Polar M400

Malkav1989
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
czy Polar planuje przy następnej aktualizacji poprawić problemy związane z zapisem interwałów zaprogramowanych przy pomocy Polar Flow?
New Balance but biegowy
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

podobno mają poprawić w tej samej aktualizacji co doda footpada, przynajmniej tak mi odpisali na ich profilu fb, a ile w tym prawdy nie mam pojęcia, mam tylko nadzieje że nie ściemnieją :)
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

banan85 pisze:
Astraroth pisze:
banan85 pisze:z ręki dodaj trening na endomondo apotem przez opisywaną tutaj aplikacje prześlij do polar flow :)
Banan, dzięki za podpowiedź, nawet mam tą apkę instalniętą już ;).
Niemniej jednak uznaję dziennik polar flow za bezużyteczny i pozostaję przy statystykach endo.
Zauważyłam też, że nie ma tam podsumowań kilometrażu w miesiącu tak jak jest to dostępne na endo i runtasticu...chyba że źle patrzę :tonieja:
Mam pytanie do używających apki na smarfony od polara. Czy tam można z ręki dodać trening i wejdzie on do dziennika na www? Jeśli tak to właśnie polar zmusza mnie do zmiany telefonu na taki z andkiem 4.4 :wrrwrr: (jeśli ktoś zna smartfon 4" z Kitkatem to ja poproszę o nazwę modelu - większy nie wchodzi w grę).
Źle patrzysz, w zakładce postępy wszystko dokładnie możesz sprawdzić:)
Dzięki Banan po raz drugi :), tam to ja jeszcze nie zaglądałam :P.
Pytanie odnośnie dodawania trenów z ręki przez smarfona dalej aktualne, bo nie wiem czy się da (chociaż chyba ktoś o tym pisał, przekopię w domu wątek i jak znajdę to dam znać).
tapczan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

The Stride Sensor Bluetooth Smart support for M400 won’t make the predefined date, sorry to say. The support is also targeted after Easter and we’re working really hard to ensure you the best usability for this feature when released. Our apologies that we weren’t able to reach our release date target for this feature.
Footpod po Wielkanocy.
silenter79
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 52 min 43 sek

Nieprzeczytany post

Ostatnio w polar flow próbowałem ustawic trening w oparciu o prędkość/tempa i nie miałem takiej możliwości pozostawało tylko do wyboru tętno. Może ktoś podpowie o co chodzi
Michal28l
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hej. Zgodnie z obietnicą sprawdziłem jak M400 pokazuję w dzienniku wyznaczony i zrealizowany cel. Jest dokładnie tak jak powiedział i pokazał na forum Asraroth. Tak, że duże dzięki.
Pozdrawiam
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Michal28l pisze:Hej. Zgodnie z obietnicą sprawdziłem jak M400 pokazuję w dzienniku wyznaczony i zrealizowany cel. Jest dokładnie tak jak powiedział i pokazał na forum Asraroth. Tak, że duże dzięki.
Pozdrawiam
Pokazała, bo baba pod tym nickiem siedzi :P Cieszę się, że komuś pomogłam, w końcu po to ten wątek jest.
silenter79 pisze:Ostatnio w polar flow próbowałem ustawic trening w oparciu o prędkość/tempa i nie miałem takiej możliwości pozostawało tylko do wyboru tętno. Może ktoś podpowie o co chodzi
Nie wiem gdzie znalazłeś opcję wyboru tętna, ale przy dodawaniu celu treningowego możesz ustawić zarówno tempo jak i dystans. Załączam screena z zaznaczeniem, gdzie możemy wpisać parametry planowanego treningu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
mateoB
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

silenter79 pisze:Ostatnio w polar flow próbowałem ustawic trening w oparciu o prędkość/tempa i nie miałem takiej możliwości pozostawało tylko do wyboru tętno. Może ktoś podpowie o co chodzi
Astraroth pisze:Nie wiem gdzie znalazłeś opcję wyboru tętna, ale przy dodawaniu celu treningowego możesz ustawić zarówno tempo jak i dystans. Załączam screena z zaznaczeniem, gdzie możemy wpisać parametry planowanego treningu.
Tempo startowe jest niestety niedostępne dla M400. Silenter79 ma rację. Była możliwość wyboru zakresu stref prędkości przy treningach interwałowych, ale wygląda na to, że faktycznie zniknęła. Mnie to już nawet przestało dziwić, że raz coś jest potem nagle nie ma. Taki urok tego ustrojstwa:)
silenter79
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Miałem na myśli trening inerwałowy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
silenter79
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dziwi mnie że raz okręslony dostęp do odpowiednich funckji następnie jest usuwany, ale cóż.....
silenter79
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Astraroth pisze:
Michal28l pisze:Hej. Zgodnie z obietnicą sprawdziłem jak M400 pokazuję w dzienniku wyznaczony i zrealizowany cel. Jest dokładnie tak jak powiedział i pokazał na forum Asraroth. Tak, że duże dzięki.
Pozdrawiam
Pokazała, bo baba pod tym nickiem siedzi :P Cieszę się, że komuś pomogłam, w końcu po to ten wątek jest.
Nie wiem gdzie znalazłeś opcję wyboru tętna, ale przy dodawaniu celu treningowego możesz ustawić zarówno tempo jak i dystans. Załączam screena z zaznaczeniem, gdzie możemy wpisać parametry planowanego treningu.
Z tego co zauważyłem polar m 400 nie daje możliwości zmian przedstawionych w załączniku
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja normalnie mogę ustawić sobie strefy prędkości w treningu interwalowym
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Właśnie sprawdziłem z ciekawości i ja również mogę ustawić zarówno strefy tempa w treningu biegowym jak i strefy prędkości np w kolarstwie. Sprawdźcie czy wybraliście sport w lewym górnym rogu, bo przy braku wyboru dzieje się tak jak napisaliście.
Róbcie uważnie i nie siejcie zamętu.
mateoB
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Faktycznie po wyborze sportu pokazują się strefy tempa. Ale dziwna jest logika działania Polarflow. No bo dlaczego strefy tętna są zawsze widoczne bez względu czy wybierzemy sport czy nie a strefy prędkości wymagają wyboru sportu? Ktoś ma jakieś logiczne wytłumaczenie?
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mateoB pisze:Faktycznie po wyborze sportu pokazują się strefy tempa. Ale dziwna jest logika działania Polarflow. No bo dlaczego strefy tętna są zawsze widoczne bez względu czy wybierzemy sport czy nie a strefy prędkości wymagają wyboru sportu? Ktoś ma jakieś logiczne wytłumaczenie?
A po co Ci strefy tempa w dyscyplinach, gdzie nie możesz ich wyznaczyć??
ODPOWIEDZ