Czołówka dla biegacza

guido
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Koleżanki i koledzy jaką czołówkę polecicie do 200zł?
Najlepiej na baterie, ale fajnie byłoby mieć aku + baterie.
Dość często biegam po lesie, a praca na zmiany wymusiła na mnie zmianę godz treningów i przydałoby sobie oświetlić drogę wśród korzeni itp. Czołówkę potrzebuje także do biegu ultra, więc sądzę, że przyszedł już ten odpowiedni czas by kupić coś sensownego.
PKO
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie chce się czytać, co?
ile ludzi tyle gustów - znasz takie powiedzenie? ten jak i wiele innych tematów z podobnymi zapytaniami, właśnie tak wygląda
większość chwali to co ma, poczytaj, pooglądaj i wybierz najbardziej Ci odpowiadającą
guido
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, no to ostatecznie mam 2 typy:
- MYO RXP Petzl
- HLS-NL3 MacTronic

Która warto wybrać?
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Nie jestem w stanie porównać jednego i drugiego.
Natomiast mam od kilku miesięcy wymienionego przez ciebie Petzl'a i jestem z niego zadowolony. W tej chwili w Gdańsku można go kupić w cenie ok. 220zł.

Musiałem jedynie zainwestować w ładowarkę która umożliwia ładowanie nieparzystej liczby akumulatorów AA.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na plus epica to to ze możesz korzystać z aku AAA i AA, poza tym jest produkowany w Polsce i ma dobry serwis (korzystałem). Cena także jest niższa niż petzl.
Ja jestem zadowolony.
himek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Miałem większy budżet jak Ty ale po przeczytaniu całego internetu i dyskusji ze znajomymi wybrałem właśnie PETZL MYO RXP za ok 200PLN - jestem zadowolony i mnie w 100% wystarcza. Światło, waga i wygoda dla mnie bardzo ok - ale są gusta i guściki.
Run Forrest, run!!!
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pytanie do użytkowników Petzl Nao: jakie wady ma ta latarka? Czy włączanie i wyłączanie w biegu odbywa się szybko, czy trzeba przy niej dłużej gmerać?

To samo pytanie do użytkowników Tikka RXP. Czy do Tikki też można awaryjnie włożyć baterie?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
Poranny Biegacz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:41
Życiówka w maratonie: 2:37:41
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:To samo pytanie do użytkowników Tikka RXP. Czy do Tikki też można awaryjnie włożyć baterie?
Można, jak kupisz adapter do baterii:)
Maciejunio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Pytanie do użytkowników Petzl Nao: jakie wady ma ta latarka? Czy włączanie i wyłączanie w biegu odbywa się szybko, czy trzeba przy niej dłużej gmerać?

To samo pytanie do użytkowników Tikka RXP. Czy do Tikki też można awaryjnie włożyć baterie?

Mam Nao od jakoś od gwiazdki. Do tej pory używałem jej dosłownie trzy razy na zimowych treningach w lesie - nie biegam po mieście w czołówce, bo wg mnie to dosyć głupie.
Pierwszy poważny test za dwa tygodnie w Szczawnicy. Do tej pory mogę napisać, że bardzo pewnie leży na głowie, nie zsuwa się, nie uwiera, wg mnie nie jest ciężka. Włączanie i wyłączanie jest kwestią ustawienia sobie czołówki w programie OSbyPetzl - możliwości konfiguracji jest całe mnóstwo. Wad jeszcze nie zauważyłem.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedzi. Czekam na opisanie wrażeń ze Szczawnicy. Przede wszystkim tych negatywnych, dotyczących latarki ;-)
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Maciejunio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Spoko, jeśli dozdrowieję to napiszę. ;-)
Coś szczególnego Cię interesuje?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Żywotność baterii, wygoda noszenia, czy da się skierować światło bezpośrednio pod nogi, wszystkie ewentualne niedociągnięcia. Będę potrzebował latarki, która wraz z zapasowym akumulatorem wystarczy na co najmniej 12 godzin. Chciałbym przy tym dobrze rozproszone światło i coś w moim zasięgu cenowym.
Scenic
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja używałem do biegania fenixa hp30.
Dużo światła . Latarka świeci dość daleko (150m ) ale ma dyfuzor w zestawie który ładnie rozprasza światło.. Jest na 2x 18650 czyli w trybie 200 lumenów starczy na 12h.

Ogólne wrażenia pozytywne. Jeżeli komuś przeszkadza kabel zawsze może kupic wersje hp12.

Teraz jej nie uzywam zbyt często, bo jest jasno gdy biegam.

Zrobiła ze mną już sporo km i nic złego się nie działo.

Test

http://www.light-test.info/index.php?op ... 54&lang=pl

Cena około 350zł za hp30 i 300 zł za hp12.
Juu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
Szukam czołówki na prezent dla mojego męża:) Probowalam przegrzebac forum i prawdopodnie kupilabym Petzl Nao, tylko czy ona jest odpowiednia na dlugie biegi gorskie (chodzi tu o ciezar, a dlugie biegi to 80-160km na razie:))? Najpier wybralam Petzl myo Rxp, ale z opisu z opisu Nao rozumiem ze akumulator mozna zamienic na zwykla baterie paluszek, wiec chyba taka lepsza czolowka to juz by byl dobry prezent na kilka lat. A moze ktos moze polecic jeszcze cos innego na biegi ultra?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Juu pisze:Najpier wybralam Petzl myo Rxp, ale z opisu z opisu Nao rozumiem ze akumulator mozna zamienic na zwykla baterie paluszek, wiec chyba taka lepsza czolowka to juz by byl dobry prezent na kilka lat. A moze ktos moze polecic jeszcze cos innego na biegi ultra?
Witaj.
Nie do końca doczytałaś. Akumulatorek w Nao rzeczywiście można zastąpić dwoma AAA, lecz w tej konfiguracji daje ona znikomą ilość światła, zdecydowanie zbyt małą do biegania. Zapasowy akumulatorek do Nao kosztuje około 200 zł i tylko w zestawie z nim zakup ma sens. Tu jest dobra recenzja tej latarki. Dość szczegółowa; dla Ciebie najistotniejszy będzie ostatni akapit.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ