Garmin Fenix 3/3HR

Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Niestety nie moge, bo to nie moje. Profilu tez nie moge udostepnic, zreszta chyba jest prywatny :/
Jak będę miał tam możliwość wejść to oblece kółko i wrzuce.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pierwszy :P
fenix4.jpg
fenix1.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piękny ;) widze ze pasek na klate znow jakis inny?
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w dobie ujednolicania, dali inną niż w poprzednich wersjach ładowarkę....

wygląda na tyle sympatycznie, że nabędę i będę używał również jako zegarka "cywilnego"
poczekam do wakacji, poczytam, a później zakupię, wtedy też porównam dokładność 2vs3 jednocześnie

swoją drogą, ciekawe czy w dwójce będą jeszcze jakiekolwiek aktualizacje
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

na pewno będą. Garmin wspiera swoje produkty do momentu aż nie znikną z oferty lub nie mają już czego poprawiać lub/i nie chcą dodawać nowych funkcjonalności dzięki którym stare urządzenia byłyby w stanie zagrozić nowym ;) Nie to co Suunto, które w końcu z aktualizacja marcową (albo tą drugą 2.0) wprowadza możliwość tworzenia zaawansowanych treningów a'la Garmin ale tylko dla A3 - A2, które cały czas przecież funkcjonuje równolegle na sklepowych pólkach zostało olane (chyba, że czegoś nie skumałem z informacji jakie Suunto w kwestii swoich aktualizacji wysyła w eter).
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na razie nie uaktualniam softu, zostaje wgrany 2.30.

zobaczymy jak z dokładnością.

na pewno jedna z pierwszych rzeczy, jakie zrobię to będą testy maksymalnego czasu pracy z GPS "co 1 sek" i w trybie "oszczędnym".

btw, suunto wypuściło informację, że po marcowej aktualizacji ambit 3 peak będzie trzymał 20/30/200 (!!!) h w zależności od "dokładności GPSu" świetna/dobra/ok. czy ktoś jest w stanie zweryfikować, co to znaczy dobra i OK, bo jak rozumiem świetna to co 1 sek?

wizja, że ambit 3 będzie trzymał 30 h z zapisem GPS co np. 10-20 sek jest tak kusząca, że znowu szala się przechyla...

kurde!

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no ale czy przypadkiem ambit nie ma na sztywno ustawionych widełek próbkowania na 1 sek.(najlepsza)/5 sek(dobra)/60 sek(ok) w przeciwieństwie do Garmina, który pod tym względem jest bardzo elastyczny? więc w tym przypadku próbkowanie 10-20 sek chyba nie wchodzi w grę
Tak czy siak 200h w A3 lub 100h w A3 sport i A3 Run budzą szacunek :) na górskie wyrypy jak znalazł :)
Ostatnio zmieniony 12 mar 2015, 14:12 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

budzą pożądanie, ot co.

postaram się wieczorem wrzucić pierwsze info co do treningu z f3, porównując z a1.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
majkim6
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

na pewno jedna z pierwszych rzeczy, jakie zrobię to będą testy maksymalnego czasu pracy z GPS "co 1 sek" i w trybie "oszczędnym".
Czy mółbyś psrawdzić czy tryb ultratrac jest ustawianly? W F2 był problem, że poniżej interwału zapisu 1min zegarek restartował się po kilku minutach. Interesuje mnie czy w F3 zrezygnowali z własnych ustawień w tym trybie i domyślnie jest 1min czy nie da się ustawć nic poniżej minuty.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:
wizja, że ambit 3 będzie trzymał 30 h z zapisem GPS co np. 10-20 sek jest tak kusząca, że znowu szala się przechyla...

kurde!
sprawdziłem - tak jak pisałem wcześniej - próbkowanie gps w A3 można ustawić na 1/5/60 sek co równa się w przypadku A3 Peak - 20/30/200h pracy na gps
tez mnie interesuje Ultratrac w F3 - ja zauważyłem, że w moim egzemplarzu ustawienie próbkowania poniżej 15 sek. wywalało zegarek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sprawdzę, ale z tego co czytałem na forach, UltraTrac był pomyślany jako tryb z zapisem max co 1 minuta, tzn. jeśli już to z jeszcze rzadszym - jest to związane z faktem, że w tym trybie GPS załącza się i rozłącza przy każdym interwale zapisu. w praktyce, jeśli ustawi się krtószy interwał niż minuta, zegar będzie się częściej łączył i rozłączał, co sprawi, że bateria bardzo szybko będzie schodzić i to jest rozwiązanie niepraktyczne.

czy użytkowanie przeczy temu co napisałem?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tryb ultratrac w f2 mozna było ustawić w dowolnej konfiguracji już od 2 sek. w odstępie co sekundę. Maks jaki ustawiałem to 1min - nie wiem czy można było wydłużyć interwał jeszcze bardziej
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oby w ambicie nie wypłynęło to na jakość zapisywanego śladu :> bo skąd nagle wzięli te oszczędności? Optymalizacja? ja rozumiem o 5-10% zwiększyć ale o tyle?

Piechu u mnie ustawienie ponizej 1 minuty powodowało rózne błędy i nieprawidłowosci działania F2. Np zegarek w ogole nie przechodzi w stan uspienia, albo pokzaywal jakies glupoty. Nie tylko u mnie ten problem jest. No i przy takich ustawieniach nie działał ant+
majkim6
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

UltraTrac był pomyślany jako tryb z zapisem max co 1 minuta
to nie do końca jest prawda. Na oficjalnej stronie garmina było info nt wydłużenia czasu pracy na baterii i pisali wyraźnie, że 15s daje ok 20h, 20s - 24h,

https://support.garmin.com/support/sear ... 000000000}
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@MikeSpy
O ant+ oczywiście wiem. Jeśli zaś chodzi o ultratrac to testowałem to przez chwilę tylko na pierwszym egzemplarzu. Ustawienie poniżej 15 sek. powodowało zawieszanie/restarty zegarka. Powyżej tej wartości zegarek zachowywał się normalnie ale nawet na bardzo wolnym spacerze, gdzie nie było nagłych i częstych zmian kierunku GPS tak pływał, że koniec. Do tego np. na odcinku 3km zawyżał dystans o 0,5km. Kompletnie dla mnie nieakceptowalne. Na tym moje korzystanie z Ultratrac się skończyło ;) Gdyby mi zależało na wydłużeniu pracy baterii wolałbym podpiąć powerbank :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ