Z biegu, odcinek 2

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

najfajniejsi są ci "forumowicze" ,którzy rejestrują się tylko dlatego, że ktoś ośmielił się skrytykowac ich idola/członka rodziny/kumpla (niepotrzebne skreślić)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Ja troche od strony technicznej, bo mertorycznie to nie mam to wiele do powiedzenia :).

Czolowka. Za szybkie przejscia, niewiel mozna bylo wylapac o czym bedzie odcinek.
Reportaz z trening. Auto focus jest dobry przy reporterce foto, przy tak malo dynamicznym reportazu manualne ustawienia ostrosci dadza duzo lepsze efekty. Pan Kepka mowil troche nieskaldnie, czy nie lepiej byloby nagrac to po probie? To nic starsznego to byl reportaz, nie wywiad, powtorki sa dopuszczalne i nie zajmuja wiele czasu.
Przebitki (czy jak tam sie to zwie ;)) Ujecie nie powinno konczyc sie od razu po zakonczeniu zdania, nalezaloby odczekac 1-2 sekundy, przechodzac do nastepnego. Zartobiliwie mowiac sowiatlo jest szybsze niz dziwiek, w percepcji ogladacza tez, dajmy czas na przetworzenie dzwieku. Urywanie w polowie zdania/mysli tez nie pomaga. Naprawde reportaz nie musi byc "na zywca" (ciekawe czy sa takie? ;)). Oczywiscie warunki sa jakie sa, ale mysle ze obaj panowie zgodziliby sie na narzucony scenariusz.
Addidas bieg Wtracenie do tematu. Troche jak rekalma w filmie, ktora ukazuje sie nagle, a potem wracamy do glownego tematu, nawet jak urwany jest w pol zdania. samo w sobie nie jest zle, ale redaktorzy powinni zdecydowanie zaznaczyc przejscia. Slabo wypadl powrot.
Wywiad z calym szacunkiem dla redaktora, ale pan Kepka go zdominowal, to "wywiadowca" ma prowadzic rozmowe.
Zapowiedzi. czekalem a ich nie bylo, zorientowalem sie dopiero jak sie film skonczyl ze byly. Mozna by je zrobic w formie flash'a jak czolowke (bez bledow czolowki).

Podsumowujac dobry program powstaje, wiec przylaczam sie do gratulacji i trzymam kciuki!!
raff_pl
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 03:49:24

Nieprzeczytany post

A ja jestem szczerze zawiedziony, bo przebiegalem, pomachalem i mnie wycieliscie :P
A tak szczerze mowiac fajnie ze sie za to wzieliscie, bo zapowiada sie dobra seria. Alleluja i do przodu!
Run damn it!
10k 42:52 21k 1:34:06 42k 3:49:24
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dobra robota. Tego brakowało na rynku. Ileż można oglądać programy w stylu jak zacząć biegać, jak się ubrać, jaki kupić buty, itp... a innych w Polsce nie ma.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Sghjwo pisze:Ja troche od strony technicznej, bo mertorycznie to nie mam to wiele do powiedzenia :).

Czolowka.
Reportaz z trening.
Przebitki
Addidas bieg
Wywiad
Zapowiedzi.
Dzięki za ciekawe uwagi.
Generalnie kręcą to i montują amatorzy. (szczególnie jeden :) )
Słabość strony technicznej wynika głównie z tego, że priorytetem jest treść w której czujemy się kompetentni, natomiast kwestia techniczna to jest "ciało obce". Dostałem propozycję od jakiegoś montażysty (przepraszam, że nie odpowiedziałem, jeśli to czyta) ale warunki w jakich to jest montowane pozwalają na razie tylko na działania hobbystyczne - materiał zbieramy do końca poniedziałku i na wtorek rano to musi być gotowe - kto montował to rozumie, że oznacza to nieprzespaną noc.

Co do dźwięku, obrazu i czasu - dzięki, zwrócimy na to uwagę.
Co do nagrania Pana Kępki. Pan Kępka to nie jest człowiek którego można ustawić i nagrać. Jego można nagrać tylko "przy okazji" czegoś dlatego wszystkie uwagi co do tego, że wywiad z nim był taki lub taki musicie przefiltrować przez pryzmat tego, że to jest człowiek który unika wywiadów. Odbyliśmy ciekawą rozmowę na temat jego koncepcji treningowych ale gdyby to miał być wywiad to by się tego nie dało zrobić.

Adidas - to wydało mi się poprostu ciekawe, a nie przewidziałem wcześniej, że będziemy coś z tego już mieli.
brujeria pisze:Dobra robota. Tego brakowało na rynku. Ileż można oglądać programy w stylu jak zacząć biegać, jak się ubrać, jaki kupić buty, itp... a innych w Polsce nie ma.
Dzięki, no właśnie o to chodziło, że wszystkie programy które są w publicznych telewizjach są jak "dla dzieci".
raff_pl pisze:A ja jestem szczerze zawiedziony, bo przebiegalem, pomachalem i mnie wycieliscie :P
To Ty biegłeś na Młocinach ? :) No sorry, niestety w tym momencie mówiłem nieskładnie. :)
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Adam, robicie zbyt dobry program żeby nad niedostatkami montażu przejść do porządku dziennego :) No sorry, ale teraz każdy youtuber robiący poradniki o tym jak regenerować papier toaletowy żeby można go było użyć jeszcze raz ma stronę techniczną na tip top. Bo musi, bo takie są oczekiwania widza, bo inaczej widz się męczy, nawet podświadomie, i nie wraca...

Także odpowiedz temu montażyście, na pewno się opłaci :) Pod jednym wszakże warunkiem. Ja teraz nie mam nawet wrażenia że montaż jest zły, problem w tym że nie ma go wcale bo prawdopodobnie nie ma z czego montować. To co robicie teraz jest sklejaniem kawałków, ewentualnie wycinaniem fragmentów słabych. A to jeszcze nie montaż. Montować trzeba mieć z czego a to już działka operatora żeby zapewnić materiał. Na to musisz uczulić człowieka po drugiej stronie lustra żeby Ci do rozmowy dograł odpowiednie obrazki. Tak jak Ci pisałem wcześniej, żeby mieć rozmowę płynną nawet jeśli pociętą, musicie się przebijać na szerokie plany (można to dograć po wywiadzie, operator niech odejdzie na kilkanaście metrów i nagra jak rozmawiacie od drugiej strony, tak żeby nie było widać co mówi wywiadowany, a wy w tym czasie możecie gadać nawet o pogodzie), niech Ci dogra obrazek zasłuchanego i zadumanego nad odpowiedziami Adama Kleina (wartość sama w sobie), można się przebijać na detale: buty czy kolczyk Kasi Kowalskiej albo stoper trenera Kępki, cokolwiek. Na biegaczy szwendających się wam za plecami, na jakiś obrazek architektury Teatru Wielkiego. Ale musi montażysta mieć obrazki do montażu. Wtedy będzie się mógł wykazać i wtedy się to opłaci ;) Ale jeśli operator będzie pracował w trybie statywu do kamery to najlepszy montażysta świata nie pomoże :bum:

To tyle jadu a teraz już sam miód: bardzo ciekawy odcinek! :hejhej:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Dzięki. Chciałbym oczywiście to poprawić, ale pamiętaj, że u nas często ten operator, reżyser, reporter i montażysta to jedna i ta sama osoba, nie wyobrażam sobie zresztą nakręcenia choćby tego materiału (link poniżej) w inny sposób, bez środków jakie ma TVP lub TVN:
http://bieganie.pl/?cat=274&id=5973&show=1
latawiec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dla mnie p.Kępka jest taki nieociosany,zachowuje się prostacko nadając na swojego zawodnika.Te jego "panie"do redaktora Kleina
jakieś takie nieprzyjemne.Chyba nie chciałbym mieć takiego trenera:)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Zastanów się. To jest starszy człowiek, który ma pewien styl mówienia. Nie ma wg mnie w nim nic prostackiego.
latawiec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Chodzi mi o to ze krytykuje Chabowskiego a to że biegać nie umie (skacze) a to że raz go boli lewy palec a to że prawy.To nie jest szczyt kultury chyba?
Dla mnie jest to nieprzyjemny gość,ale być może bronią go wyniki sprzed 20 lat.
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Adam mnie nie chodzi o środki tylko o sposób. Broń Boże nie sugerowałem żeby pana Kępkę nagrywać z Błękitnego24 :hahaha:
BTW to bardzo ciekawy rozmówca. Nie wyraża się kwieciście jak komentator ani nie dba o PR jak inni trenerzy; chłop się nie ogląda przez ramię czy aby komuś nie podpada tym co mówi. Mówi co myśli. W zalewie marketingowego pieprzenia o bieganiu to prawdziwy rarytas :)
Awatar użytkownika
google
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

latawiec pisze:Chodzi mi o to ze krytykuje Chabowskiego a to że biegać nie umie (skacze) a to że raz go boli lewy palec a to że prawy.To nie jest szczyt kultury chyba?
Dla mnie jest to nieprzyjemny gość,ale być może bronią go wyniki sprzed 20 lat.
Poczytaj sobie czasami wpisy na Facebooku Chabowskiego. Przecież to jest cham. Mam nadzieję, że nie należysz do tej grupy ludzi, dla których jak ich idol zrobi kupę to oni mówią, że ona pachnie.
pozdrawiam
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

ciekawa rzecz, jakaś nowość, powiew świeżości nawet :taktak:

z chęcią obejrzę kolejne odcinki.

Jak ktoś chce posłuchać idealnej, słownikowej polszczyzny, to może powinien szukać gdzie indziej...? :oczko:

Mam jednak refleksję - czy krytykując styl , technikę, wyniki p.Chabowskiego trener Kępka nie krytykuje aby sam siebie? Czy nie podsumowuje swoich osiągnięć lub niedociągnięć?

Przecież jako trener i mentor miał za zadanie wyeliminować braki techniczne, doszlifować mocne strony zawodnika i pomóc mu we właściwym wyborze taktyki na bieg....?
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

uebq pisze: pomóc mu we właściwym wyborze taktyki na bieg
ale przecież o tym mówił, chyba, że ja jakiś inny wywiad oglądałem. Słowo klucz to "pomóc", ale całą tą pomoc diabli biorą, jeżeli osoba, której pomagamy i tak realizuje swoje odjechane pomysły
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Runner11
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dobra robota przyjemnie sie ogląda
ODPOWIEDZ