Pomyślałeś już jakim tempem chcesz biec jaki dystans chcesz przebiec? Piszesz że maraton biegniesz tempem 6:18 to jest jakieś 4:25h na 30km chcesz zrobić dłuższa przerwę pewnie wyjdzie 10-15 minut więc maraton wyjdzie Ci załóżmy w 4:40h. Zostaje Ci 1:20 zastanów się ile chcesz przez ten czas przebiec i nastaw się na jakiś dystans przez te 6h, pomoże Ci to planować odżywianie.
Moim zdaniem rozsądne będzie założenie np. 50km co o tym myślisz?
Kilka pytań 2 tygodnie przed 6 godzinnym challenge biegowym
- wrestler
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
DreamEvil
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: 42'17''
- Życiówka w maratonie: 4h25'39''
Po rozmowie z Markiem doszedłem do wniosku, że ustalę sobie tempo 6,5 minuty na km, nie zrobię żadnej dłuższej przerwy, tylko będę regularnie co 40 minut ładował baterie i będę po prostu biegł az skończę. Jak będzie trzeba to zwolnię, jak nie, to trzymam tempo, przyspieszanie z moim stażem mogłoby się źle skończyć, więc tego nie zrobie na pewno
-
DreamEvil
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: 42'17''
- Życiówka w maratonie: 4h25'39''
Przebiegłem dziś półmaraton w 1h 39 minut z zapasem i uśmiechem na twarzy. Od jutra odpoczywam przed testem, czuję, że jestem w dobrej formie (co jest pojęciem względnym, bo jestem w życiowej formie, ale daleko mi do prawdziwej formy biegacza, choć i tak poczyniłem duży postęp, zważywszy na to, że pół roku temu 10km robiłem powyżej godziny
)