Tutaj jest dobra recenzja M400 -
http://warszawskibiegacz.pl/polar-m400-recenzja/
Niby wszystko pięknie, ale okazuje się (komentarze pod artykułem), że ten zegarek nie ma poprawnie działającego autolapa! Co ciekawe pierwsze komentarze są sprzed 4 miesięcy (problem podobno jest już od premiery), ostatni 12 dni temu i okazuje się, że ta funkcja wciąż nie została naprawiona. Ja np. zazwyczaj biegam na autolap ustawionym na 1 km i dla mnie brak poprawnego tempa/czasu z kilometra dyskwalifikuje ten zegarek.
Cytaty:
"Mam m400 i przy najprostszym treningu z auto lapem (ustawiam auto lapa co 1 km i ruszam) denerwuje mnie błędne wskazanie Tempa, Dystansu i Długości okrążenia. Przy włączonym auto lapie zegarek wyświetla w tych polach wartości mierzone od początku biegu a nie od każdego zaczętego odcinka. W starych garminach to działa jak z nut. A tutaj nie. Uważam, że to duża wada."
"Bartek, nie napisałeś o największej wadzie nowych Polarów, a mianowicie o Interwałach. W tym, jak i w v800 nie da się ustawić treningu interwałowego w oparciu o tempo. Możesz tylko biegać w oparciu o czas odcinka, dystans lub strefę tętna. Co więcej, nie da się po treningu zobaczyć w flow wyników poszczególnych odcinków (nawet tych ustawionych np. o dystans). Ja muszę obchodzić ten problem robiąc ręczny lap chwilę po lapie automatycznym (ustawionym wcześniej w flow). To jest mega frustrujące i Polar wciąż nie potrafi wgrać odpowiedniej poprawki, choć obiecał to zrobić jeszcze w październiku. A mówimy tu o flagowym modelu v800 i elementarnej funkcjonalności dla biegacza. "
Nie wiem, może niech wypowie się jakiś aktualny użytkownik tego zegarka, bo mi po prostu trudno uwierzyć, że przez tyle miesięcy to nie zostało naprawione.