Trening - Beginner

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Jokay
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, mam 15 lat, ważę 82kg, wzrost 173,5cm, 20% tłuszczu.
Chodzę na siłownię od 2tyg, dietę sobie sam "ułożyłem" (0 słodyczy w tym słodkich napojów itp., jem więcej białka [kurczak na parze], warzywa, owoce, 0 fastfood-ów, w sumie nic tłustego nie jem, piję tylko wodę). Chciałbym się dowiedzieć jak ćwiczyć aby spalić tłuszcz, a w między czasie zbudować większą masę mięśniową. Mój aktualny trening to 3-4 razy w tyg (10 min na bieżni, trening siłowy na maszynach albo na ciężarze ciała [ te liny ;D ], a na koniec 20min bieżni.

Z góry dziękuję i pozdrawiam Jokay.
PKO
Awatar użytkownika
Brando
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Podobno albo buduje się mięśnie albo spala tłuszcz. Nie można jednocześnie spalać tłuszczu (niedobór kaloryczny) i budować mięśni (nadmiar kalorii).
Tyle w teorii, a w praktyce jak jest? Trudno powiedzieć. Ja próbuje zbudować trochę masy i spalić resztkę tłuszczu jaki mi został (zaczynałem z 14%). Za parę dni robię sobie znów test welness i zobaczymy czy mi się udało. Ale chyba nie... :D A może tak?

Ja biegam, pływam, jeżdżę na rowerku i chodzę na siłownię. Po siłowni biegam 30-60 min i/lub robię tyle samo na rowerku. Do tego pływam jeszcze w międzyczasie na basenie.
We wtorek będę robił Test Wellness więc zapraszam na bloga to zobaczysz czy to możliwe czy nie :)
Cele na 2016:

5km < 20min
10km < 40 min
21km < 1h 40min
Half Iron Man
Handstand PushUP
FrontLever
BF <10%
:D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ