Saucony Kinvara 5 - w porządku buty, wytrzymałe są ?

Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

Sacre pisze: A dodatkow jedynie na lewej stopie mam odciski od biegania, na prawej nodze nie mam odcisków, czym może to być spowodowane ?
Po mału przchodzą te odciski, dlatego, że but się rozszerza do mojej stopy.
Ponawiam pytanie, czy ktoś wie o co chodzi? Dodam, że wnętrze lewego buta jest bardzie starte niż prawego.
PKO
Ethrin
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Poproś kogoś by Cię nagrał jak biegniesz z różnych perspektyw. Możliwe że stopa Ci gdzieś "ucieka", to jest podstawą do tworzenia się odcisków. Możesz samodzielnie nie zauważyć "koślawienia" ruchu. Albo niech ktoś kto się choć trochę zna pobiegnie z Tobą i przyjrzy się uważnie. Stopy lubią układać się komfortowo przy nawet lekkich przeciążeniach o których nie mamy pojęcia a wtedy zaburza się cały ruch i może prowadzić właśnie do obtarć.

Taka najprawdopodobniejsza rzecz jaka przychodzi do głowy, przy tak małej ilości informacji.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sacre pisze:
Sacre pisze: A dodatkow jedynie na lewej stopie mam odciski od biegania, na prawej nodze nie mam odcisków, czym może to być spowodowane ?
Ponawiam pytanie, czy ktoś wie o co chodzi? Dodam, że wnętrze lewego buta jest bardzie starte niż prawego.
Nogi nie pracują identycznie. Lewa noga pracuje w taki sposób, że bardziej eksploatuje buty. Zapewne też bardziej ją obciążasz.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ethrin pisze:Poproś kogoś by Cię nagrał jak biegniesz z różnych perspektyw. Możliwe że stopa Ci gdzieś "ucieka", to jest podstawą do tworzenia się odcisków. Możesz samodzielnie nie zauważyć "koślawienia" ruchu. Albo niech ktoś kto się choć trochę zna pobiegnie z Tobą i przyjrzy się uważnie. Stopy lubią układać się komfortowo przy nawet lekkich przeciążeniach o których nie mamy pojęcia a wtedy zaburza się cały ruch i może prowadzić właśnie do obtarć.

Taka najprawdopodobniejsza rzecz jaka przychodzi do głowy, przy tak małej ilości informacji.
wysek pisze:
Sacre pisze:
Nogi nie pracują identycznie. Lewa noga pracuje w taki sposób, że bardziej eksploatuje buty. Zapewne też bardziej ją obciążasz.
Dzięki wam, zrobię tak, że nagram i poproszę kogoś o spojrzenie na mój ruch biegowy.
Ale jak biegnę to nie czuję jakiegoś nadludzkiego dyskomfortu i przykładowo w butach asic, które są szersze to nie miałem takich odcisków gdy nałożyłem je pierwszy raz na bieg.

Jeden z trenerów i właściciel stadionu który widział mnie na stadionie jak biegnę, i mówił, że stawiam stopy tak jakby na krawędzi, niestabilnie i mógłby tracić równowagę. I to było bodajże z 1-2 lata temu.

Jak spotkam go, spytam czy jakieś ćwiczenia poprawiające pomogą mi w tym.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

Sacre pisze:przykładowo w butach asic, które są szersze to nie miałem takich odcisków gdy nałożyłem je pierwszy raz na bieg.
matkokochana, a nie masz wrażenia, że but każdej marki ma inny 'krój' ????
Sacre, czasem ręce opadają... :ojoj:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

katekate pisze:
Sacre pisze:przykładowo w butach asic, które są szersze to nie miałem takich odcisków gdy nałożyłem je pierwszy raz na bieg.
matkokochana, a nie masz wrażenia, że but każdej marki ma inny 'krój' ????
Sacre, czasem ręce opadają... :ojoj:
Ręce opadają kompletnie już no i nogi ;p
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jakby ktoś się zastanawiał nad tym modelem butów, to polecam lekturę recenzji - Saucony Kinvara 5 - recenzja
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ