Nowe buty ~350 zł

pear
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, po około roku chciałbym powrócić do regularnego biegania i właśnie zastanawiam się nad wyborem właściwych butów. Wcześniej biegałem w Nike Lunarglide+ 4 i biegało mi się w nich dobrze. Mam stopę pronującą i póki co będę pewnie biegał 2-3 razy w tygodniu po 10km.

Przejrzałem kilka stron z butami i póki co najbardziej skłaniam się ku temu modelowi: http://sklepbiegowy.com/?md=products&id ... ucture-18&

Niestety są to buty stosunkowo nowe i nie znalazłem zbyt wielu recenzji w internecie. Nie mam nigdzie w pobliżu żadnego sklepu z szeroką ofertą butów do biegania, więc muszę zdać się na kupno przez internet. Czy te buty powinny dać radę, czy powinienem zainteresować się czymś innym?
PKO
Patryck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35'

Nieprzeczytany post

Structure odradzam zdecydowanie, miałem starsze modele dwukrotnie - źle mi się w nich biegało były zbyt sztywne.
Polecam wybrać coś z modeli Vomero, Pegasus lub Lunarglide.
Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688
pear
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No tak, spotkałem się ze złymi opiniami o starszych modelach structure, ale z tego co wiem, to najnowsza odsłona przeszła dość sporą rewolucję. Najgorsze jest właśnie to, że ciężko znaleźć jakieś opinie o structure 18.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Lunarglide 5 ?
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
Luke_Vein
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoro dobrze biegało Ci się w Lunarglide'ach 4, to wypróbuj wersję 5. I powiem jak poprzednicy, jeśli już ma być Nike to bardziej Pegasus, Vomero albo Lunarglide.
Awatar użytkownika
GalaxyWalker
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej,
Ja właśnie wczoraj zamówiłem Nike Air Zoom Structure 18+ Flash, powinny przyjść jutro albo w piątek, moge napisać jak się sprawują, jeśli jeszcze nie kupiłeś innych. Ogólnie czytałem dużo na zagranicznych stronach i podobno inne niż poprzednie wersje i bardzo dobre, jak będzie to sprawdze sam.
“Potrzeba czasu żeby dokonać rzeczy trudnych. Aby dokonać rzeczy niemożliwych potrzeba trochę więcej czasu”
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Luke_LeBiegi pisze:Skoro dobrze biegało Ci się w Lunarglide'ach 4, to wypróbuj wersję 5. I powiem jak poprzednicy, jeśli już ma być Nike to bardziej Pegasus, Vomero albo Lunarglide.
Zdecydowanie Lunarglide 5 (nie 6) albo pegasusy 30 (gorzej mi się biega w 31).
maciaz91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W trzecim zdani kolega napisał, że ma stopę pronującą. Ani vomero, ani tym bardziej pegasus nie są przeznaczone dla tego typu stopy. Structure 18 jest lżejszy od poprzednich wersji, dużo dynamiczniejszy i ma dobrze oddychającą cholewkę. Może natomiast przeszkadzać wsparcie od wewnętrznej strony buta, które jest bardziej wyczuwalne niż w poprzednich edycjach tego modelu. Niemniej, polecam przymiarkę zarówno Lunarglide 5/6 oraz Structure 18 i wybór wygodniejszych.
Odnośnie wersji flash - niespecjalnie polecam na temperatury powyżej +10C.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ