Garmin Fenix 3/3HR

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

aha rozumiem. no mamy zdecydowanie różne podejście :) bo większość z tego, o czym mówisz nie ma dla mnie znaczenia. chciałbym krótko przedstawić sprawę z innego punktu widzenia.

- wyświetlacz nie ma dla mnie żadnego znaczenia, ambitowy jest czytelny i na tym temat się zamyka,
- z appek nie korzystam - nie są mi podczas treningu do niczego potrzebne,
- mam w ambicie wszystkie pola danych które potrzebuję

- nigdy w trakcie aktywności nie zmieniam ustawień, bo nie potrzebuję tego. mam zdefiniowane konkretne tryby dla określonych potrzeb i w obrębie jednego trybu wszystkie niezbędne pola,
- w f3 nie można wgrywać mapek,
- nie używam żadnych dodatkowych czujników, ponieważ jestem biegaczem i odbiornik gps w zegarku spełnia wszystkie moje potrzeby,
- z tego samego powodu nie używam footpoda,
- uważam zdanie, że f1/2 wygląda lepiej od ambita za delikatnie mówiąc kontrowersyjne. f3 - owszem.

moja lista nie jest lista kontrargumentów tylko przykładem innego spojrzenia. prawdą jest, że fenix3 oferuje sporo "dodatków" ,ale wydaje mi się, że mało kto z nich skorzysta.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PKO
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Właśnie o to chodzi, że te zegarki mają tyle funkcji, że zahaczają o zupełnie różne potrzeby i zastosowania.
Ja kilka tygodni w roku jestem bez kompa, więc zegarek, który wymaga kompa jest dla mnie skreślony.

Zanim podejmiesz ostateczną decyzję zobacz jakie fajne rzeczy zaczynają się tutaj dziać :)
https://apps.garmin.com/pl-PL/
Michu
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ktoś narzekał na zegarki.com.pl, że nie wysyłają i chwalił azumyt... ja zamówiłem u nich w piątek ale dzisiaj nie raczyli odpowiedzieć (ani przez formularz allegro ani przez fb) kiedy zegarek zostanie wysłany więc chyba sprzętu też nie mają :)
majkim6
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Właściciel zegarki.com.pl powiedział, że Garmin olał ich trochę dlatego, że dali niższą cenę (co ich to obchodzi skoro to sprzedawca ma niższą marżę). Warunkiem sprzedaży zegarków miała być też ich ekspozycja sklepowa (ten warunek spełnili), ale Garmin zdecydował najpierw zaopatrzyć sklepy, które sprzedają navi. Tak, że walka podobno jeszcze trwa, a jedno trzeba przyznać - Garmin zdecydowanie gra nie fair stosując zmowę cenową, jeśli zejdziesz z ceny - nie dostaniesz towaru. Może by tak akcja na fb z tej okazji ;)
Azymut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Michu pisze:Ktoś narzekał na zegarki.com.pl, że nie wysyłają i chwalił azumyt... ja zamówiłem u nich w piątek ale dzisiaj nie raczyli odpowiedzieć (ani przez formularz allegro ani przez fb) kiedy zegarek zostanie wysłany więc chyba sprzętu też nie mają :)
Mamy, mamy. :hej: Tu potwierdzenie: https://www.youtube.com/watch?v=dqKBp3s4Re4
(Na emaile odpisujemy tak szybko jak to możliwe, a dla nas dzień roboczy jeszcze się nie skończył)
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze: - nie używam żadnych dodatkowych czujników, ponieważ jestem biegaczem i odbiornik gps w zegarku spełnia wszystkie moje potrzeby,
I to Twoje inne spojrzenie wynika chyba z tego. Po prostu Fenix jest dedykowany do zastosowań wykraczających poza bieganie i napakowany funkcjami ponad Twoje potrzeby, które spokojnie zaspokoi zegarek z serii Forerunner.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2015, 17:47 przez biegowyninja, łącznie zmieniany 1 raz.
Bart_Z
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na Navi te droższe są dostępne. Zamowienie złożyłem w czwartek popołudniu i jutro mam odebrać przesylke :-)
Michu
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Azymut pisze:
Michu pisze:Ktoś narzekał na zegarki.com.pl, że nie wysyłają i chwalił azumyt... ja zamówiłem u nich w piątek ale dzisiaj nie raczyli odpowiedzieć (ani przez formularz allegro ani przez fb) kiedy zegarek zostanie wysłany więc chyba sprzętu też nie mają :)
(Na emaile odpisujemy tak szybko jak to możliwe, a dla nas dzień roboczy jeszcze się nie skończył)

Przyznaje dostałem odpowiedź :) nawet dwie :)

Azymut po prostu postanowił sobie postukać młotkiem każdy egzemplarz (youtube) na szczęście by było mniej reklamacji :)
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Michu pisze:
Azymut pisze:

Przyznaje dostałem odpowiedź :) nawet dwie :)

Azymut po prostu postanowił sobie postukać młotkiem każdy egzemplarz (youtube) na szczęście by było mniej reklamacji :)

cóż ten był z aukcji :P a aukcje się kończą pod młotkiem :)
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jest takie ssanie na te zegarki w europie, że podobno szary będzie za 2/3 tyg.... ehh
majkim6
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

hahaha, niedługo dojdzie do tego, że jak Garmin zacznie nadążać z zaopatrzeniem to pojawią się już plotki o F4 i nie warto będzie kupować 3 bo 4 w drodze będzie :D
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

majkim6 pisze:hahaha, niedługo dojdzie do tego, że jak Garmin zacznie nadążać z zaopatrzeniem to pojawią się już plotki o F4 i nie warto będzie kupować 3 bo 4 w drodze będzie :D
Producent samochodów wypuszczając nowy model juz dawno pracuje nad kolejnym
;)
majkim6
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jasne, co innego pracować nad nowym (bo to oczywiste) a co innego mieć tak 'napięty' program wydawniczy, że produkcja nie nadąża za zapotrzebowaniem a już trzeba pokazać nowy model
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

majkim6 pisze:jasne, co innego pracować nad nowym (bo to oczywiste) a co innego mieć tak 'napięty' program wydawniczy, że produkcja nie nadąża za zapotrzebowaniem a już trzeba pokazać nowy model
No nie wiem czy wiesz ale zamawiając popularny model dopiero dla Ciebie go "składają" i trwa to kilka tygodni.
majkim6
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No nie wiem czy wiesz ale zamawiając popularny model dopiero dla Ciebie go "składają" i trwa to kilka tygodni.
Haha, super! Cieszę się, że mój F3 jest już składany, mam tylko nadzieję, że zdążę go dostać zanim pokażą 4 :D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ