Zapalenie okostnej????

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
MlodyBiegacz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:01
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.

Mam problem ,że pomiedzy kością piszczelowa a łydką( trochę bardziej na piszczelu) tak jak na zdjęciu,(mniej więcej) mam taką dość duża górke ok 4-5cm. Podczas jednego treningu mnie tak bolało ze kulałem.ok 2 tyg. temu. Teraz to mnie w bieganiu nie przeszkadza ale jak dotkne to dość boli. Wgl od tam tego czasu nie mam siły, motywacji do biegania. Czytałem że jak jest zapalenie okstnej ( czy cos takiego) to nastepuje osłabienie organizmu. Tak apropo boli mnie jeszcze kolano i pod kostka zewnętrzna strona, wszystko jedna noga, prawa.
Tak wiem najlepiej do lekarza, ale z nfz to 95% to porazka, a dobry to kosztuje że hoho. Jeden lekarz powiedział znajomemu że moze to boleć do roku i ma smarować, i aufidersejen... :hejhej:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PKO
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

jakie masz zatem oczekiwania od darmowego forum? :ojoj:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
wrestler
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Tutaj ciężko coś doradzić przez Internet gdyż może to być zarówno coś błahego jak i coś poważnego jak złamanie zmęczeniowe. Ogólna zasada która warto się kierować to jeżeli po odstawaniu aktywności dalej boli po powiedzmy 2 tygodniach to warto wybrać się do lekarza.
Per aspera ad aspra
BLOG
KOMENTARZE
Bartolomeo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Z tego co ja wiem, to przy zapaleniu okostnej ból nie jest punktowy. Może to różnie wygląda, ale w zeszłym m-cu koledze lekarz zdiagnozował właśnie zapalenie okostnej i ból był ogólnie w okolicy kości obu podudzi, nawet przy chodzeniu. Marnie wyglądał idąc.
Awatar użytkownika
janekowalski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:26
Życiówka w maratonie: 02:59:42
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Idz do lekarza. Fakt kosztuje i na jednej wizycie z reguły się nie kończy. Zapalenie mięśnia piszczelowego tylnego? Ja to miałem, kontuzja potrafi się ciągnąć niestety.
www.sznrunner.blogspot.com - mój biegowy blog
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ