Cud nad Wisłą

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Elm
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przy szlabanie mógłby stac sędzia z syreną i włączac ja w momencie opuszczania. Wszyscy biegacze musieliby się wówczas zatrzymać, do kolejnej syreny. To pozwoliłoby wszystkim a nie tylko paru szczęśliwcom odczuć dobroczynne skutki innowacyjnych praktyk orów. Ponieważ przejazd jest w pierwszej części biegu to poprawka na prędkość dźwięku nie byłaby chyba konieczna. A tak naprawdę impreza była bardzo przyjemna - mi wśród nagród podobały sie materace łóżkowe.
PKO
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Znaczenie szanty w tym wypadku, stonogo, raczej jest bliższe znaczeniu żeglarskiemu, choć nie do końca. A więcej na ten temat można znaleźć w Maratonach Polskich (http://www.maratonypolskie.pl/art/news_p.php?newsid=832)
Istotnie parę zwrotek udało mi się zaintonować, choć z oddechem miałem trochę kłopotu. Ale jak na razie nikt jakoś nie podejmuje, a to z założenia pieśń zbiorowa. Popróbuję jeszcze w Zamościu.

(Edited by Janek at 9:55 am on Aug. 17, 2003)
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Spoko tekst , tylko melodię trza by było poznać.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Awatar użytkownika
awozni1
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Bardzo sympatyczna impreza, naprawde. Fajnie się biegło, sporo osób nas pozdrawiało, zwykli ludzie też częstowali nas wodą. Widać że ten półmaraton wrósł już w lokalną tradycję. Ja cieszę się, że udało mi się go ukończyć, fakt że gdzieś tam na końcu (czas wg mnie ok. 2h10) ale był to mój debiut i pierwszy dłuższy bieg po kontuzji łydki. Najgorszy był czołowy wiatr, który się zerwał ok. godz. 13,40 jak byłem gdzies na 16 km i strasznie na koniec osłabłem. NO ale dobiegłem. Ogólnie polecam tą imprezę i za rok na pewno też tam pobiegnę.
[i]"biegnąc patrz przed siebie"[/i]
Awatar użytkownika
Mirkas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy ktos dysponuje pełną wersją wyników tego biegu Radzymin - Ossów. Z podziałem na kategorie. Były takie wywieszone po biegu. I mógłby podesłać.
To co jest na MaratonyPolskie jest okrojone.

Z góry dzieki i Pozdrawiam
Mirek K
Mirek K
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mirkas, wyniki powineneś już mieć w swojej skrzynce :) komu jeszcze wysłać???
Ryszard Sawa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Quote: from ours brun on 10:14 pm on Aug. 20, 2003
Mirkas, wyniki powineneś już mieć w swojej skrzynce :) komu jeszcze wysłać???
Ja poproszę (rsawa@wp.pl)
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pewnie juz wszyscy widzieli wyniki na maratonachpolskich :)
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W Maratonach jakoś lubią pomijać kategorie wiekowe w wynikach. I później są np. wyniki z MP weteranów, a nie wiadomo kto wygrał...
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ours brun: W Maratonach jakoś lubią pomijać kategorie wiekowe w wynikach. I później są np. wyniki z MP weteranów, a nie wiadomo kto wygrał...
W bieganiu.pl za to nie są publikowane w ogóle żadne wyniki.

Niestety nie ma opracowanego żadnego standardu zapisywania i wysyłania wyników imprez biegowych. Każdy org robi to inaczej. Ja np. nie wiem jak z pliku wordowego bez mrówczego robienia pozycji po pozycji zrobić sensowną tabelkę do opublikowania w MP możliwą do odczytania bez uruchamiania worda czy acrobata, jak to robi się np. w "Bieganiu w Warszawie". Ale formatem chyba najlepszym do wyników i stosunkowo popularnym jest chyba excell.

Ja wysłałem do Michała Walczewskiego pełne wyniki, dokładnie to samo co dostałem od W. Szuppe, czyli plik wordowy. Trochę też trwało zanim zostały opublikowane.  Trzeba też wziąć poprawkę na to że tam spływają wyniki z większości imprez w Polsce, a robota przy tym zarobkowa nie jest, przynajmniej na etapie publikowania w serwisie. Fakt, że te rubryki związane z klasyfikacją w kategoriach wiekowych z Radzymina były średnio czytelne i pewnie dlatego wypadły. A może dlatego że ciężko coś zrobić z plikiem wordowym.

Sam niestety nie mam dostępu do FTP-a MP, jakbym miał i trochę lepiej się na tym znał, a jeszcze dysponował nadmiarem wolnego czasu to może by to trochę inaczej wyglądało.

(Edited by Janek at 4:01 pm on Aug. 22, 2003)
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak to właśnie nie miałem zbyt wiele czasu na przemyślenie tego co napisałem, ale w sumie to podtrzymuję. Jestem wdzięczny Twojej pracy, Michała Walczewskiego i wszystkich innych korespondentów MP i nie o tym pisałem. Chciałem napisać, że chyba ten szablon wynikowy w który Michał wpisuje te wyniki nie przewiduje podziału na kategorie. Tak mi się wydaje, bo już przy okazji wyników z Pilska (również z Golubia) było podobnie, a były to MP weteranów. Co więcej na Pilsku obsługą wyników zajmował się właśnie Michał W. i prywatnie mailem na moją prośbę przesłał pełne wyniki! Czyli może dałoby się dodać jedną rybrykę : kategorie wiekowe, bo w sumie każdy chyba chce znać swoje miejsce i w tej rywalizacji.
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Puściłem e-mail Michałowi, żeby tutaj zajrzał. Może coś z tego wyniknie...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ