Odzież do biegania Nessi

Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kolorowe męskie leginsy. Dobry kierunek!
PKO
jerry.s
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

yes yes yes ... w końcu ktoś robi normalne krótkie legginsy dla facetów ... pomarańczowe już zamówione :)
dosyć czerni i szarości ...

oby jakość była OK ... bo to pierwszy zakup u Was ...
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

promocja z Endo załatwiona, pierwsze zamówienie złożone. zobaczymy jaki poziom prezentują najnowsze modele skarpetek Nessi :)
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 47,48
Kontakt:

Nieprzeczytany post

marcinnek_ pisze:promocja z Endo załatwiona, pierwsze zamówienie złożone. zobaczymy jaki poziom prezentują najnowsze modele skarpetek Nessi :)
Model RSN przebiegł ze mną ostatnio Żywiec i zapomniałem, że mam je na sobie. Ale do końca nie można mi ufać bo sam je zaprojektowałem, więc mam troszkę inne patrzenie.
Mogę powiedzieć, że w przypadku skarpet staramy się wykonać je tak, by nie przeszkadzały podczas biegania a materiał był przyjemny, dobrze oddychał i Pędzikiem schnął. W razie wątpliwości chętnie doradzę nie tylko w kwestii skarpet.
jerry.s
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

... czekam i czekam ... I tylko info dostalem ze krotkich tightow nadal brak ... tak szybko zeszly czy nie sadziliscie ze ktokolwiek je zamowi? ;) ...
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jerry.s pisze:... czekam i czekam ... I tylko info dostalem ze krotkich tightow nadal brak ... tak szybko zeszly czy nie sadziliscie ze ktokolwiek je zamowi? ;) ...
Zdecydowanie szybko zeszły, praktycznie w 1 dzień. Do tego eksport i zrobiły się braki. Ale pragnę uspokoić. Będzie niespodzianka za czas oczekiwania. Z naszej strony, pragniemy przeprosić i zapewnić, że kilka dni i towar będzie u Ciebie.
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jerry.s pisze:... czekam i czekam ... I tylko info dostalem ze krotkich tightow nadal brak ... tak szybko zeszly czy nie sadziliscie ze ktokolwiek je zamowi? ;) ...
Dostałem informacje, że legginsy są i dziś lub jutro wysyłka. Przepraszamy za opóźnienie.
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

RSN i RMN na szybcika przetestowane. Opis wciśnięty w relację z weekendu, więc pewnie nie dla wszystkich interesująca. Dlatego wklejam fragment poniżej:
biega.marcindabrowski.net pisze:Po tym, jak kolejny raz udało mi się porwać sprane do cna skarpetki podczas próby ich założenia, postanowiłem skorzystać z promocji w Nessi i hurtem kupić sześć par. Promocja opiera się na rywalizacji w Endomondo – biegniesz „dychę” i im lepszy czas wykręcisz, tym większy masz rabat. Więcej na Endo. Kupiłem dwa modele: RSN i RMN. Oba to niskie skarpetki na lato.

RMN to z założenia produkt wyżej w hierarchii i bardziej zaawansowany. Panele na pięcie i wokół palców są grubsze. Jak rozumiem ‚M” w środku nazwy to od „maraton”, a te wszystkie dodatki mają zapewnić większy komfort podczas długich treningów i zawodów. Moim zdaniem jednak jest odwrotnie. Dodatkowy materiał to źródło potencjalnych problemów, tak niepożądanych w starcie na 42,195 m.

RSN to model tańszy i moim zdaniem lepszy. Prosty, wyściełany tam, gdzie trzeba i ile trzeba, opinający tam, gdzie to kluczowe i tyle. Materiał oddychający idealny na lato. Wysokość również dla mnie idealna – czy planuję założyć opaski kompresyjne czy nie.

Po pierwszym kontakcie z Nessi mogę polecić tą firmę. Fajne wzory, kapitalne kolory, bardzo dobry kontakt z kupującym. Możecie sobie wyobrazić, że po złożeniu zamówienia odezwał się do mnie na FanPage’u jeden ze wspólników w spółce stojącej za Nessi i poprosił o upewnienie się i potwierdzenie, czy rozmiar będzie właściwy? Szok.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

RMN to z założenia produkt wyżej w hierarchii i bardziej zaawansowany. Panele na pięcie i wokół palców są grubsze. Jak rozumiem ‚M” w środku nazwy to od „maraton”, a te wszystkie dodatki mają zapewnić większy komfort podczas długich treningów i zawodów. Moim zdaniem jednak jest odwrotnie. Dodatkowy materiał to źródło potencjalnych problemów, tak niepożądanych w starcie na 42,195 m.

Właściwie ta skarpeta to kompromis. Po wielu konsultacjach, jedni biegacze wolą cieniutką skarpetę, i tutaj w tym przypadku polecalibyśmy właśnie RSN, druga grupa woli ciut więcej materiału. Testowana i jedna i druga opcja. Obecnie w RMN modyfikowaliśmy palce i pięty, schodząc lekko z grubością materiałem, ale tez nie przesadzając, gdyż cześć naszych testerów, sama sugerowała skarpetę poduszkę. Dlatego to taka kompromisowa skarpeta. Chętnie usłyszymy twoje zdanie bo kilkuset kilometrach.
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dobry kod nie jest wcale taki zły. Z okazji dnia Mamusi i dnia Dziecka:) Do niedzieli 25% na wszystko.

Kod: DMDD25

http://www.e-nessi.pl

Obrazek
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

Krótka recenzja szortów do biegania: https://www.e-nessi.pl/pl/p/Szorty-Do-B ... MSL-02/791

+kolor szałowy
+miękkie w dotyku
+ wewnętrzna kieszonka na klucze mile zaskakuje
+ wewnętrze spodenki są miękkie
+ dobra wentylacja

- wysokie rozciecie może się nie podobać
- spodenki się podwijają co może spodowować otarcia wewnętrzej części ud (u mnie tak się skonczył lekki rozruch dzień przed startem) - czy nie są za krótkie w kroku?
- odblaskowa naklejka się odlepia od nowości
-gramatura wewnętrznych spodenek jest duża i dla mnie są za ciepłe

podsumowanie: dobry kolor kusi, wykonanie ma kilka błedów. ja akurat nie będę w nich biegał z uwagi na mozliwość odparzenia sobie ud. ale poza tym warte rozwazenia z kodem rabatowym.
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

[quote="małymiś"]Krótka recenzja szortów do biegania: https://www.e-nessi.pl/pl/p/Szorty-Do-B ... MSL-02/791

+kolor szałowy
+miękkie w dotyku
+ wewnętrzna kieszonka na klucze mile zaskakuje
+ wewnętrze spodenki są miękkie
+ dobra wentylacja

-....

Hej, dzięki za ten wpis. Powiem tak, podczas licznych testów mieliśmy 2 bardzo skrajne nurty, pierwszy to taki, że są idealne, drugi taki, że obcierają. Postawiliśmy dwie sylwetki przed sobą i wyszło, że tam gdzie są tak zwani wąsko dupki i wielkoudzia niestety, zdarzają się otarcia, można temu zapobiec stosując podspodenki, ale nie zawsze komuś się to podoba. Druga grupa szerokobiodrowa i smukłe uda, była zachwycona. Oficjalnie powiem tak, nie wszyscy będę z nich zadowoleni. I to mówię otwarcie, sam w nich biegam z podspodenkami. Już pracujemy nad uniwersalizacją tego modelu. A tym czasem jeśli jesteś wielkoudem lub wąskodupkiem nie kupuj takowych spodenek. Lepiej zaopatrzyć się w spodenki luźne, które w tych samych kolorach występują co wspomniane wyżej szorty. Co do odblasku, to jest ewidentnie wada, możesz spokojnie reklamować.
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wakacyjna promocja!

www.e-nessi.pl

Obrazek
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziś ostatnia szansa by wyrwać coś w super cenach, to już ostatni dzień wakacyjnej promocji.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ