Garmin Fenix 3/3HR
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
czekam na szary z zegarki, ale coś czuję że przeholowali z ceną i dlatego ich nie mają.
poza tym na stronach piszą, że są ale jaka jest prawda to sami pewnie nie wiedzą.
poza tym na stronach piszą, że są ale jaka jest prawda to sami pewnie nie wiedzą.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
w tamtym tygodniu miało być, że lada dzień wysyłają, a przed chwilą się dowiedziałem, że nic z tego nie będzie.majkim6 pisze:@blas dzwoniłeś może do nich? Aktualnie na stronie nie maja już F3 w ofercie (w zamówieniu dalej widoczne i przyjęte).czekam na szary z zegarki
Garminowi nie podobała się niższa cena w zegarkach i im po prostu nie wysłali zamówionego towaru, dlatego je zdjęli ze sklepu.
Zmowa cenowa?
W związku z czym anulowałem. Tak myślałem, że będzie afera z powodu tej niższej ceny. Przypomnijmy niższej o 5%!
Nie podoba mi się to.
Więc teraz udam się do dostawców, którzy trzymają cenę, nie lubią konkurencji i z uśmiechem na ustach mi sprzedadzą...
edit:
jak widać na ceneo ceny w kilku sklepach nie różnią się nawet o 1zł.
a może chodzi o to że zegarki konkurowały ceną ze sklepem garmina??
cena w euro 499eu = 2095zł, pozostałe polskie sklepy cena 2199zł.
Zegarki się wybiły i dostały po łapach.
performer https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/wearabl ... 60512.html
Ostatnio zmieniony 23 mar 2015, 13:02 przez blas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
blas, uwaga prowokacja: a dlaczego f3 a nie a3?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
no daj spokój z ambitem. Od początku mam F1 i było to oczywiste. Głównie ze względu na swoje zamknięcie suunto z movescountem i niemożnością konfiguracji w terenie(!). Brzydki wygląd ambita z doklejoną anteną do paska, co czyni go klockiem trochę, przynajmniej na moim zgrabnym nadgarstku. Ostatnio klikałem coś w A2 i czułem się jak starszy człowiek z tabletem, a jestem raczej techniczny.
A teraz F3 to jest inna liga trochę w porównaniu do A3, chociaż głównie marketingowo ze swoim kolorowym ekranem.
A teraz F3 to jest inna liga trochę w porównaniu do A3, chociaż głównie marketingowo ze swoim kolorowym ekranem.
-
- Zaprawiony W Bojach
bo w użytkowaniu to trochę inaczej wygląda, powiem ci :P
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
w recenzji napisz, a nie będziesz prywatnie plotkował...
i podaj wreszcie ile te zegarki na parapecie nabiegały
i podaj wreszcie ile te zegarki na parapecie nabiegały

Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie prowokuj, nie przekonasz mnie. Używam ponad 2 lata i nie widziałem żadnego argumentu, który by mnie przekonał do ambita.
No chyba że w F3 UX okaże się totalną klapą, ale to chyba niemożliwe.
No chyba że w F3 UX okaże się totalną klapą, ale to chyba niemożliwe.
-
- Zaprawiony W Bojach
hm.
f.lamer - w trybie 1 s przez te 21 h Garmin nabiegał 8km, a Suunto 800m. Także tego.
blas - pytam z ciekawości, bo jak mówiłem muszę wybrać co kupić dla siebie. i zupełnie nie rozumiem tego stwierdzenia o innej lidze, dlatego dopytuję
f.lamer - w trybie 1 s przez te 21 h Garmin nabiegał 8km, a Suunto 800m. Także tego.
blas - pytam z ciekawości, bo jak mówiłem muszę wybrać co kupić dla siebie. i zupełnie nie rozumiem tego stwierdzenia o innej lidze, dlatego dopytuję

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
weź pod uwagę, że nigdy nie doszukiwałem się przesunięć śladu o 1m względem tego co biegłem, niczym 60Lat. Uważam że te odbiorniki gps są tej samej klasy, a błędy pomiaru mają z definicji. Nigdy mnie nie dziwiło że na dystansie ultra zegarek gps zrobi czasem psikusa zgubi sygnał, źle policzy dystans czy przewyższenie. Ale też przez kilkanaście zawodów górskich powyżej 4h F1/2 mnie nie zawiódł(typu reset, zwiecha) i jak widzę że ktoś 3 raz odsyła zegarek to jestem w szoku.
Z samej specyfikacji na papierze moim zdaniem wygrywa F1/2/3 od ambitów.
Aha no i ja nigdy nie dokręcam do pełnego dystansu typu 5/10/20km, jak ktoś dokręca to może woli mieć 100% pewność, że właśnie tyle zrobił;)
Z samej specyfikacji na papierze moim zdaniem wygrywa F1/2/3 od ambitów.
Aha no i ja nigdy nie dokręcam do pełnego dystansu typu 5/10/20km, jak ktoś dokręca to może woli mieć 100% pewność, że właśnie tyle zrobił;)
-
- Zaprawiony W Bojach
no ale to nadal nie odpowiada na moje pytanie: na czym polega ta "inna liga" i teraz jeszcze "specyfikacja na papierze". Czy możesz wymienić konkretne przewagi Garmina albo konkretne wady Suunto?
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
bo fenix to nie jest zegarek do leżenia plackiem.Qba Krause pisze:w trybie 1 s przez te 21 h Garmin nabiegał 8km,
a serio: oglądałeś tą aktywność w GC? tam też jest 8 km? bo moje doświadczenia z F2 pokazują że nie musi.
no i czy przeprowadził ktoś test wg mojego przepisu (dystans okołomaratoński z pasem)?
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Zaprawiony W Bojach
f. lamer, tak, w gc tez jest 8. co ciekawe, spread śladu wcale nie jest taki wielki. w suunto odległośc między skrajnymi odchyleniami tej samej pozycji jest ok. 30m, u Garmina może z 50 plus kilka nieco większych skoków.
czyli nie jest tak, że Garmin pływał dużo dalej, tylko trochę dalej, za to dużo częściej :D
czyli nie jest tak, że Garmin pływał dużo dalej, tylko trochę dalej, za to dużo częściej :D
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Kuba,
inna liga(A3 to taki ulepszony A1(odpowiadający F1), F3 to zupełnie nowy zegarek) :
- F3 kolorowy wyświetlacz 218x218px
- nowe apki ze sporymi możliwościami już dostępne w wersji firmowej
- rozbudowane możliwości tworzenia nowych apek, pól danych itd przez Connect IQ(nie wiem jak wygląda platforma ambitowa)
specyfikacja:
- w ambitach brak możliwości zmiany konfiguracji w zegarku. Jak można robić takie ograniczenie jeśli pól danych jest chyba ponad 50. Wiele razy dodawałem nowe pole, usuwałem ekrany itp w trakcie aktywności. Dla mnie to jest podstawa, bo używam też zegarka na wyprawy 2tyg, gdzie nie ma prądu, kompa, neta, gsma itp.
- ładowanie w trakcie aktywności
- wgrywanie bardzo dokładnych map prosto z MapSource(w F1/2). Można wrzucić różne pasma górskie ze szlakami z kilku krajów i sobie siedzą w zegarku zajmując np 3MB. Niestety w F3 tego nie ma, ale może ktoś coś wymyśli z CIQ.
- dużo czujników do garmina, tempe, kadencja/prędkość, sterowanie nowymi kamerami.
- dostęp do surowych plików gpx/fit prosto z zegarka, robię backup
- w ambicie podobno mocno nieużyteczny termometr mylący się o kilkanaście stopni. W fenixie ok 2-4st.
- od F2 jest wbudowany foot pod, nie wiem czy ambit ma.
- F1/2/3(!) wygląda lepiej od ambita
dla mnie 1 punkt dyskwalifikuje ambita. Pytam kogoś ostatnio podczas biegu o jakiś parametr. Nie może powiedzieć, bo potrzebuje komputera, żeby zmienić ustawienia. No super, zegarek mierzy, liczy, ale nie pokaże
inna liga(A3 to taki ulepszony A1(odpowiadający F1), F3 to zupełnie nowy zegarek) :
- F3 kolorowy wyświetlacz 218x218px
- nowe apki ze sporymi możliwościami już dostępne w wersji firmowej
- rozbudowane możliwości tworzenia nowych apek, pól danych itd przez Connect IQ(nie wiem jak wygląda platforma ambitowa)
specyfikacja:
- w ambitach brak możliwości zmiany konfiguracji w zegarku. Jak można robić takie ograniczenie jeśli pól danych jest chyba ponad 50. Wiele razy dodawałem nowe pole, usuwałem ekrany itp w trakcie aktywności. Dla mnie to jest podstawa, bo używam też zegarka na wyprawy 2tyg, gdzie nie ma prądu, kompa, neta, gsma itp.
- ładowanie w trakcie aktywności
- wgrywanie bardzo dokładnych map prosto z MapSource(w F1/2). Można wrzucić różne pasma górskie ze szlakami z kilku krajów i sobie siedzą w zegarku zajmując np 3MB. Niestety w F3 tego nie ma, ale może ktoś coś wymyśli z CIQ.
- dużo czujników do garmina, tempe, kadencja/prędkość, sterowanie nowymi kamerami.
- dostęp do surowych plików gpx/fit prosto z zegarka, robię backup
- w ambicie podobno mocno nieużyteczny termometr mylący się o kilkanaście stopni. W fenixie ok 2-4st.
- od F2 jest wbudowany foot pod, nie wiem czy ambit ma.
- F1/2/3(!) wygląda lepiej od ambita

dla mnie 1 punkt dyskwalifikuje ambita. Pytam kogoś ostatnio podczas biegu o jakiś parametr. Nie może powiedzieć, bo potrzebuje komputera, żeby zmienić ustawienia. No super, zegarek mierzy, liczy, ale nie pokaże