Zegarek z gps na ultra
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
dziękuję bardzo
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42:50
- Życiówka w maratonie: 4:03:03
Miałem 310XT i polecam - naprawe świetny zegarem i w zupełności mi wystarczał do treningów i na ultra.felipe178 pisze:Witam!
W tym roku zacznę swoją przygodę z biegami ultra i zastanawiam się, który zegarek najlepiej sprawdzi się na tak długich dystansach. Dystans od 55km do 80 wytrzyma większość zegarków, ale gdy czas biegu wynosi od 8h w górę zaczyna się problem.
Znalazłem właściwie niewiele zegarków, których bateria wytrzyma biegi ultra:
- garmin 310xt, 910xt, 920xt
- suunto ambit 2 , 3
Skłaniam się ku 310xt, może i stary ale dopracowany i wytrzymały, a i 3 letnia gwarancja w azymucie robi swoje. Nie zależy mi też na mega wypasie w zegarku. W ciągu roku planuje zaliczać 1 bieg ultra a reszta to maratony, połówki itd
Suunto Ambit 2 - biegam z nim obecnie. Plus za wysokościomierz i wygląd zegarka, po odpowiednim skofigurowaniu bateria długo trzyma, BRAK wibracji co w ultra nie przeszkadza, ale w codziennych treningach się przydaje.
-
- Zaprawiony W Bojach
Na dowolny dystans. Ten zegarek nie ma modułu GPS, więc pojemność baterii nie jest problemem. Najczęściej kwestia baterii wygląda w nim tak, jak w zwykłym zegarku.karola.kromka pisze:A możecie podpowiedzieć na jaki dystans wystarczy taki:
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- Beck`s
- Wyga
Również mam ten zegraek. Nigdy nie wytrzymał mi dłużej niż 11 godzin. Co masz włączone/wyłączone, że tyle wytrzymuje?misio80 pisze:Ja uzywam 310xt, fajny zegarek, łatwy w obsłudze, bateria trzyma spokojnie 16-18h.
-
- Zaprawiony W Bojach
smart recording? widok godziny?