Nie pierze się butów w pralce i koniec. Jak już są tragicznie uwalone to rozsznurować, wyjąć wkładkę, lekko umyć wodą z mydłem i suszyć z dala od źródła ciepła.
kurka, to może przez pranie butów w pralce mam takie słabe wyniki bo mi się zuzyła amortyzacja....teraz tylko patrzeć, jak mi się pralka zatka, Szloooch!!!
Jak swoje wyniki uzależniasz od amortyzacji w bucie, to na 100% tracisz kilka sekund na każdym kilometrze.
Tu chodzi o rozklejanie się butów, i ryzyko innych uszkodzeń mechanicznych a nie tracenie amortyzacji. Potem taki człowiek idzie do sklepu z pretensją, że tylko 400km przebiegł, i mu się rozkleiły. A but wstawiony na 90 stopni i wirowany w pralce co 2 biegi, pomimo że producent wyraźnie zaznacza żeby nie używać detergentów i nie prać w pralce...
Ja swoje nike vomero, które mi nie przypasowały do biegania ale używam do innych celów, piorę w pralce czasami dwa razy w tygodniu. Nie zauważyłem jakiś złych skutków.
Kolego LukeDNB wstawianie jakiegokolwiek sprzętu do biegania na 90 stopni i maksymalne wirowanie jest nierozsądne...
Sacre pisze:CZy ktoś mógłby się wypowiedzieć kto już biegał bądź biega w tych butach, jak z wytrzymałością, do ilu km wytrzymują, ile miesięcy/lat etc...
katekate pisze:amortyzacja znika w praniu? :bum: :hahaha:
I problem rozwiązany. Po co kupować specjalne buty do biegania naturalnego? Wystarczy zwykłe włożyć do pralki i nie ma amortyzacji:)))
A tak poważnie to też jestem fanem Saucony Kinwara od momentu kiedy je pierwszy raz założyłem. Co do trwałości to przebiegłem w nich ok. 300 km i praktycznie nie widać żadnych poważnych oznak użytkowania. A w teren to raczej się nie nadają.
Widzę tu samych fanów kinvar. Możecie mi polecić jakiś sklep gdzie mogę się zaopatrzyć w kinvary 5. Jest kilka sklepów ale nie za wiele. Może znacie jakieś inne niż ja.
krzys1001 pisze:Widzę tu samych fanów kinvar. Możecie mi polecić jakiś sklep gdzie mogę się zaopatrzyć w kinvary 5. Jest kilka sklepów ale nie za wiele. Może znacie jakieś inne niż ja.
ściągałam z USA przez znajomego, wyszło jakieś 150zł taniej niz u nas
odnośnie prania-piorę wszystkie buty, obowiązkowo przed zawodami :D kilkanaście razy w roku, nie zauważyłam żadnych problemów