25 Old Spice Maraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Debiutanci maja bezsenna noc jak w banku . Chyba ze... ;)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
PKO
Awatar użytkownika
madach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dobre!!!
Chyba powinieneś był poprawić :)
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url] - frakcja "UMoczonych Łosi"
Michal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wojtku, czytałem ten tekst już parę razy i zawsze jest równie dobry.  
Co zaś do poprawiania, to ja wszystkim chętnym służę w sobotnie popołudnie nissanowymi drzwiami. Tylko ręki mistrza nie ma.
Michał
Mifor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I mnie, starego dziada, zjadła w tym roku trema przed pierwszym moim startem do triathlonu w Górznie. I nie pomogło znieczulenie piwem imbirowym ani towarzystwo PAwła w małżeńskim łożu, który też się nieźle wiercił całą noc.
Reszta ekipy spała u naszych stóp na podłodze.
Zaliczyłem może 2 godziny pół-snu i sensacje żołądkowe o poranku, a śniadanie miało tendencje do opuszczenia mojego organizmu wprost przeciwną stroną. Za radą naszego selekcjonera, Zbyszka Mazurczyka wlałem w siebie przed startem chyba ze
2 litry izostaru i chyba to pozwoliło mi ukończyć ten wyścig, akcentowany skurczami juz na rowerze.

Mifor
[i]biegać każdy może, trochę lepiej
lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi ...[/i]
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak± tremê, d³ugodystansow± intensywn± tremê, tak± co to wywierca dziurê w brzuchu, to mia³am chyba tylko raz w ¿yciu - przed ¶lubem :jatylko:
A teraz... phi.. taki maraton, w koñcu ani to wa¿ny egzamin, ani ¶lub, ani nic, po prostu impreza sportowa, trzeba przebiec pewien dystans... a jednak - kurcze blade - wszystko siê dooko³a tego krêci, adrenalina uszami siê wylewa, na spotkaniu w pracy odruchowo rysujê w notatkach biegaj±ce ludziki, albo cyfry 4 i 2, nó¿ka pod sto³em podryguje nerwowo, ludzie dziwnie na mnie patrz±, bo wcinam codziennie na lunch ca³e pude³ko makaronu, mêcz± mnie dziwne sny, niecierpliwie obserwujê up³yw czasu. Co¶ okropnego!! Chcê ju¿ to mieæ za sob± i znormalnieæ.
Michal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety, łatwiej  to mieć za sobą niż znormalnieć.
Ja zaś chyba w ramach przygotowań przedstartowych dostałem dziś kataru i lekkiej gorączki. Biegnę do domu łykać witaminy.
Michał
Awatar użytkownika
piro20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Joy, przestaw dwójkę z czwórką, pomiędzy wstaw dwukropek,  dodaj zero na koniec i piękny czas Ci wyjdzie w debiucie:-)
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziś zrobiłem bardzo wolniutko i delikatnie 8 km w parkach Szymańskiego i Sowińskiego po przerwie od soboty. Zastanawiam się czy jeszcze w piątek odrobiny nie potruchtać. Puchar Warszawy w czwartek raczej odpuszczę, może pokibicuję bo mam niedaleko. Nic mi się nie śni, raczej czuję coś w rodzaju letargu, zbierania się w sobie. Dzisiejsze biaganko to było głównie wsłuchiwanie się w siebie, a raczej wczuwanie w swoje nogi (czy coś czasem nie boli) i unikanie gwałtowniejszych ruchów, szybszego biegu, górek, ćwiczenia siły biegowej itd. Jeżeli już mam w podświadomości coś panikarskiego to chyba chorobliwą obawę przed jakąś kontuzją.

Czy wyjaśniła się już sprawa autokarów z Agrykoli na miejsce startu, będą czy nie?

Aha, jeszcze jedno: szykuję sobie wdzianko na pierwszą część biegu. Jakie? Tajemnica...
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
feito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja dodam cos w kwestii informacji - powiem wam wszystkim, ze mnie tez by draznil nieco brak czegokolwiek ostatnio na stronie 25 OSMW gdybym mogl w nim biec, ale (powtorze moj post z tej strony)
według mnie to jest tak, że wynajęta firma konsultingowa zrobiła badania, które bezsprzecznie dowiodły, że taka forma informacji czy taż dezinformacji na głównej stronie:
po 1. wprowadza "nastrój grozy" budując odpowiednie napięcie przed imprezą
po 2. śmieszy internautów rozluźniając ich mięśnie brzucha tym samym przyczynia się do poprawienia ich wyników w biegu
po 3. zachęca potencjalnych widzów "ciekawe co im z tego w ogóle wyjdzie?"

tak to widze!:hejhej:

czy ktokolwiek tez tak to zdolal zobaczyc?
..a czasem też  b r z y d k i      :)
Awatar użytkownika
Kociemba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

(Edited by Kociemba at 8:45 pm on Sep. 10, 2003)
Awatar użytkownika
Kociemba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam nadzieję, że te informację trochę uspokoją wszystkich zaniepokojonych sprzecznymi doniesieniami. Poniższe informacje są oficjalne.
To znaczy staną się oficjalne w momencie potwierdzenia ich przez Fundację MW.

12 września
11.00 - konferencja prasowa (dla zaproszonych dziennikarzy) -Biuro Zawodów
12.00 - 22.00 - rejestracja zawodników w Biurze Zawodów

13 września
12.00 - 22.00 -rejestracja zawodników w Biurze Zawodów
15.00 -21.30 - W oczekiwaniu na start - cykl spotkań, prezentacji, targów sportowych oraz pasta party - Centrum Maratonu:

15.00 - 18.00 - prezentacje i seminaria biegowe - Dariusz Sidor, Coca-Cola, Scholl, Merrell, Malma, spotkanie z Jerzym Skarżyńskim oraz spotkanie z Antonim Niemczakiem -
18.00 -Bieg z Gwiazdami
18.30-21.30 - pasta party - zapraszam firma Malma

14 września
7.00-8.30 - rejestracja zawodników w Biurze Zawodów
10.00 - start 25. Old Spice Maratonu Warszawskiego i Półmaratonu Warszawskiego - Centrum Handlowe Arkadia, ul. Słomińskiego w okolicach Ronda Zgrupowania AK -Radosław- początek festynu w Parku Agrykola
11.15 - spodziewany finisz pierwszych zawodników w półmaratonie
11.30 - spodziewany finisz pierwszych zawodników na wózkach
12.15 - spodziewany finisz zwycięzcy 25. Old Spice Maratonu Warszawskiego
12.45 - spodziewany finisz zwyciężczyni Półmaratonu Warszawskiego
13.00 - zamknięcie linii mety półmaratonu
13.30 - dekoracja zwycięzców klasyfikacji generalnej półmaratonu
14.00 -15.30 - występ zespołu Mgoma Africa
15.30 - dekoracja zwycięzców 25. Old Spice Maratonu Warszawskiego
16.00 - zamknięcie linii mety 25. Old Spice Maratonu Warszawskiego
16.10 - losowanie nagrody - vouvchera na wyjazd sportowy do Nowego Meksyku i Las Vegas w USA
16.30 - oficjalne zakończenie 25. Old Spice Maratonu Warszawskiego

NAJWAŻNIEJSZE LOKALIZACJE
25. OLD SPICE MARATONU WARSZAWSKIEGO
Biuro Zawodów - Hotel Novotel Warszawa Centrum- ul. Nowogrodzka 24/26
Centrum Zawodów, meta maratonu - Warszawski Ośrodek Sportu Młodzieżowego Agrykola, ul. Myśliwiecka
Start - Centrum Handlowe Arkadia, ul. Słomińskiego w pobliżu Ronda Zgrupowania AK -Radosław-
Meta półmaratonu - Plac Zamkowy
Noclegi bezpłatne - Hala sportowa, ul. Polna
Noclegi płatne - WCSM Agrykola oraz Dom Nauki, ul. Schroegera

KOMUNIKACJA
W dn. 12 i 13 września:
Biuro Zawodów -Centrum Zawodów - autobus 107 (przystanki: Al. Jerozolimskie i ul. Łazienkowska)
Biuro Zawodów - Dom Nauki - autobus 116 z ul. Nowy Świat
W dn. 14 września:
Biuro Zawodów - Centrum Zawodów - autobus 107 (przystanki: Al. Jerozolimskie i ul. Łazienkowska)
Centrum Zawodów -Start – autokary odjeżdżające spod parkingu przy Torwarze (ul. łazienkowska)  co ok. 10 minut w godz. 7.30 - 9.00
Meta półmaratonu - Centrum Zawodów - autokary odwożące zawodników co ok. 30 minut
Szczegółowe informacje dotyczące komunikacji pomiędzy poszczególnymi miejscami noclegowymi znajdują się w miejscach noclegów.

Punkty odżywiania i odświeżania podczas 25. Old Spice Maratonu Warszawskiego
Punkty odżywiania i odświeżania będą rozmieszczone co ok. 3 kilometry. Na każdym z punktów znajdować się będzie kolejno: woda Bonaqua, napój izotoniczny Powerade, a od 11. kilometra - owoce. Na wybranych punktach znajdować się będą także słodycze. W odległości ok. 150-200 metrów za każdym z punktów znajdować się będzie stanowisko z gąbkami. Lokalizacja poszczególnych punktów według kilometrów: 3, 5, 8, 11, 13, 16, 20, 22, 24, 26, 29, 32, 35, 38, 40, 41.
Stanowiska z odżywkami własnymi zawodników będą ulokowane osobno na następujących kilometrach trasy: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 i 40. Odżywki własne można zostawić w dniu startu do godz. 9.00 na starcie biegu (C.H. Arkadia). Każda odżywka powinna być oznaczona numerem zawodnika oraz kilometrem, na który ma zostać dostarczona. Obsługa stanowisk z odżywkami własnymi ustawi odżywki według kolejności numerów zawodników i może pomagać w ich odbieraniu.
Toalety na trasie - minimum co 5 km
Worki na ubrania dostarczone przez organizatora i oznaczone wcześniej odpowiednim numerem startowym należy deponować w samochodzie znajdującym się w okolicach startu do godz. 9.45. Samochód przewiezie je na linię mety, gdzie będzie można odebrać depozyt na podstawie numeru startowego. Posiłek na mecie - posiłek wydawany będzie na podstawie numeru startowego

Pace-teamy
Po raz pierwszy w historii polskich maratonów na trasie będą znajdować się zaawodnicy, dzięki którym będzie można podjąć próbę uzyskania konkretnego wyniku. Przedstawiamy pace-makerów 25. Old Spice Maratonu Warszawskiego oraz czasy, jakie będą starali się Wam pomóc uzyskać:

Jerzy Skarżyński – 2.59.59
Stanisław Miluk i Tadeusz Ruta – 3.29.59
Adam Zięba i Tom Bowtell – 3.59.59
Piotr Benecki – 4.29.59

Spotkanie z pace-makerami odbędzie się w sobotę ok. godz. 17.00 na terenie Parku Agrykola.

(Edited by Kociemba at 8:34 pm on Sep. 10, 2003)

(Edited by Kociemba at 8:42 pm on Sep. 10, 2003)
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

(Edited by Janek at 8:48 pm on Sep. 10, 2003)
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
Awatar użytkownika
stonoga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Feito jeżeli drazni Cię wygląd pierwszej strony serwisu maratonwarszawski to zajrzyj dla uspokojenia na pierwszą stronę serwisu bieganie.pl. Znajdziesz tam reklamę zeszłorocznego dwudziestego czwartego MW. Nigdy nie jest tak żeby nie mogło być gorzej.
Dlaczego mam wiecej nóg niż mózgów ???
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rozumiem, że wszystkie te sprawy rozstrzygają się właśnie teraz i stąd sprzeczne informacje. Przepraszam za zamieszanie w MP, ale wydawało mi się że infolinia jest dość wiarygodna.
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam kłopot, bo ze strony Maratonu Warszawskiego zniknął formularz zgłoszeniowy. Nawiasem mówiąc wogóle mi się ta strona nie podoba.
biegowa recydywa
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ