no właśnie flipbelta używam... do krótkich biegów z ogromnym telefonem... jest wart swojej ceny, bardzo solidnie wykonanyBieguBiegu pisze:Ten topic potwierdza, że wcześniej zadałam pytanie w niewłaściwym miejscu (temat na ogólnym forum sprzętowym) i że kobieca budowa ciała ma tu podstawowe znaczenie. Tak więc pozwolę sobie przekleić tu swój post:
"Podłączę się pod ten temat, żeby nie tworzyć nowego.
Poszukuję czegoś, co pozwoliłoby mi biegać z telefonem. Aktualnie biegam z tą https://www.decathlon.pl/saszetka-na-sm ... 97581.html saszetką. Biega się wygodnie, ale ma jak dla mnie dwie zasadnicze wady. Po pierwsze mechaci i niszczy ubrania biegowe. Po drugie, trzyma się na talii i obciera mi znamię, na które zdaniem dermatologa powinnam bardzo uważać. Próbowałam zakładać na biodra, ale wtedy podjeżdża do góry i zaczyna się obijać.
Opaski na ramię raczej odpadają, bo jestem drobna i mam chude ręce (obwód coś koło 22 cm). Nie wyobrażam sobie, żebym mogła z tym wygodnie biegać.
Przydałby mi się jakiś pas biodrowy. Nie potrzebuję miejsca na bidony (nie przeszkadza mi trzymanie wody w ręku a i rzadko biegam z wodą). Bardzo fajną opcją wydaje się FlipBelt, ale czułabym się zrobiona w konia płacąc 100 zł za kawałek lycry. Jak zejdą z ceny o połowę, to tak, ale na to się raczej nie zanosi. Myślałam, żeby kupić coś takiego http://www.perfani.pl/pl_PL/p/5-IN-1-pa ... KA-24h/281, zawinąć to na dwa razy, podszyć w kilku miejscach i powinno się to zachowywać podobnie do FlipBelt. Próbował ktoś czegoś takiego? Myślicie, że będzie się trzymać?
Ma ktoś może jakieś inne propozycje?"
Widzę, że problem podjeżdżania pasów do wysokości talii nie jest Wam obcy. Znalazła już któraś z Was jakieś sensowne rozwiązanie? Plecak odpada. Biegam dystanse do 10 kilometrów (i nie zamierzam biegać więcej jak 15 w przyszłości), więc to dla mnie za wiele, za ciężko i za gorąco.
Pas (plecak?) dla drobnej kobiety
Moderator: beata
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak