2004 Nowy Bieg w Poznaniu

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich !!!
Mam niesamowicie poważne pytanie !
Ponieważ Grupa Poznańska się rozrasta i do końca roku będzie około 30 osób planuję zorganizowanie biegu na wiosnę 2004.
Mam pytania:
1. Termin - Ponieważ nie chcę kolidować z innymi biegami tj. około 1 marca jest Bieg nad Rusałką w Poznaniu a około 14 marca GP w biegach przełajowych wiec czy mógłby być termin około 20 marca?
2. Dystans - ze względu na położenie Malty możliwe jest rozegranie biegu mniejszego na dystansie 5,4 lub 5,6 km i dłuższego na 10,8 lub 11,2 km odpowiednio jedno lub dwa okrążenia jeziora Maltańskiego - pieknego toru regatowego ! Trasa generalnie płaska i szybka z 2 małymi i krótkimi podbiegami.
3. Bieg zostanie rozegrany jesli będę wiedział,że zapewnię koszulki np od Gazety Wyborczej lub Poznańskiej lub Głosu oraz dla pierwszej trójki medale lub dla pierwszego puchar.

Bardzo proszę o wszelkie sugestie i czy kogoś by interesował udział?
BO chciałbym storzyć coroczny bieg lokalny ale warto też wiedzieć wcześniej o wymaganiach biegaczy i czy sa chętni by w takim terminie pobiec?
Dzięki, Pozdrawiam
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
PKO
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

21 osób odwiedziło ten ten temat i nikt nic nie napisał...to pobiegam sobie sam na dystansie i w terminie dla mnie dogodnym :)
feito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moze Twoje zaangazowanie przerazilo wszystkich ?:hej:
Ja tam bym chętnie pobiegał w Poznaniu - nie wiem czy juz w przyszłym roku, bo moze jeszcze mnie nie byc, ale okazja poznania LIVE całej 30-ki byłaby kusząca.
No i oczywiści NOWA IMPREZA!
...
ludzie NAPISZCIE COS TEMU CZLOWIEKOWI bo sie zniechęci! ALE JUZ! :wrrwrr:
...a moze jakis z tego połmaraton zmajstrować ? 5.4 x 4 = 21.6  plus odrobina zamieszania w liczbach i mamy 1/2 maraton.
no nie wiem - pisze zebys sie nie zniechecil! :usmiech:
..a czasem też  b r z y d k i      :)
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spoko i tak zrobię ten bieg ;-)
Aby było więcej chętnych i zachęcić tych początkujących będa te 2 dystanse ;-)
Dla zwycięzcy przewiduję puchar tzn zwycięzcy dłuższego dystansu duży puchar a krótszego może mniejszy puchar ;-)
Ważne aby taki bieg był bo mało ogólni ew Poznaniu jest biegów takich dla początkujących ;-)
yock
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jeżeli bieg będzie krótszy to można liczyć na większą ilość mniej zaawansowanych biegaczy i początkujących. Dłuższe dystanse -wzrasta liczba biegaczy zaawansowanych , a zmniejsza sie liczba małych stażem i kilometrażem.
Termin- trzeba wziąć pod uwagę - inne biegi czy sie nie odbywają w pobliżu oraz pogodę.W marcu gdy będzie np deszcz , lub śnieg mniej osób wystartuje i mniejszej ilości osób bedzie sie chciało dojechać zza Poznania.
Resting is rusting
yock
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jeżeli bieg będzie krótszy to można liczyć na większą ilość mniej zaawansowanych biegaczy i początkujących. Dłuższe dystanse -wzrasta liczba biegaczy zaawansowanych , a zmniejsza sie liczba małych stażem i kilometrażem.
Termin- trzeba wziąć pod uwagę - inne biegi czy sie nie odbywają w pobliżu oraz pogodę.W marcu gdy będzie np deszcz , lub śnieg mniej osób wystartuje i mniejszej ilości osób bedzie sie chciało dojechać zza Poznania. Nie ma to jak w maju.
Resting is rusting
Awatar użytkownika
Scarabeus
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Arti bardzo chetnie wybiore sie do Poznania na Malanska  petle. Mysle, ze pomysl mozliwosci wyboru jednego z dwoch dystansow jest bardzo dobry. Bardzo zachecajacy dla wielu biegaczy bylby brak oplaty startowej. Powodzenia! Do zobaczenia w marcu...
[url]http://www.SBBP.PL[/url]
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

108 wejść na temat....hmmm gdyby tak 10% wypowiedziało się i skomentowało pomysł lub podzieliło własnymi doświadczeniami i radami....
;-)
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

oj Arti, zbulgotałeś mnie :hej: wchodzę tu po raz kolejny, ale nie zamierzałem pisać, a raczej przeczytać jak idzie koledze z Poznania.
1. trzeba było pojawić się w B. podpowiedzielibyśmy Ci co i jak robić (owszem, jestem złośliwy!)
2. licz na siebie. Jedyna rada. Z osób, które przychodzą na nasze bieganie w B. mało kto mam czas, żeby poświęcić go i pomóc w przygotowaniu imprezy. Wiele osób pomaga będąc juz na miejscu - samorzutnie.
3. sam wyznacz datę i czas. Wtedy inni albo się dopasują, albo Cię opierniczą, że IM nie pasuje.
4. na każdej imprezie na jakiej będziesz rozdawaj ulotki (jeśli masz pieniądze na ich drukowanie:))
5. idź do wszystkich gazet w Poznaniu i powiedz im co robisz, idź do radia i im też powiedz. Potem przypominaj sie mailami, telefonami czy wizytami. I nie ważne co Ci powiedzą, nie ważne jak będą traktować. Zawsze pamiętaj że to Ty prosisz ich o przysługę. Uśmiech!
6.znajdź sobie kogoś do pomocy - sam nie dasz rady
7.Powodzenia
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Awatar użytkownika
kussy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja moge powiedziec tyle ze bez wzgledu na date biegu napewno znajdzie sie ekipa ktora chetnie pobiegnie. pomysl z dwoma dystansami jest bardzo dobry. napewno wielu biegaczy zachecily by tez nagrody pienieznie, jakies upominki. zycze powodzenia w dazeniach do organizacji. pozdrawiam
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1. Radio i osobę do pomocy juz mam zaklepanie
2. Termin jako rozpoczęcie sezonu myślę ,że jest dobry tj. 21 marca
3. Mam już prawie zaklepane szatnie na terenach Malty
4. Chętnych do biegania troszkę znajdę
5. O ulatkach też myślałem....pojawią się niedługo ;-)

Wszystkim dziękuję, szczególnie Marcinowi70 ;-)
Jasne ,że będę uparty i dążył do celu ;-)
Trzymajcie kciuki !
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Ja trzymam  Arti.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Awatar użytkownika
adamus100
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

co prawda tez nie jestem z Poznania, ale mam sentyment do tego miasta..:)
Mysle, ze nie masz co sie przejmowac frekwencja, czy bedzie 30 czy 70 osob, to bez znaczenia, no chyba ze przebijesz setke. Proponowal bym jednak rowny dystans- 5 lub 10 km. przeniesc linie staru o kilkaset metrow. Wielu biegaczy traktuje takie rowne dystanse jak sprawdian przed wiekszymi imprezami. Dobrze by bylo, jakbys wzorem Pucharu Maratonu W-skiego zorganizowal biegi dla dzieci biegaczy- na 100, 200- 2km te biegi zawsze sie ciesza powodzeniem, nawet jak biegnie po kilka osob...
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No ja zaglądam tu pierwszy raz i od razu sie wpisuję.
Naturalnie nie wiadomo jak to będzie za pół roku ale myślę, że jak nie bedzie to kolidowało z jakimis innymi imprezami waznymi to pewnie jakaś delegacja SBBP by się na starcie pojawiła.
Do pomocy to chyba musisz szukać ludzi jednak w Poznaniu. Ja mam pomysł w tej chwili taki, że może połączyć to z inną ideą i równoczesnie rozegrać drużynowe mistrzostwa grup biegowych. Zmierzmy się Poznań, Bydgoszcz, SBBP, GT, Szczecin, Katowice, Kraków. To znaczy oczywiście kazdy biegnie idywidualnie a potem liczymy punktację zespołową. Trzeba by wykombinować jakiś system punktowania i np Puchar Przechodni i zdobywca pucharu organizuje w następnym roku taki bieg. Punktacja musiałaby tylko zapewnic w miarę równe szanse miejscowym i przyjezdnym bo jeśli by sumować punkty wszystkich to naturalnie miejscowi będą zawsze najliczniejsi.
Jak sie pomysł spodoba to pokombinuje dalej ze szczegółami.
Na razie myśle tak:
1.Trzeba by dogadać się z grupami biegowymi w Polsce i zaakceptować zabawę i termin.
2.Pewnie będzie jakieś wpisowe w biegu a proponuje by każda grupa biegowa po równo złożyła się na puchar
3.Puchar przechodni a dla grupy zostaje dyplom. Na pucharze mogłaby być tabliczka i co roku grawerowałoby się kto zwyciężył.
4.Punktacja? Np liczą się miejsca w kategoriach wiekowych i do łącznej punktacji bierzemy 4 najlepsze wyniki zawodników w danej grupie. Mozna wprowadzić współczynnik korekcyjny tak by ilość punktów za np zwycięstwo w kategorii zależała od ilości startujących w tej kategorii. Czyli np:
1 miejsce 100pkt *ilość startujących w kategorii/ilość wszystkich startujących
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
Awatar użytkownika
raner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pit niezły pomysł ciekawe co na to Arti i inni
a tak przy okazji w sobotę na naszym treningu wyklarował sie termin ze bedzie to najprawdopodobie 21 marca ( niedziela ) czyli pierwszy dziń wiosny
oceniaj swój sukces na podstawie tego z czego musiałeś zrezygnować żeby go osiągnąć[/b]  gg310854
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ