Komentarz do artykułu Oglądaj Halowe Mistrzostwa Europy Weteranów

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mamy już pierwsze medale wywalczone w biegu na 3000 m mężczyzn:

Kategoria M35
2. Michał Bernardelli
3. Bartosz Mazerski

M40
3. Bogdan Dziuba

M45
1. Zbigniew Murawski
2. Piotr Pobłocki
3. Dariusz Kowalski

M60
1. Krzysztof Borowski
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wreszcie gdzieś Polacy mogą zdobyć medale. :)
Wisnia800
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mistrzostwa Mistrzostwami, ale organizacja w pewnych tematach na najniższym możliwym poziomie..
Wg regulaminu na bieg trzeba się zgłosić na 3 godziny przed startem. Z wiadomych powodów wielu weteranów pracuje i musi pokonać wiele kilometrów przed dotarciem do Torunia i tutaj krótko przedstawię kuriozalną jak dla mnie sytuację:
Mój trener widząc, że nie zdąży dojechać na czas zadzwonił do organizatora Mistrzostw i usłyszał informację, że spóźnienie rzędu 15 min (warto zwrócić uwagę na wartość spóźnienia - 15 minut!!!) nie będzie miało wpływu na to czy będzie mógł wystartować lub nie. Dlatego pełen nadziei i chęci walki o medal dojechał na miejsce, gdzie rzeczywistość okazała się zgoła inna..
Na miejscu "odhaczania się" usłyszał odmowę - spóźnił się Pan, proszę iść do delegata technicznego ->> kierunek delegat techniczny i tu jakże rozczarowujące zachowanie tejże osoby. Otóż Pan delegat stwierdził, że MOŻE dopuścić mojego trenera do biegu (bo ma takie uprawnienia), ALE tego nie zrobi :)
I ja się pytam po co tacy ludzie na takim miejscu?
Oczywiście osobiście jestem wielce rozżalony zaistniałą sytuacją, co raczej jest niewspółmierne z odczuciami mojego trenera który miał realne szanse na medal..

P.S.
Z tego co wiem nie tylko mojego trenera "ukarali" za kilku lub kilkunastominutowe spóźnienie.

Pozdrawiam,
Arek.
ODPOWIEDZ