiosek chodzi o to o co zawsze chodziło w zawodach. O rywalizację. A nie o otoczkę. Ale czasy mamy takie, że Gambia się "lepiej klika" niż na przykład Rząsiny...
Naprawdę do momentu przeczytania tego artykułu trudno byłoby mi uwierzyć w to, że są ludzie, którzy nie wiedzą, że są biegi w których nie ma czipów, nie startują w nich tysiące uczestników, nie ma dmuchanej mety, a numery są papierowe...
Pani Anno - zaoszczędziłaby Pani sobie mnóstwo czasu i pieniędzy gdyby się Pani po prostu rozejrzała dookoła. To nie takie trudne wyjrzeć spoza monitora i znaleźć takie biegi w rzeczywistości. Obok nas.
Ale raczej w takich biegach nie zostałaby Pani ambasadorem i nie była pierwsza na mecie. Bo w tych tysiącach zwykłych biegów w setkach miast i wiosek chodzi o to o co zawsze chodziło w zawodach. O rywalizację. A nie o otoczkę. Ale czasy mamy takie, że Gambia się "lepiej klika" niż na przykład Rząsiny...
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
Ja jednak z chęcią pobiegałbym w Gambii nich w Rząsinach
i mam taką zasadę...
Jak mi się coś nie podoba to zostawiam to dla siebie. Bicie piany nic nie daje.
i mam taką zasadę...
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Egzotycznie. Też bym tam chętnie pobiegał.
Ale co kraj to obyczaj. W dość popularnej książce "Dogonić Kenijczyków" autor pisze, że Kalenjinowie nie mieli tyle wyrozumiałości co Gambijczycy i wyprzedzali go na potęgę.
Ale co kraj to obyczaj. W dość popularnej książce "Dogonić Kenijczyków" autor pisze, że Kalenjinowie nie mieli tyle wyrozumiałości co Gambijczycy i wyprzedzali go na potęgę.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie marudźcie, taką fotkę chciałby mieć każdy
http://whatannawears.com/wp-content/upl ... -cover.jpg
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
No chcielibyśmy, ale poprosilibyśmy biegaczy-statystów o przypięcie numerów startowych Nie podpisuje się pod żadnym marudzeniem - fajnie, że dziewczyna ma pasję i swoich odbiorców (przyznaję nawet, że nieco jej zazdraszczam). Jednak w kwestii zdjęcia poprostu musiałem.Adam Klein pisze:Nie marudźcie, taką fotkę chciałby mieć każdy
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690
Komentarze do bloga
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Może tak jak napisała Anna, tych numerów po chwili biegu nie dało sie już używać, bo były wydrukowane na zwykłej kartce.
- Mama Kin
- Zaprawiony W Bojach
już, już miałam coś napisać o interpunkcji i innych takich, ale postanowiłam zastosować zasadę Mariusza
mariuszbugajniak pisze: i mam taką zasadę...
go get 'em tiger
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
A jak już odpadł numer to Ania zmieniła buty z różowych na białe, spodenki z szarych na czarne i zrzuciła pasek biodrowy Pewnie jakbym wytężył wzrok to jeszcze kilka szczegółów różni zdjęcia z trasy i TO zdjęcie. Trochę żałuję, że podjąłem ten temat - bo jak pisałem w pierwszym poście nie mam z tym problemu - Ania jest blogerką modowo/fitnesową, a nie reporterem.Adam Klein pisze:Może tak jak napisała Anna, tych numerów po chwili biegu nie dało sie już używać, bo były wydrukowane na zwykłej kartce.
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Komentarze do bloga
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
Nie narzekajcie. Kazdy chcialby pobiegac w egzotycznym miejscu. Wlasnie egzotyka sprawia ze opis jest ciekawy.
Ja tez wolabym maraton w Tokio zamiast w Toruniu, czy w Gambii zamiast w Paryzu, ale niestety nie wszedzie sie da.
Sam byblbym sklonny uprawiac turystyke maratonska, ale niestety trzeba miec troche szczescia w losowaniach
Ja tez wolabym maraton w Tokio zamiast w Toruniu, czy w Gambii zamiast w Paryzu, ale niestety nie wszedzie sie da.
Sam byblbym sklonny uprawiac turystyke maratonska, ale niestety trzeba miec troche szczescia w losowaniach
-
- Zaprawiony W Bojach
Zapewne zauważyłeś, że TO zdjęcie jest z gambijskiego MARATONU - to znaczy tfu, ściślej: jest podpisane tak jakby było powiązane z maratonem (już się odbył? Jeszcze nie odbył?). A relacja pani Ani jest z gambijskiego PÓŁmaratonu. Czyli przebierka wytłumaczalna?Marc.Slonik pisze:A jak już odpadł numer to Ania zmieniła buty z różowych na białe, spodenki z szarych na czarne i zrzuciła pasek biodrowy Pewnie jakbym wytężył wzrok to jeszcze kilka szczegółów różni zdjęcia z trasy i TO zdjęcie.
Już, już - zdziadziały zgryźliwy malkontent - miałem napisać o... ale też postanowiłem zastosować zasadę Mariusza
-
- Zaprawiony W Bojach
to ja też zastosuję zasadę Mariusza.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na kwasy najlepsze są zasady.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dodam tylko dla spragnionych wrażeń wizualnych dot. pani Anny i/lub tego, co "SheWears", że w dzisiejszym popularnym portalu informacyjnym powiązanym z Agora S.A. pojawił się materiał prezentujący w wielce atrakcyjny sposób panią Anię w trakcie udatnych ewolucji na pionowym drążku - nazywanych, jakżeby inaczej, nowocześnie, modnie i światowo "pole dance"
-
- Zaprawiony W Bojach
prosimy o link.