Polar M400

harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

mateoB pisze:Faktycznie po wyborze sportu pokazują się strefy tempa. Ale dziwna jest logika działania Polarflow. No bo dlaczego strefy tętna są zawsze widoczne bez względu czy wybierzemy sport czy nie a strefy prędkości wymagają wyboru sportu? Ktoś ma jakieś logiczne wytłumaczenie?
Jeśli wybierasz trening np fitness czy jakiś inny wewnątrz budynku to po co Ci prędkości do niego? Tętno będziesz miał zawsze dopóki żyjesz, bez względu czy się przemieszczasz czy nie. Poza tym strefy prędkości są też zależne od sportu jaki wybierasz, np w kolarstwie masz prędkości kilkadziesiąt km/h których nigdy byś nie osiągnął biegając czy wędrując.
New Balance but biegowy
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

Zapytam, jak ten zegarek mierzy jakość snu, skoro kładę go oboko łóżka np na szafkę/krzesło, na łóżko nie mogę go położyć ani pod poduszkę czy mieć go na ręku.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Sacre pisze:Zapytam, jak ten zegarek mierzy jakość snu, skoro kładę go oboko łóżka np na szafkę/krzesło, na łóżko nie mogę go położyć ani pod poduszkę czy mieć go na ręku.
Zegarek mierzy jakość snu poprzez rejestrowanie ruchów ręki, na której go zapniesz (stąd oznaczenie, na której ręce jest zegarek w ustawieniach). Jeśli położysz go obok siebie to zegarek niczego nie zarejestruje, na wykresie kiedy nie jest na ręku widać inne oznaczenie pola, w takie czarne ukośne pasy na szarym tle.
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Astraroth pisze:
Sacre pisze:Zapytam, jak ten zegarek mierzy jakość snu, skoro kładę go oboko łóżka np na szafkę/krzesło, na łóżko nie mogę go położyć ani pod poduszkę czy mieć go na ręku.
Zegarek mierzy jakość snu poprzez rejestrowanie ruchów ręki, na której go zapniesz (stąd oznaczenie, na której ręce jest zegarek w ustawieniach). Jeśli położysz go obok siebie to zegarek niczego nie zarejestruje, na wykresie kiedy nie jest na ręku widać inne oznaczenie pola, w takie czarne ukośne pasy na szarym tle.
Ok dzięknks :)

A czy ta jakość snu jest w miarę dokładna, czy to kolejny szpic na wodę? No i czy ktoś właśnie śpi z zegarkiem na ręku ? :)
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

ja śpię z zegarkiem w ręku, ogólnie nie licząc zgrywania treningów to rzadko ściągam. Ale snu nie sprawdzałem, bo dla mnie to buzer
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sacre pisze:
Astraroth pisze:
Ok dzięknks :)

A czy ta jakość snu jest w miarę dokładna, czy to kolejny szpic na wodę? No i czy ktoś właśnie śpi z zegarkiem na ręku ? :)
Zawsze spałam z zegarkiem na ręku, nawet takim kwarcowym, może to zboczenie, ale tak mam :P.
Odnośnie badania snu to nadal testuję polara, niby nie pokazuje codziennie tej samej ilości godzin snu głębokiego i płytkiego, na pewno widać różnicę odnotowanej aktywności jeśli porównać normalne poruszanie się po domu od momentu położenia się do wyra. Jeśli wstajesz w nocy to zegarek też to zarejestruje i pokaże na tarczy godzinowej, więc coś w tym musi być. Ktoś kilka stron wcześniej wspominał, że obudził go w nocy domofon i też było widoczne to na wykresie.
Wypróbuj na sobie i przekonaj się :) - to najlepszy test.
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Astraroth pisze: Zawsze spałam z zegarkiem na ręku, nawet takim kwarcowym, może to zboczenie, ale tak mam :P.
Odnośnie badania snu to nadal testuję polara, niby nie pokazuje codziennie tej samej ilości godzin snu głębokiego i płytkiego, na pewno widać różnicę odnotowanej aktywności jeśli porównać normalne poruszanie się po domu od momentu położenia się do wyra. Jeśli wstajesz w nocy to zegarek też to zarejestruje i pokaże na tarczy godzinowej, więc coś w tym musi być. Ktoś kilka stron wcześniej wspominał, że obudził go w nocy domofon i też było widoczne to na wykresie.
Wypróbuj na sobie i przekonaj się :) - to najlepszy test.
DZięki bardzo, boję się spać, bo przez przypadek mogę go zdusić czy uderzyć o krzesło czy szafkę, nie wiem, jak zachowam się śpiąc.

Zegarek został już zamówiony w InterSporcie, czekam aż zadzwonią że już przywieźli ;p
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kup sobie folie na telefon, oraz wytnij według tej co dostaniesz w zestawie....będziesz spokojniejszy :)
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:kup sobie folie na telefon, oraz wytnij według tej co dostaniesz w zestawie....będziesz spokojniejszy :)
Fajny pomysł, ale chodzi ci o nie zarysowanie szybki czy o coś innego ?

A jeszcze zapytam, czy z m400 można przesłać dane do ppt5 ? I czy z rs400 można przesłać dane do polar flow ?
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

o zarysowanie :) bo ta szybka (chyba plastikowa) nie budzi zbyt dużego zaufania
mr.w7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47 min

Nieprzeczytany post

Witam mam pytanie jak przesłać treningi z endomondo do polar flow. Treningi z endo zapisałem na komputerze ale nie wiem jak je wrzucić, proszę o pomoc
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja robię w drugą stronę, czyli z polar flow do endomondo za pomocą aplikacji SyncMyTrack, która mam zainstalowaną na telefonie.
Z endomondo do polar flow też się da bez problemów.
Michal28l
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Biegacie w tym zegarku na puls?. Przejrzyście widać w której strefie obecnie biegnę?. Wiem że można zablokować daną strefę i o wyjściu z niej zostanę poinformowany sygnałem dźwiękowym. Pytanie moje jest czy też wtedy się podświetla zegarek bo ze słuchawkami na uszach to na bank tego dźwięku nie usłyszę a z doświadczenia widzę że podświetlenie po każdym kilometrze biegnąc w nocy jest zauważalne.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

raczej nie zauważysz jak wyjdziesz z strefy
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Michal28l pisze:Biegacie w tym zegarku na puls?. Przejrzyście widać w której strefie obecnie biegnę?. Wiem że można zablokować daną strefę i o wyjściu z niej zostanę poinformowany sygnałem dźwiękowym. Pytanie moje jest czy też wtedy się podświetla zegarek bo ze słuchawkami na uszach to na bank tego dźwięku nie usłyszę a z doświadczenia widzę że podświetlenie po każdym kilometrze biegnąc w nocy jest zauważalne.
W nocy czy wieczorem tak, ale teraz jak jest jasno w ciągu dnia i świeci słońce to marne szanse na ujrzenie migania podświetlenia. Ja kupiłam zegarek głównie do mierzenia tętna, bo nie mogę przekroczyć pewnej granicy i niestety, pozostaje mi nieustanne zerkanie na zegarek czy nie wychodzę ze strefy :/. W RC3 było tak, że po wyjściu ze strefy aktualne tętno migało co było dużo łatwiejsze do spostrzeżenia. Pikania nie słyszę nawet przy biegu bez słuchawek pomimo ustawienia na najgłośniejsze. No chyba że podnoszę rękę do góry tak, żeby była bliżej ucha, aczkolwiek nie jest to komfortowa pozycja do biegania :/.
ODPOWIEDZ