Garmin Fenix 3/3HR
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 54min
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Wydaje mi się, że też powinno działać.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50:01
Jeśli włączysz LiveTrack to pas HR działa. Dziś przetestowane na Półmaratonie Warszawskim. Co do dokładności Fenixa 3 ( GPS ) to dziś odmierzył co do metra trasę półmaratonu. Nic tylko kupować jestem nim zachwycony.
-
- Zaprawiony W Bojach
wrzuć link do mygps.
ja nie jestem do końca zadowolony właśnie z dokładności gpsu.
ja nie jestem do końca zadowolony właśnie z dokładności gpsu.
-
- Zaprawiony W Bojach
tutaj dokładnie widac o co mi chodzi:
http://www.mygpsfiles.com/app/#sgNbuHry
nie zwracajcie uwagi na pierwsze 2,5 km, bo zapomnialem, że f3 jest w ultratracku (choć przy okazji można zerknąć, że w normalnych treningach ultra trac nie ma zastosowania). nie zwracajcie tez uwagi na skok fenixa w drugiej części (zapuzowałem i zorientowałem sie po dłuższym czasie, że nie opdpauzowałem).
popatrzcie co robi f3 z zakrętami - prawie wszystkie ścina. zobaczcie najdalszy fragment na zachód - suunto jest dokładnie w tym miejscu gdzie biegłem, garmin ścina po całości. to samo jakieś 2 km dalej po skręcie na północ, przy nawrocie w kier. południowym.
http://www.mygpsfiles.com/app/#sgNbuHry
nie zwracajcie uwagi na pierwsze 2,5 km, bo zapomnialem, że f3 jest w ultratracku (choć przy okazji można zerknąć, że w normalnych treningach ultra trac nie ma zastosowania). nie zwracajcie tez uwagi na skok fenixa w drugiej części (zapuzowałem i zorientowałem sie po dłuższym czasie, że nie opdpauzowałem).
popatrzcie co robi f3 z zakrętami - prawie wszystkie ścina. zobaczcie najdalszy fragment na zachód - suunto jest dokładnie w tym miejscu gdzie biegłem, garmin ścina po całości. to samo jakieś 2 km dalej po skręcie na północ, przy nawrocie w kier. południowym.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
nie mają garminów? a więc wątek o F3 będzie idealny do wrzucenia linku do ich sklepu!vincec pisze:szkoda tylko że nie maja Garminów
gdybym był bardziej podejrzliwy wziąłbym cię za żałosnego spamera...
Qba!
ty się zdecyduj czy szukasz narzędzia wskazującego tempo/dystans biegu, czy malującego ładne linie na mapce.
bo ja - choć szanse na to że zanabędę F3 są bliskie zeru - przyłożyłbym większa wagę do tego co zegarek wylicza podczas biegu, niż do tego co rysuje na mapkach. niech sobie jego ślad i ścina co chce, jeśli tylko podczas wyścigu jego wskazania są wiarygodne.
jeśli bym chciał pięknych rysunków, poszedłbym na ASP
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Zaprawiony W Bojach
ślad GPS pokazuje pewną niedokładność wskazań, która obserwuję podczas treningów.
wolna reakcja tempa chwilowego, średnie uśrednienie tempa odcinka, duży margines wskazań.
kilka razy biegłem, paczę i myślę: coś tu nie gra. i potem to widać na śladzie.
wolna reakcja tempa chwilowego, średnie uśrednienie tempa odcinka, duży margines wskazań.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
lamer- byś się rozczarował z tym spamerem :-). Wrzuciłem ten link bo uważam że to super sprawa, od kilku lat biegam na garminach i nigdy nie miałem okazji pobiegać z innymi. Niedawno zakupiłem kolejnego Garka ale mocno się zastanawiałem nad A3 , tylko nie miałem możliwości sprawdzić jego działania. Jak bym wcześniej wiedział że jest taka możliwości wypożyczenia , spróbował bym na 100 %. A i nadal się zastanawiam na przetestowaniu A3 ;-). A w poście o A3 też umieściłem ten wpis ,żeby nie było :-)))
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
bardzo przekonujący argument na rzecz tego że nie jesteś spamerem :)vincec pisze: A w poście o A3 też umieściłem ten wpis ,żeby nie było
nie no, tempa chwilowego chyba na narysowanym śladzie nie widać?Qba Krause pisze:kilka razy biegłem, paczę i myślę: coś tu nie gra. i potem to widać na śladzie.
jeśli widzisz że nie pasuje ci coś podczas używania zegarka to pisz o tym wprost. też lubię sobie czasem popatrzeć na mapkę, którędy biegłem, nie przywiązuję jednak do tego większej wagi
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Zaprawiony W Bojach
no trochę się dzisiaj f.lamer przyczepiłeś jak rzep...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:56 min
- Życiówka w maratonie: 3.15:46
Witam
Jakie są różnice w poszczególnych modelach Fenix 3? Czy to tylko sprawa paska i szkiełka? Można gdzieś to porównać z innymi modelami np fenix2 czy Ambit3?
Pozdrawiam
T
Jakie są różnice w poszczególnych modelach Fenix 3? Czy to tylko sprawa paska i szkiełka? Można gdzieś to porównać z innymi modelami np fenix2 czy Ambit3?
Pozdrawiam
T
TomB
HM 1:27:04
M 3:15:46
HM 1:27:04
M 3:15:46
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
poza wyglądem i szafirowym szkłem w najdroższym modelu nie ma żadnych różnic między poszczególnymi modelami Fenix 3.
tutaj masz porównanie w tabelce ww. zegarków http://www.dcrainmaker.com/2014/11/wint ... 45#results
gdy sobie przeskrolujesz lekko w górę to możesz zmienić zegarki w porównaniu.
tutaj masz porównanie w tabelce ww. zegarków http://www.dcrainmaker.com/2014/11/wint ... 45#results
gdy sobie przeskrolujesz lekko w górę to możesz zmienić zegarki w porównaniu.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2015, 08:40 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
To pewnie przez tą różową frotkę :-)Qba Krause pisze:ślad GPS pokazuje pewną niedokładność wskazań, która obserwuję podczas treningów.
-
- Zaprawiony W Bojach
kurczę Piotrek, może to przez czerwony pasek? jest taki pipkowaty, myślę, że szary na pewno zapewnia dokładniejsze pomiary :D
w każdym razie testy zakończone, dzisiaj zegar - niestety - wraca do centrali i leci do kolejnego szczęśliwca :)
w każdym razie testy zakończone, dzisiaj zegar - niestety - wraca do centrali i leci do kolejnego szczęśliwca :)