Śląsk/Bytom
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Fajnie byłoby się kiedyś umówić ale większość biegających chyba nie korzysta z takich for.
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
każdy zajęty bieganiem a nie pisaniem ... w niedziele jak byłem w lesie miechowickim na wybieganiu to kilka osób sie trafiło....dzisiaj śmigam w strone żabich dołówSo Seductive pisze:Fajnie byłoby się kiedyś umówić ale większość biegających chyba nie korzysta z takich for.
-
- Dyskutant
W niedziele to i ja tam biegałem to może się gdzieś minęliśmy.
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
Uwaga....warty odnotowania fakt....wczoraj popołudniu w lesie w okolicy Miechowic trafił mi sie jakiś inny biegacz... i nawet odpowiedział na moje "cześć"
PS..potem na horyzoncie zauważyłem drugiego biegacza...ale już go nie dogoniłem
PS..potem na horyzoncie zauważyłem drugiego biegacza...ale już go nie dogoniłem
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
Ja ostatnio z rzadka biegam po Bytomiu..chociaż wczoraj akurat po lasach miechowickich rundkę zrobiłem...kilku biegaczy nawet spotkałemWojtekM pisze:jestem z Radzionkowa, więc chętnie okolice Radzionkowa, Bytom-Stroszek
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
w piątek to nie byłem ja, ale w sobotę biegłem ze Stroszka lasem do Stolarzowic, w Stolarzowicach trochę asfaltem, a potem znowu lasem do Rept. a z Rept prze rezerwat buków Segiet na Stroszek. fajna traska.mar_jas pisze: Ja ostatnio z rzadka biegam po Bytomiu..chociaż wczoraj akurat po lasach miechowickich rundkę zrobiłem...kilku biegaczy nawet spotkałem
Go Hard Or Go Home
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
jeżeli wieczorne o tej porze roku, to rozumiem, że po zmroku. Segiet i okolice, chociaż ładne, odpadają - chyba, że bieganie z czołówką po lesie to Twój żywioł.
możesz więc dobiec do parku na Księżej Górze oświetlonymi ulicami, a potem w samym parku robić pętle. zewnętrzna pętla to jakieś 1,8km. 4 kółka + dobiegnięcie i powrót do Radzionkowa to jakieś 10km - oczywiście zależy skąd biegniesz. dodatkowo podbieg pod Księżą i górki samym parku uatrakcyjniają sprawę.
można robić różne kombinacje w parku i biegać różnymi ścieżkami - nie tylko zewnętrzną pętlą. wszystkie (prawie) ścieżki są oświetlone.
możesz więc dobiec do parku na Księżej Górze oświetlonymi ulicami, a potem w samym parku robić pętle. zewnętrzna pętla to jakieś 1,8km. 4 kółka + dobiegnięcie i powrót do Radzionkowa to jakieś 10km - oczywiście zależy skąd biegniesz. dodatkowo podbieg pod Księżą i górki samym parku uatrakcyjniają sprawę.
można robić różne kombinacje w parku i biegać różnymi ścieżkami - nie tylko zewnętrzną pętlą. wszystkie (prawie) ścieżki są oświetlone.
Go Hard Or Go Home
- Morksik
- Rozgrzewający Się
Siegiet jest ładnym i fajnym miejscem do biegania, ale o tej porze roku czuję się nieswojo mając tam biegać. Mieszkam blisko i wolę tam pobiegać niż po chodnikach. Jeszcze okolice Groty (przy Stroszku) ale tam to można trzy razy wokół stawu i to wszystko niestety, a i samemu jakoś smutno
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
o tej porze roku jest super w rezerwacie buków Segiet i lesie między Stroszkiem, Stolarzowicami i Reptami oraz w Dolomitach. oczywiście nie po zmroku :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Go Hard Or Go Home
-
- Rozgrzewający Się
Cześć, również szukam dobrej duszy do wspólnego biegania w okolicach suchej góry lub samego centrum. Najlepiej kogoś kto dopiero zaczyna, ponieważ moja wydolność i forma pozostawia wiele do życzenia
- Jaca_CH
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:57
- Życiówka w maratonie: 3:28:03
To się dobrze składa, bo macie w Radzionkowie (to prawie jak Stroszek ) grupę o nazwie "Cidry Lotajom". Można ich znaleźć na Facebooku ==> https://www.facebook.com/pages/Cidry-lo ... 51?fref=ts
Biegają na Księżej Górze w Radzionkowie w czwartki o godz. 19:15. W najbliższy czwartek, czyli jutro, trening aktualny
Biegają na Księżej Górze w Radzionkowie w czwartki o godz. 19:15. W najbliższy czwartek, czyli jutro, trening aktualny
-
- Dyskutant
Hejooo
A jest tu ktoś kto biega po centrum? jestem średniozaawansowaną biegaczką, chętnie umówie się na wspólne wybiegania Tym bardziej - zgodnie z wcześniejszym postem - Półmaraton Bytomski się zbliża i fajnie by było się do niego przygotować
Do wszystkich biegających po Miechowickich Lasach? Można się kiedyś z Wami zabrać? Osobiście nigdy tam nie byłam (w samym Bytomiu mieszkam dopiero 7 miesięcy) i jakoś mam obawy przed zapuszczaniem się w las w pojedynkę? Da się tam zgubić? Jest bezpiecznie względnie, czy lepiej sobie odpuścić bieganie bez maczety?
A jest tu ktoś kto biega po centrum? jestem średniozaawansowaną biegaczką, chętnie umówie się na wspólne wybiegania Tym bardziej - zgodnie z wcześniejszym postem - Półmaraton Bytomski się zbliża i fajnie by było się do niego przygotować
Do wszystkich biegających po Miechowickich Lasach? Można się kiedyś z Wami zabrać? Osobiście nigdy tam nie byłam (w samym Bytomiu mieszkam dopiero 7 miesięcy) i jakoś mam obawy przed zapuszczaniem się w las w pojedynkę? Da się tam zgubić? Jest bezpiecznie względnie, czy lepiej sobie odpuścić bieganie bez maczety?