na +qzder pisze:Czy jest coś oprócz większej ilości mocowań potrzebnych do triathlonu, trochę mniejszej ceny, innego wyglądu które sprawią że kupię 920xt zamiast fenix3?
- lepszy kontrast ekranu,
- grubsza, bardziej widoczna czcionka
- głośniejsze sygnały
- zdecydowanie dokładniejszy GPS ( powiedzmy, ze z jakiś czas F3 tez do tego dojdzie)
- lżejszy, mniejszy
na -
- wygląd / kwestia gustu, mimo że F3 bardziej mi się wstępnie podobał, doszedłem do wniosku ze chodził "na codzień" to i tak w tym nie będę, bo akurat lubię zegarki, i mam co nosić więc, nie udupię się jakimś kołem od tira, a skoro nie - to już wolę 920 bo przynajmniej nic nie udaje tylko jest "sportowy", lżejszy i czytelniejszy)
- brzydkie menu, F3 ma ładniejsze UI
- układ ekranów /bo lubię 1.2.1
- podświetlenie bez możliwości regulacji
- odczyt powiadomień / bez wpływu na czas wyświetlania
Po długich molestowaniach jednego i drugiego - mając na uwadze, że chcę wygodny i sprawny zegarek tylko na czas "aktywności" wybrałem 920
No i to co istotne - bo teraz to prawie F3 i 920 to to samo. To jednak produkty kierowane do całkowicie innych grup docelowych - mistrza w biegach czy triatlonisty nie zobaczysz z feniksem na ręce... i sądzę, że za jakiś czas 920 będzie bardziej pro sportowa , a F3 będzie miał więcej ficzerów turystycznych, ale mniej rozbudowane funkcje czysto sportowe.