Suunto Ambit 3
- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: DNF
- Kontakt:
A przypadkiem na zegarku nie pokazuje Ci %HRmax, zamiast bpm?kinh pisze:A nie macie problemów z nowym softem 1.5.25?
Od momentu kiedy zmieniłem soft w zegarku, jak rozpoczynam trening tętno mam w okolicach 150 - co pewnie nie jest prawdą. Dziś się przypatrzyłem na zegarku pokazało 60 - a po zgraniu treningu na stronie wykres od 150. I podobnie na wszystkich aktywnościach od końcówki marca kiedy zrobiłem aktualizację softu w zegarku.

PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA

ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA

- spietrza
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:50
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ja mam ten problem od grudnia. Wg zapewnień serwisu mieli to właśnie w tej wersji poprawić ale nie zrobili tego rzecz jasna.
Procedura pierwsza to wyjęcie baterii z czujnika, zamontowanie jej odwrotnie i poczekanie 15 minut. Następnie baterię ułożyć poprawnie i włączyć z parowaniem ponownym.
To jest sugestia serwisu, jeśli ona nie pomoże wtedy wymiana na nowy pasek i nic więcej. ( mi już tak od grudnia dwa razy wymieniono i zawsze po jakimś czasie wraca do wyświetlania głupich bpm ).
Procedura druga to nie używanie technicznych koszulek bo mogą zakłócać pracę ale jeśli w Twoim przypadku są to pierwsze minuty wtedy może też być kłopot z dobrym nawilżeniem od strony wewnętrznej. Użyj gel do usg i zobacz czy nie będziesz miał różnicy.
Procedura pierwsza to wyjęcie baterii z czujnika, zamontowanie jej odwrotnie i poczekanie 15 minut. Następnie baterię ułożyć poprawnie i włączyć z parowaniem ponownym.
To jest sugestia serwisu, jeśli ona nie pomoże wtedy wymiana na nowy pasek i nic więcej. ( mi już tak od grudnia dwa razy wymieniono i zawsze po jakimś czasie wraca do wyświetlania głupich bpm ).
Procedura druga to nie używanie technicznych koszulek bo mogą zakłócać pracę ale jeśli w Twoim przypadku są to pierwsze minuty wtedy może też być kłopot z dobrym nawilżeniem od strony wewnętrznej. Użyj gel do usg i zobacz czy nie będziesz miał różnicy.
Triathlon to moje hobby
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Ludzie biegacze kolarze pomóżcie. Zaplanowałem sobie trasę na rower. Chciałbym nią pojechać z pomocą nawigacji. Ale oczywiście chciałbym również zapisać trasę którą jadę. Jak zrobić aby zapisać trasę i jednocześnie jechać po nawigacji. A najlepiej jakby mi się wyświetlały trzy ekrany dystans-kalorie -nawigacja. Oczywiście do każdego mam trzy inne dane
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49:13
Odpalasz sobie tryb sportowy jakiego sportu chcesz przytrzymujesz środkowy prawy przycisk wybierasz navigate potem route i wybierasz wcześniej zapisaną trasę która będzie jako osobny ekran podczas treningu. A trasa którą przemierzysz zapisze się w movescount tak jak na każdym innym treningu. Najlepiej utwórz sobie nowy tryb sportowy gdzie ustawisz sobie takie ekrany jak cię interesują czyli dystans kalorie i co tam cię jeszcze będziesz chciał a ekran z nawigacją doda się zawsze automatycznie po jej włączeniu. Mam nadzieję że pomogłem pomimo mojego drugiego postu na forum 

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 45:00
Mam pytanie czy ktoś mnie może poinstruować jak uruchomić w Ambit3 Peak sygnalizację po przebiegnięciu każdego kilometra (tak żeby co kilometr wydawał dźwięk). Jakoś nie mogę ogarnąć tego w instrukcji 

-
- Zaprawiony W Bojach
musisz w danym trybie sportowym ustawić autolapa (w movecount, w grear->customization, wybierasz tryb, advanced seetings i tam jest autolap), a w menu w zegarku włączyć dzwięki alertów.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dziś wznowiłem trening po miesiącu rehabilitowania się. Mam pytanie bo dziś odbyłem trening kontrolnyhttp://www.movescount.com/pl/moves/move59462650 Mam pytanie jak ustawić zegarek aby kontrolował moje tempo. Po 5 km chciałbym następne pięć kilometrów biec w tempie 4'00 min na kilometr. Czyli najlepiej jakby był jakiś przedział czyli np 3'50-4'20 min/k Tak aby mi zegarek non stop nie pikał. Druga sprawa może trochę durna ale jak wykorzystać pasek HR ?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 43:36
Trzeba wgrać apke z interwałami, ja korzystam z:
http://www.mytrainingplan.eu/apps/interval.html
Ustawiasz sobie pierwsze 5 km w tempie spokojnym dla Ciebie, a od 5 do 10 km zaznaczasz między 3'50-4'20 min/km.
Co do paska HR, ja go generalnie zakładam jak biegam żeby mierzył tętno, ale jak wymyślisz inne zastosowanie to napisz
Ustawiasz sobie pierwsze 5 km w tempie spokojnym dla Ciebie, a od 5 do 10 km zaznaczasz między 3'50-4'20 min/km.
Co do paska HR, ja go generalnie zakładam jak biegam żeby mierzył tętno, ale jak wymyślisz inne zastosowanie to napisz

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Chyba mnie przerosło zaaplikowanie tej apki do zegarka i samo skonfigurowanie.MemphisCK pisze:Trzeba wgrać apke z interwałami, ja korzystam z:
-
- Wyga
http://www.ambitintervals.com/#!/ tu masz prościej 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Rezygnuję może znajdę kogoś na maratonie kto mi to zrobi. Trzy dni to o trzy za dużo na gmeranie w pierniku.
- spietrza
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:50
- Kontakt:
Z czym sobie nie radzisz ??
Z ustawieniem czy wgraniem na zegarek ??
Z ustawieniem czy wgraniem na zegarek ??
Triathlon to moje hobby
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ustawieniami. Na dziś dość
PS Walka z ustawieniami
PS Walka z ustawieniami
Z tym dzis próbowałem ale znowu mnie rozłożyło na łopatki. No jakiś koszmar z tymi ustawieniami mam.8km po 5:15-5:20 na km, z tym że na 4km i każdym kolejnym kilometrze rytm 100m z V na 3:50km.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A możesz mi to rozszyfrowaćvincec pisze:http://www.ambitintervals.com/#!/ tu masz prościej
The built-in interval timer will not guide you through a structured run session such as:
15min Warm Up
1200m @ 04:00 pace (400m RI)
4x400m @ cadance > 170 (200m RI)
Cool Down
The Ambit Interval App Generator allows you to design your own interval sets.