Suunto Ambit 3

manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

norkun pisze: Przede wszystkim dodano bluetooth i możliwość konfiguracji zegarka i zgrywania treningów przez aplikację. Bardzo wygodne, nie bawisz sie kablami
.
Z automatu takie zgrywanie idzie czy trzeba coś specjalnie konfigurować?

I jeszcze jedno kiedy będzie dostępna ta aktualizacja ktoś wie?
AKTUALIZACJA OPROGRAMOWANIA SUUNTO AMBIT3 PEAK DO WERSJI 2.0, WIOSNA 2015
PKO
brachu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:48:00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Idzie z automatu.

Co do aktualizacji 2.0 to ciężko wnioskować . Obiecywana 1.5 w sumie wyszla w terminie jaki podali czyli koniec marca. Wiosna to juz wiekszy przedział czasowy ;-) tak więc cierpliwość mile widziana z naszej strony.

Jedyne co mnie w nim denerwuje to wskazania temperatury ;-) no one sa totalnie bez sensu. Wstyd ,że sie tym oni chwalą jako coś wyjątkowego
Obrazek
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeszcze tylko jedno pytanie mam odnośnie ustawienia odczytu GPS. Przeglądam instrukcję ale nie mogę dojść jak ustawić 1s, 5s i 60s.

I na koniec zrzucanie treningu na komputer tylko za pomocą kabla natomiast mobilnie tylko na "ajfona" blutem?
brachu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:48:00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

aplikacja na androida ma jakoś wyjść też na wiosnę tak więc na tą chwile tylko iphone. Co do ustawien gps to wszystko trzaska się z poziomu telefonu lub strony www.
Obrazek
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

brachu pisze: Co do ustawien gps to wszystko trzaska się z poziomu telefonu lub strony www.
Czyli nie mając ajfona muszę zalogować się na http://www.movescount.

Masakra ale nie mogę odnaleźć no cóż
Ostatnio zmieniony 28 mar 2015, 10:31 przez manfred, łącznie zmieniany 1 raz.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

manfred: żeby zmienić częstotliwośc zapisu GPS musisz w movecount wejść w sprzęt, w tryb edycji danego trybu aktywności (bieganie, kolażowanie, taniec na rurce itd.) i kliknąć ustawienia zaawansowane - tam to się pojawi.

to jest fajne rozwiązanie, które sprawia, że masz częstotliwość zapisu sparowaną z danym trybem aktywności, czyli np. możesz sobie ustawić tryb bieganie 1s. dla którszych treningów i bieganie 10s dla dłuższych wyryp.

moje pytanie: czy ktoś sprawdzał albo ma potwierdzenie, że w tej aktualizacji na pewno zawarta jest oszczędność baterii? w pecyfikacji do tej konkretnej aktualizacji nie ma tej funkcjonalność, ona jest zapisana ogólnie na marzec i wersję 1.5, więc może pojawi się jeszcze jedna aktuyalizacja z początkiem numeru 1.5 ...?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Znalazłem. Na koniec jeśli naładowałem zegarek do 100% i dziś ot pobiegam sobie troszkę ok 20 km to zgrać trening na komp mogę tylko i wyłącznie poprzez kabel usb. Czy w takim razie ładować do 100% ponownie czy można odłączyć zegarek wcześniej choć wiem że to chyba nie wskazane dla urządzeń a raczej baterii. Bezprzewodowo rozumiem tylko z iphone.

Sorry za lamerskie pytania ale to pierwszy zegarek od komunii jaki mam ;-)
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

manfred pisze:
norkun pisze: Przede wszystkim dodano bluetooth i możliwość konfiguracji zegarka i zgrywania treningów przez aplikację. Bardzo wygodne, nie bawisz sie kablami
.
Z automatu takie zgrywanie idzie czy trzeba coś specjalnie konfigurować?

I jeszcze jedno kiedy będzie dostępna ta aktualizacja ktoś wie?
AKTUALIZACJA OPROGRAMOWANIA SUUNTO AMBIT3 PEAK DO WERSJI 2.0, WIOSNA 2015
Jak każdy Bluetooth. Wchodzisz w ustawienia zegarka wypluwa kod, wpisujesz go w aplikację i po wszystkim. Po treningu w menu zegarka wchodzisz w ustawienia, włączasz Bluetooth i działa. Możesz też mieć go na stałe włączonego, ale oczywiście dodatkowo zjada baterię. Żeby nie bawić się za każdym razem w grzebanie w menu możesz skonfigurować połączenie pod przyciskiem szybkiego dostępu.

2.0 ma być późną wiosną.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak każdy Bluetooth. Wchodzisz w ustawienia zegarka wypluwa kod, wpisujesz go w aplikację i po wszystkim.
Przeszukałem dwa razy instrukcję i nie znalazłem tej konfiguracji ( mi chodzi tylko i wyłącznie o połączenie z laptopem bezprzewodowo ) ale chyba tylko kabel mi pozostaje.No powoli szlag mnie trafia chyba bardziej jestem zmęczony tą konfiguracją niż bieganiem ;-)

Ps Poszło po kablu i w sumie nawet zaktualizowało oprogramowanie. Trochę mnie rozczarowało że wszedzie muszę zabierać kabelek za sobą. Druga sprawa brak kompatybilności z androidem też denerwuje toż to najbardziej rozpowszechniony system. Brak apki to wstyd
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Z laptopem bezprzewodowo nie połączysz, tylko z aplikacją w telefonie. Z konfiguracją jakiejś strasznej tragedii nie ma. Usiądź w wolnej chwili do Movescount, pobaw się trochę i ustaw zegarek tak jak uważasz, że będzie ok. Jak coś nie będzie Ci w trakcie biegania/roweru/czegośtam pasowało zawsze możesz ustawić inaczej. Oczywiście pewnie wygodniej jest mieć konfigurację w zegarku z drugiej strony, ile osób (choć na pewno takie są) w trakcie aktywności przełącza ileśtam ekranów i ogląda te setki danych?

Apka na androida ma być w kwietniu. Ja czekam na aplikację na Windos Phone, ale się pewnie nie doczekam :chlip: Gdyby jeszcze Moveslink działał na linuksie, byłoby idealnie.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2015, 20:02 przez norkun, łącznie zmieniany 1 raz.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak już doszedłem tylko jeszcze sobie ustawię dystans i czas i więcej mi nie potrzeba. Dziś przebiegłem 20 km no i w porównaniu do planowanych tras spaliłem mniej kalorii bo aż o 300 mniej. Będę musiał mniej jeść :-)

Szukam jeszszce jak ustawić alarm na kilometry znaczy np aby mnie powiadomił po 10 km że pora wracać :-)
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jeżeli nie ma na to jakiejś apki możesz ustawić powiadomienie dzwiękowe co 10 km (ale wtedy nie będzie "pikał" po każdym km).
Awatar użytkownika
spietrza
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli nie ma, mogę napisać. Jeśli potrzebujecie jakieś appki chętnie wam napisze w ramach nauki.
Triathlon to moje hobby
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

spietrza pisze:Jeśli nie ma, mogę napisać. Jeśli potrzebujecie jakieś appki chętnie wam napisze w ramach nauki.
To może inaczej jakie masz bez których nie wyobrażasz sobie sunciaka?

PS
Jak dla mnie anty androidowca każdorazowe podpinanie zegarka do kompa kablem aby zgrać trening to jednak duża niedogodność. Muszę non stop pamiętać o kablu jak się gdzieś wybieram a treningi mam w trzech różnych miejscach. Tu Garmin jest bajeczny ze swoim zgrywaniem poprzez wifi.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy tak postępujecie. Ładujecie zegarek na 100% następnie trening i zrzucacie dane do Mouvescount. Następny dzień trening i znowu zrzucacie dane bez ładowania. Następny dzień znowu trening itd aż do całkowitego no prawie całkowitego wyładowania po czy ładujecie zegarek.

Nie wiem jak to ogarnąć aby było poprawnie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ