Komentarz do artykułu adidas Ultra boost - TEST
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie wiem co w opisie modelu,..."Nieprzemakalność", oznacza cyfra 2. Oczywiści, napełniają się wodą błyskawicznie,...
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Na gran Tatr by się nadalyAdam Klein pisze:No ale chyba nie w góry?

- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
jest nawet lepiej - można iść do sklepu, kupić i biegać przez prawie miesiąc - i ewentualnie oddać.Adam Klein pisze:Przejdź się do sklepu i przymierz. To jest coś co sie od razu czuje.Skoor pisze:Pewnie, że jest subiektywne. Jakie ma być?Ciekawią mnie boosty bo straszny się wokół nich szum zrobił. Chciałbym kiedyś sprawdzić dlaczego...
Jest akcja - zwrot30 dni - więc nie ma co marudzić, wymyślać że wysokie, niskie czy grube - tylko sprawdzić samemu.
Buty specyficzne, jak skarpeta ze streczu - miękkie i elastyczne, biega się dobrze aczkolwiek nie czuję powalającej dynamiki. Elastycznosć tak. I wygodne są bardzo.
Więc spokojnie na zakupy - można kupić, pobiegać, a w razie draki - oddać

niezadowoleni odsyłają i dostają zwrot kasy na konto > http://tiny.pl/xhh36
No chyba, że chodzi tylko o to, aby pomarudzić na forum.
Ja zwracam uwagę na jeszcze kilka drobiazgów, które mogą w tym bucie przeszkadzać - mój test i zdjęcia tu > http://tiny.pl/q38x3
A, i drop raczej obstawiam na 10 mm. 31 - 21 =10
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Yhy, tylko, że dla mnie wypad do autoryzowanego sklepu biorącego udział w promocji to 300km wycieczka na którą niezbyt mam czas... Szkoda, że w Rzeszowie nie mają tej promocji bo bym sobie przetestował te buty.jest nawet lepiej - można iść do sklepu, kupić i biegać przez prawie miesiąc - i ewentualnie oddać.
Jest akcja - zwrot30 dni - więc nie ma co marudzić, wymyślać że wysokie, niskie czy grube - tylko sprawdzić samemu
-
- Zaprawiony W Bojach
krzysztof jot pisze:jest nawet lepiej - można iść do sklepu, kupić i biegać przez prawie miesiąc - i ewentualnie oddać.Adam Klein pisze:Przejdź się do sklepu i przymierz. To jest coś co sie od razu czuje.Skoor pisze:Pewnie, że jest subiektywne. Jakie ma być?Ciekawią mnie boosty bo straszny się wokół nich szum zrobił. Chciałbym kiedyś sprawdzić dlaczego...
Jest akcja - zwrot30 dni - więc nie ma co marudzić, wymyślać że wysokie, niskie czy grube - tylko sprawdzić samemu.
Buty specyficzne, jak skarpeta ze streczu - miękkie i elastyczne, biega się dobrze aczkolwiek nie czuję powalającej dynamiki. Elastycznosć tak. I wygodne są bardzo.
Więc spokojnie na zakupy - można kupić, pobiegać, a w razie draki - oddać
niezadowoleni odsyłają i dostają zwrot kasy na konto > http://tiny.pl/xhh36
No chyba, że chodzi tylko o to, aby pomarudzić na forum.
Ja zwracam uwagę na jeszcze kilka drobiazgów, które mogą w tym bucie przeszkadzać - mój test i zdjęcia tu > http://tiny.pl/q38x3
A, i drop raczej obstawiam na 10 mm. 31 - 21 =10
Super dzięki za info!
Widzę że w Kraku jest w Galerii Krakowskiej, to se wyskoczę i oblukam pomacam założę i.. może się skuszę i kupię.
Tak jak pisałem potrzebuję tego jedynie do długich wybiegań. Mam nadzieję że ten kapciowaty duży drop nie wpływanie negatywnie na moją technikę biegu. Biegam w Kinvarach to wiadomo o co chodzi

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
hmmm... Pumowy odpowiednik boosta czyli Ignite kosztuje 450zl...
Adam, będzie jakiś test tego wynalazku?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Testuje go ten sam kolega który testował Boosta.Skoor pisze:hmmm... Pumowy odpowiednik boosta czyli Ignite kosztuje 450zl...
Nie jest zadowolony, głównie ze względu na cholewkę.
-
- Zaprawiony W Bojach
Znaczy masz na myśli cholewkę pumy?Adam Klein pisze:Testuje go ten sam kolega który testował Boosta.Skoor pisze:hmmm... Pumowy odpowiednik boosta czyli Ignite kosztuje 450zl...
Nie jest zadowolony, głównie ze względu na cholewkę.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Tak
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No prosze... Ja znalazlem ultra boosty za 600zl i nawet mozna oddac w 30dni tez, ale rozmiar 46...
-
- Zaprawiony W Bojach
Jadę jutro po te kapcie (ultra boost). Zobaczę co warte.
Chyba że ktoś już testował tą tańszą pumę vs. ultra boost ? Albo chociaż miał oba kapcie na nogach i się może wypowiedzieć.
Chyba że ktoś już testował tą tańszą pumę vs. ultra boost ? Albo chociaż miał oba kapcie na nogach i się może wypowiedzieć.
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
biegam w Ultra - na pewno nie są to buty szybkie, są bardzo mocno amortyzowane, i są bardzo wygodne (oczywiście o ile pasują do stopy, bo kilka plastikowych elementów może też skutecznie przeszkadzać). Poza tym - but jak but, za pół roku i tak trza kupić kolejny. Podejrzewam, że Nike pokaże tez coś ciekawego i o połowę tańszego. Może np Pegasus 32 alba Lunarglide 7piotrek90 pisze:Jadę jutro po te kapcie (ultra boost). Zobaczę co warte.

Pare moich wstępnych uwag o Ultra Boostach - http://tiny.pl/q38x3
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Kontakt:
To długość wkładki 28,4 cm wiec nie jakaś ekstremalna. Szczególnie jeśli ktoś wyznaje zasadę, że but ma być trochę za duży.Skoor pisze:No prosze... Ja znalazlem ultra boosty za 600zl i nawet mozna oddac w 30dni tez, ale rozmiar 46...
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
To na 29cm jakiego buta ja mam brac?
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Kontakt:
Rozmiarówka na adidas.pl wskazuje, że 47 i 1/3 ma 29,3 cm, a 48 ma 29,7 cm. Wiec pewnie, któryś z tych, w zależności od preferencji.