bieganie na przemian z rowerem

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Gagasia
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegam od 2 miesięcy:) 4x tygodniowo po pol godziny,pokonując 3-4km. Czy w te dni,kiedy nie biegam,mogę jeździć na rowerze tez ok.pol godziny?
PKO
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Możesz.
wlodarek1976
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 01.03.15 sek.

Nieprzeczytany post

W zasadzie jedno nie wyklucza drugiego bo przy biegu inne mięśnie pracują intensywniej jak przy jeżdzie na rowerze. Ja przeplatam bieganie z jazdą na rowerze 3 dni w tygodniu bieg 3 dni rower i 1 dzień odpoczynku i dodaje do tego jeszcze wieczorne treningi siłowe.
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pisali mi, że można ja będę robił tak : Pon. wt. bieganie śr. odpoczynek czw. piąt . bieg, a sob. niedz. rower. I oczywiście w domu kilka razy w tygodniu ćwiczenia ogólnorozwojowe.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

możesz ale nie przeginaj. na rowerze można tak samo zakatować nogi jak przy bieganiu, szczególnie jeśli masz taką tendencja jak ja że lubię jeździć siłowo :ble: (niskie przełożenie i ogień w nogach, choć ostatnio staram się poprawiać i stosować wyższą kadencje).

Warto tez czasami po rowerze, pobiegać tak z 2km-4km, aby przyzwyczajać nogi do zmiany pracy mięsni (z czasem zniknie efekt ciężkich nóg)
Jussi24
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

możesz biegać a jednocześnie też jeździć na rowerze, jedno drugiego nie wyklucza. Będziesz mieć więcej ruchu a to akurat dobrze. Tylko zrób dobie chociaż jeden dzień przerwy w tygodniu, żeby mięśnie odpoczeły..
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

Dobrym sposobem będzie, np dojechanie około 10km do lasu/parku i pobieganie, a następnie powrót rowerem ;p
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ