Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS

Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zrób hard reset, u mnie to nie wystąpiło, ale używam dopiero od 10 dni
New Balance but biegowy
LukaszKoziny
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 50:47

Nieprzeczytany post

div pisze:
LukaszKoziny pisze:Przy probie wystartowania z profilu pływanie w basenie pojawia się komunikat FATAL ERROR:
http://pl.tinypic.com/r/15rmo2e/8
Dzisiaj na treningu biegowym po 8km wyskoczył mi taki komunikat, po kliknięciu zegarek się zrestartował. Miał ktoś jeszcze podobny problem? Było to jednorazowe czy się powtarzało?
Problem z tym błędem w moim przypadku występował w profilu pływania, gdy pierwszym ekranem w profilu był dystans. Przywróciłem profil pływania do domyślnych i zegarek przestał się restartować. O samym komunikacie zapomniałem. Dokonywałeś przed tym treningiem jakiś zmian na ekranach? Dodam jeszcze, że po tym błędzie i resecie nie byłem w stanie wgrać takiego częściowego treningu do serwisu.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2015, 08:04 przez LukaszKoziny, łącznie zmieniany 1 raz.
LukaszKoziny
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jacgyver pisze:Takiego problemu nie mialem. Inna sprawa ze od wczoraj trenngi nie laduja sie na polar flow w calosci. I to sie powtarza juz 2x w ciagu 2 tygodni. Coraz bardziej mnie wkurza ten zegarek
Używam ten zegarek od prawie roku i nigdy nie załadowało mi się pól treningu. Ładujesz przed kabel USB czy bluetooth?
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

LukaszKoziny pisze:
Jacgyver pisze:Takiego problemu nie mialem. Inna sprawa ze od wczoraj trenngi nie laduja sie na polar flow w calosci. I to sie powtarza juz 2x w ciagu 2 tygodni. Coraz bardziej mnie wkurza ten zegarek
Używam ten zegarek od prawie roku i nigdy nie załadowało mi się pól treningu. Ładujesz przed kabel USB czy bluetooth?
Dokładnie. Ja też z zegarkiem i synchronizacją przez PC nigdy nie miałem problemu.
Jedyny problem jaki występuje, to synchronizowanie z telefonem czy tabletem (oba Samsung z Androidem 4.3) przez Bluetootha. Czasami muszę 2 razy zrobić, czasami mam komunikat, ze sie synchronizacja nie powiodła, mimo że treningi we Flow widzę.
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
Awatar użytkownika
div
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

LukaszKoziny pisze:
div pisze:
LukaszKoziny pisze:Przy probie wystartowania z profilu pływanie w basenie pojawia się komunikat FATAL ERROR:
http://pl.tinypic.com/r/15rmo2e/8
Dzisiaj na treningu biegowym po 8km wyskoczył mi taki komunikat, po kliknięciu zegarek się zrestartował. Miał ktoś jeszcze podobny problem? Było to jednorazowe czy się powtarzało?
Problem z tym błędem w moim przypadku występował w profilu pływania, gdy pierwszym ekranem w profilu był dystans. Przywróciłem profil pływania do domyślnych i zegarek przestał się restartować. O samym komunikacie zapomniałem. Dokonywałeś przed tym treningiem jakiś zmian na ekranach? Dodam jeszcze, że po tym błędzie i resecie nie byłem w stanie wgrać takiego częściowego treningu do serwisu.
Zmian w ekranach nie dokonywałem ale robiłem synchronizację przed tym treningiem. Ekrany biegowe od lipca 2014 mam w zasadzie takie same i nigdy nie miałem problemów. To już moja 3 sztuka - dwa poprzednie wymienione przez problemy z ładowaniem przez "napuchnięte" gniazdko w zegarku, teraz dostałem z zaślepką i liczyłem, że już niespodzianek nie będzie.
36:20 1:19:45 2:53:10
LukaszKoziny
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

div pisze:Zmian w ekranach nie dokonywałem ale robiłem synchronizację przed tym treningiem. Ekrany biegowe od lipca 2014 mam w zasadzie takie same i nigdy nie miałem problemów. To już moja 3 sztuka - dwa poprzednie wymienione przez problemy z ładowaniem przez "napuchnięte" gniazdko w zegarku, teraz dostałem z zaślepką i liczyłem, że już niespodzianek nie będzie.
Wydaje mi się, że reset to problem w oprogramowaniu, a nie sprzętu i wymiana na nowy nic nie da. Niestety nie wiem co je powoduję u Ciebie. Czy problem się w ogolę powtarza czy to pojedynczy raz? Może spróbuj hard reset w pierwszej kolejności. Ewentualnie ustawienia domyślne dla profilu, choć wiem, że to niewygodne, ale chociaż dla testu. Zobacz czy problem będzie się powtarzał. Zawsze warto napisać do serwisu, ale ja gdy dostałem nowy zegarek i zsynchronizowałem profile to znów miałem ten błąd i musiałem sobie samemu znaleźć rozwiązanie.
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pojawiła się nowa wersja softu (1.4) oraz nowe funkcjonalności/poprawki w serwisie Flow.

Z większych zmian:
- nowe dyscypliny
- powiadomienia z komórki na ekranie v800 (na razie tylko dla ajfonow)
- blokowanie strefy tempa/hr

Więcej tutaj i tutaj

Widzę, że można też już pokazać na ekranie zegarka średnią prędkość/tempo dla autolapow
czuj duch, Paweł
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fcuk, zawsze ajfon pierwszy.
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

prorok pisze:Fcuk, zawsze ajfon pierwszy.
Integracji z myfitnesspal też jeszcze na androida nie ma. Na ajfona od kilku tygodni
czuj duch, Paweł
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

prorok pisze:Fcuk, zawsze ajfon pierwszy.
Bo tylko jedna wersja systemu do oprogramowania/przetestowania...
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tyle zmian, że coś im synchronizacja i Flow padło ;)
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mam ten sam problem z m400
mondpas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Banda nieudaczników z Polara niczego porządnie nie potrafi zrobić.
Albo błąd synchronizacji, albo błąd komunikacji, albo serwer zajęty, albo przerwa techniczna itp.
O 21:00 wszyscy pewnie siedzą w domu i wpierdalają kolację a tysiące użytkowników wkur... się, że nic nie działa :bum:
Tak pewnie będzie do rana. Idę spać a jak będę miał z tego tytułu koszmary to jutro podeptam to gówno :hej:
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

już nie przesadzaj, czasami tak bywa
kerech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hm... drugi raz z rzędu trening biegania nie pokazuje zapisanej trasy. Też tak macie?
O dziwo w treningu kolarskim wszystko jest ok.
Nie zaktualizowałem jeszcze najnowszego softu (wolę przeczekać ten "nawał" aktualizacji). Może to jest przyczyną?
ODPOWIEDZ