Polar M400

puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

400metrów na maratonie to nie całe 1%, więc błąd statystyczny. 10 metrów na kilometrze to całe gó... całe nic biorąc pod uwagę, że nie biegnie się po optymalnej trasie i lata z prawa do lewego na punktach odżywczych.
moim zdaniem bardzo dobry, ale wiele osób zarzucało tu po jakimś tam teście ze GPS w tym zegarku jest do banii a ja już mam kolejny bieg na atestowanej trasie i odchyłki są niewielkie
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Doszly w piatek do mnie te folijki ochronne na pulsometr z ebaya...
Zamiwilem w poniedzialek wieczorem, a w i'atek juz byly...
6 szt za okolo 15 zl, smialo moge polecic
kubadd
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49:53

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:a ja przebiegłem wczoraj z m400 maraton i wszytko grało, odchyłka niecałe 400 metrów, pogoda pochmurnie, do tego trasa z dwoma tunelami i mostem częściowo krytym, baterii zostało około 25% według wskaźnika.

jak ktoś już zauważył zegarek bardziej niż z pochmurnym niebem, gorzej radzi sobie wśród wysokich bloków i gęstej zabudowy co widać na skokach tempa chwilowego.
Też wczoraj biegłem w Krakowie, mój błąd to 270 m, więc moim zdaniem świetnie. Bateria też pokazuje 25%, z tym że w tym zegarku chyba bateria leci skokowo, więc tak realnie jest to wartość między 25-49% - niestety nie wiadomo dokładnie ile. Czyli w miarę odpowiada to danym fabrycznym wytrzymałości baterii (ok. 8 h). Ja biegłem 4:24:06 z pasem HR., myślę, że jakieś 2,5-3 h jeszcze by wytrzymał.
Grudka pisze:Witajcie:)
Czy korzystacie z paska HR z Lidla?, jakie są wasze opinie?
Biegłem właśnie z tym pasem z Lidla, wszystkie były wskazania jak najbardziej sensowne. Ale z tego co czytałem, to są różne opinie. W tej samej kategorii TECHNO jest też wątek na temat tego pasa. Poszukaj i poczytaj.

Pozdrawiam.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

harlan pisze: Interesuje mnie skąd Ty wiesz ile satelit jest akurat jak jedziesz?:) Raz 6-8 a raz 9-12 :) Liczysz je? ;)
A to Ty ich nie widzisz? Do okulisty trzeba się przejść... Mnie wkur..a tylko to, że nie odróżniam tych GPS od GLONASSa i Magellana, ale może kolega Sacre ma na to jakiś patent i nie będzie ptakiem męskim i się podzieli...
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

harlan pisze: Interesuje mnie skąd Ty wiesz ile satelit jest akurat jak jedziesz?:) Raz 6-8 a raz 9-12 :) Liczysz je? ;)
Wejdź w szybkie menu i tam masz na dole informacje o lokalizacji i są i te satelity. Tylko nie zapomnij włączyć stoper.

A Propos tych błędów i resetów, być może jest to spowodowane tym, że powyżej 100% aktywności dziennej wysypują się błędy i następuje przepełnienie bufora, tak samo jak to ma miejsce w programowaniu.
Coś może być w tym, że aktywność dzienna ma po prostu błędy programistyczne.

Jakby było np z 5 poziomów to by już było ciężej przebić te 100% i by było przykładowo 98% już pod koniec dnia. :)
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A Propos tych błędów i resetów, być może jest to spowodowane tym, że powyżej 100% aktywności dziennej wysypują się błędy i następuje przepełnienie bufora, tak samo jak to ma miejsce w programowaniu.

Jakby było np z 5 poziomów to by już było ciężej przebić te 100% i by było przykładowo 98% już pod koniec dnia. :)
proszę Cię... a co to za różnica czy masz 98% czy 300%. przecież 100% nie oznacza całego dnia tylko mniej więcej średnią aktywność człowieka z jakiejś tam grupy testerów.

Mam dni że uzbieram tylko 30%, tak samo takie że dobijam do ponad 600% i to się zgadza. Wątpię aby błędy były z tym związane, zwłaszcza że wczoraj nabiłem własnie ponad 600% i nie było żadnych problemów z sprzętem. Takie gdybanie to wróżenie z fusów.
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dokladnie tak jak kolega pisze...w czasie aktywnosci wchodzimy w szybkie menu i tam sa informacje o satelitach
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:

proszę Cię... a co to za różnica czy masz 98% czy 300%. przecież 100% nie oznacza całego dnia tylko mniej więcej średnią aktywność człowieka z jakiejś tam grupy testerów.

Mam dni że uzbieram tylko 30%, tak samo takie że dobijam do ponad 600% i to się zgadza. Wątpię aby błędy były z tym związane, zwłaszcza że wczoraj nabiłem własnie ponad 600% i nie było żadnych problemów z sprzętem. Takie gdybanie to wróżenie z fusów.
Prawda wróżenie z fusów, choćby nijak to nazwał, ale coś musi być w tym, nie zawsze są problemy przecież ze sprzętem.

Ja dalej jestem za aby były 5 leveli, bo te 3 są dla leni i anty-aktywnych. : ))))

Zgłoszę to do supportu, może rozważą to pozytywnie bądź negatywnie. Ale warto spróbować. : )))
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zamiast takich pierdół do niczego nie potrzebnych to przydałby sie autoscroling czy powiadomienie o złapaniu fixa 3d. Już nie wspomnę że jakby dodali czujnik kadencji rowerowej to byłbym w 7-mym niebie a nie pierdoły z %.

a no i ja chyba do tych leniwych należę ;)
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Widzisz każdy oczekuje czego innego. Ciężko jest zadowolić wszystkich naraz i jednocześnie wypuścić zegarek w dość przystępnej cenie. Pewnie gdyby miał to wszystko, czego każdy w tym wątku oczekuje to cena byłaby trzykrotnie wyższa, a tym samym połowa tych osób by tego zegarka nie nabyła, w tym ja. Dla Ciebie pierdołą są te procenciki, mi w niczym nie przeszkadzają natomiast pierdołą była by kadencja rowerowa w tym zegarku do niczego mi nie potrzebna. I co teraz zrobimy?
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

różnica polega na tym że procenciki nie ą żadnym wyznacznikiem :) (mi osobiście też nie przeszkadzają, zresztą uważam że bardziej wartościowym wskaźnikiem jest ilośc spalonych kalorii) , a kadencja to parametr czysto treningowy. Natomiast zdaje sobie sprawę że to jest zarezerwowane dla v800
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:różnica polega na tym że procenciki nie ą żadnym wyznacznikiem :) (mi osobiście też nie przeszkadzają, zresztą uważam że bardziej wartościowym wskaźnikiem jest ilośc spalonych kalorii) , a kadencja to parametr czysto treningowy. Natomiast zdaje sobie sprawę że to jest zarezerwowane dla v800
Eh te spalacze kalorii, niby ma najdokładniejszy licznik spalonych kalorii, czy to faktycznie prawda ? A któż na to patrzy, gadżet jakich mało.

Ile czasu ładować należy baterię ? Naładowałem niby do pełna, ale pasek dalej się ładował, odłączyłem i jest napisane 100%, podłączam za chwilę, a tam znów ładowanie toczy się, odłączyłem od razu i jest 100%, tak więc ile czasu należy ładować i po czym poznać, że jest już naładowany, i chyba nie należy rozładowywać do pełna?
tapczan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiaj już udało mi się wybieganie z foodpodem bezproblemowo więc mogę podzielić sie jakąś refleksją.

Sprawdziłem wczoraj baterię dołączoną do footpoda miernikiem i okazało się że najzwyczajniej była rozładowana. Stąd w sobotę nie udało mi sie zmusić sensora do współpracy. Dzisiaj wyposażony w nową baterię wybrałem się na spokojne wybieganie.

Przede wszystkim to czy wszystko ok z footpodem widać już na ekranie łapania gpsa bo pojawia się trzecia ikonka z butem.
Przez pierwsze 2 kilometry biegu tempo było wyświetlane tak półprzezroczyście. Domyślam się że to oznaczało że trwa kalibracja.

Po tym czasie wszystko działa bardzo dobrze. Tempo chwilowe reaguje natychmiast. Właściwie dopiero po zgraniu treningu do polar flow zobaczyłem że chwilowa podczas testowej przebieżki była 2:40 min/km. W momencie gdy patrzyłem na zegarek zaraz po jej zakończeniu to już widziałem 5 z hakiem. Do tego są informacje o kadencji (dla pełnego kroku biegowego lewą i prawą nogą, więc miłośnicy 180bpm muszą się przestroić na 90bpm.) i info o długości kroku.

Jeżeli jednak ktoś lubi gładkie wykresy na polar flow to dokładność w pomiarze prędkości je niweczy ;-) Wydaje mi się też że nieco lepiej wygląda wykres na polar flow. Tj. nie jest tak zaokrąglany, ale to może być tylko kwestia dzisiejszego układu satelit i gwiazd.
mani3q
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1:08

Nieprzeczytany post

Koledzy mam pytanie ! Jaki foot pody posiadacie ? Ile kosztuje takie urządzenia kompatybilne z M400 ? Jakie jest waszym zdaniem najlepsze ? Bardzo trudno znaleźć informacje na ten temat.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Koledzy mam pytanie ! Jaki foot pody posiadacie ? Ile kosztuje takie urządzenia kompatybilne z M400 ? Jakie jest waszym zdaniem najlepsze ? Bardzo trudno znaleźć informacje na ten temat.
dołączam sie do pytanie, znacie jakiś dobrze działający zamiennik polara, bo ten jest cholernie drogi :ojoj:
ODPOWIEDZ