Garmin Fenix 3/3HR

Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Piechu, a ja cy czas myślałem ze kursy można robić tylko ze śladów :) a tu proszę - przypadkiem odkryłem ze można sobie samemu malować :) człowiek to czasem ociemniały taki :)
PKO
LukeDNB
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:32
Życiówka w maratonie: 3:27:37

Nieprzeczytany post

No dobra, to ile w końcu F3 i A3 nabiegały przez 20h leżenia na parapecie?:)
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Piechu, a ja cy czas myślałem ze kursy można robić tylko ze śladów :) a tu proszę - przypadkiem odkryłem ze można sobie samemu malować :) człowiek to czasem ociemniały taki :)
zdarza się nawet w najlepszej rodzinie ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
majkim6
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Napiszcie może czym różnią się ślady od kursów. Bo tutaj mogą być różne pojęcia. Czy możliwe jest nawigowanie do pkt do pkt z podaniem odległości do następnego i kierunku? Czy zegarek sam zatwierdza dany pkt i jeśli tak to z jaką tolerancją?
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak F3 ale podejrzewam ze podobnie jak F2. Course to jak by slad sekunda po sekundzie nastomast Route to droga od waypointa do waypointa. Dzis bieglem 25km po lasach wczesniej wyznaczajac pare waypointow do ktorych chcialem dobiec i jak bylem w poblizu miejsca to zegarek wibrowal + dzwiek. Do tego ekrany nawigacji sa konfigurowalne, moj podstawowy to taki:
wilcz1.jpg
Mam czas do nastepnego punktu, nazwe i odleglosc w lini prostej do tego punktu. Inne to of coz standardowo biegowe + mapka + inne :)
Na brzegu tarczy pokazany jest kierunek do kolejnego punktu.

Minus taki ze nie mozna ręcznie przejsc do kolejnego punktu. Jednak zauwazylem ze F2 jakos inteligetnie zauwaza ze omijamy punkt i kieruje do nastepnego. Dzis ominalem jeden punkt o ok 200m bo wyznaczylem go w niedostepnym zbytnio miejscu i wybral kolejny. Czy Fenix 3 ma "przejscie do kolejnego punktu" przy nawigacji routem?

BTW: dzis tw 25km bieglem z osoba ktora ma 310xt i mimo kretych sciezek, lawirowania w gestych sosnowych zagajnikach itp mielismy roznice o ile pamietam okolo 100m. Dokladnie zobacze jak wlasciciel wgra swoj slad ;)

Minus nawigacji w F2 taki, ze jesli w czasie biegu zrezygnujesz z nawigacji (Stop Navigate) to przechodzi do poprzedniego trybu (dla mnie to bylo bieganie) i nadlicza wszystkie autolapy, czyli w jednej chwili zawibrowal mi ze 15 razy robiac 15 zerowych autolapow. Taki bug. Mam nadzieje ze w sofcie F3 tego nie ma.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w F3 jest to całkiem inaczej rozwiązane. Bardziej przejrzyście. Nawigujesz albo do kursu, albo z dowolnej aktywności. Dodatkowo na duży plus sama czytelność ekranu i tego co zawiera.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a powiedz mi jedno. Jak podejrzewam waypointy mona bezproblemowo wrzucać z zegarka albo z basecampa. A czy kesze też da się wrzucić?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:a powiedz mi jedno. Jak podejrzewam waypointy mona bezproblemowo wrzucać z zegarka albo z basecampa. A czy kesze też da się wrzucić?

Zegarek nie ma bezpośrednich funkcji jakie miał F2 jeśli chodzi o geocaching. Ale pobrałem z jakiejś strony skrzynkę, wrzuciłem ją za pomocą basecamp i widnieje jako waypoint. Działa to fajnie, ale nie ma informacji dodatkowych tzw. spoilerów.

Na tą chwilę na pewno nie działają kursy wrzucone z basecamp. Coś się gryzie. Kursy z GC działają bez problemu. Nie rozumię tego ale support już gryzie info :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No właśnie. Podejrzewałem, że na 100% uda się wrzucić kesz jako waypoint ale tym, że nie ma możliwości wrzucenia kesza wraz z opisem jestem zmartwiony.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

taka sytuacja. dzisiejsze wybieganie. zaznaczam, że po drodze była pauza, o której zapomniałem, włączyłem zegary 15 minut później - widac to na śladach.

fenix na smart recording (zapis co 10s), suunto na zapisie co 5s (bo nie ma takiego co 10s).

http://www.mygpsfiles.com/app/#lia5cwUe
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ogólnie wszystko jasne, garmin inaczej traktuje pauzę. Osobiście chciałbym żeby po pauzie zegarek zapytał czy ma zapisać ślad który przebyłem z pauzą.
A te dziury w śladzie to co to było, też pauza? Trochę w innych miejscach F vs S.

Z innej beczki, jakie macie wersje softu i czy możecie wgrywać app/widget?
http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=7623
piszą że obecna wersja to 2.30, ale w historii ostatnia to 2.90, czy to jakaś beta?
Macie "Music Controls widget"?

Changes made from version 2.80 to 2.90:

Fixed a potential issue with starting custom apps.

Changes made from version 2.50 to 2.80:

Added Music Controls widget.
Added support for Connect IQ apps and widgets.
Fixed an issue with power data fields.

Changes made from version 2.20 to 2.50:

Added access to sensor-specific settings from Compass, Altimeter, and Barometer widgets (press the START key).
Added lock keys feature (hold the LIGHT key).
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ileś postów wcześniej Qba pisał, że Garmin wycofał wszystkie aktualizacje i na dzień dzisiejszy najwyższą wersja softu jest 2.30
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak, potwierdza, wycofali bo ponoć nie było stabilne.

blas - tak, to pauzy, było trochę zatrzymywania się i kręcenia go pro co ciekawszych odcinków.

Suunto jednak trochę dokładniejszy.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

czyli potwierdza się teza, że fenixa3 jeszcze nie ma? (jak twierdzi support)
Ja na mój czekam ponad miesiąc. Nie wiem czy nie lepiej zamówić w innym sklepie...a może u wszystkich zastój.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale zegarki już małymi partiami ale regularnie trafiają do polskich sklepów we wszystkich konfiguracjach i kolorach. A Ty gdzie zamawiałeś zegarek?
w zasadzie z informacji na stronach polskich dystrybutorów wynika, że wersje szafirowe i silver są dostępne od ręki - na greya trzeba w tej chwili czekać.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ