Garmin Fenix 3/3HR

poirot
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: wpiszę gdy <43.00
Życiówka w maratonie: wpiszę jak <3.40

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:bez paska.

ile fenix2/ ambit 3 (lub 2 jeśli nie ma różnicy) trzyma na 1s, i ile trzymają na jakimś rzadszym zapisie (nie wiem: 3, 5, 10s?)?
Suunto ambit 3 peak- jestem po dłuższym bieganiu (WTE 2015 - nocny bieg na orientację) - prawie 8 godzin ruchu (nie używałem paska HR), GPS na zapisie 1 sekundowym, 75 % trasy w lasach
- zużyło się 38% baterii.
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Potwierdzam, F2 pociągnie 16h. Gdyby jeszcze wyłączyć autolap, wibracje, dźwięk, podświetlenie i zmniejszyć kontrast powinien jeszcze wydłużyć czas pracy.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ile fenix2/ ambit 3 (lub 2 jeśli nie ma różnicy) trzyma na 1s, i ile trzymają na jakimś rzadszym zapisie (nie wiem: 3, 5, 10s?)?
Pytanie czy w Fenixie 2 poprawili błąd, który powodował to, że w trybie ultratrac jesli był za nisko ustawiony interwał próbkowania GPS to zegarek się wysypywał i restartował. Poza tym tryb ultratrac był dość niedokładny jeśli chodzi o pomiar dystansu i zapis śladu - to być może też uległo poprawie.
Kwestia tego typu czy taki tryb będzie Ci w ogóle potrzebny w przypadku F2. jak kolega wyżej wspomniał olbrzymią zaletą tego zegarka jest to, że można do niego podpiąć w trakcie aktywności powerbank i nadal mamy pełną kontrolę nad urządzeniem a ono samo nieprzerwanie dokonuje zapisu. Jesli zaopatrzysz się w mały, lekki powerbank to nawet nie odczujesz w trakcie biegu, że masz go połączonego kablem do zegarka.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:

Pytanie czy w Fenixie 2 poprawili błąd, który powodował to, że w trybie ultratrac jesli był za nisko ustawiony interwał próbkowania GPS to zegarek się wysypywał i restartował. Poza tym tryb ultratrac był dość niedokładny jeśli chodzi o pomiar dystansu i zapis śladu - to być może też uległo poprawie.
Kwestia tego typu czy taki tryb będzie Ci w ogóle potrzebny w przypadku F2. jak kolega wyżej wspomniał olbrzymią zaletą tego zegarka jest to, że można do niego podpiąć w trakcie aktywności powerbank i nadal mamy pełną kontrolę nad urządzeniem a ono samo nieprzerwanie dokonuje zapisu. Jesli zaopatrzysz się w mały, lekki powerbank to nawet nie odczujesz w trakcie biegu, że masz go połączonego kablem do zegarka.
I nawet można go mieć na ręce ze względu na poręczny klips, nie to co w suunto ;)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Prawda
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

co źródło, to inny termin i każdy oficjalny :hahaha:
tym sposobem, zanim fizycznie pojawi się u nas, zaklinacz deszczu będzie miał już info o F4, a temat pincet stron o jego wirtualnych bolączkach
LukeDNB
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:32
Życiówka w maratonie: 3:27:37

Nieprzeczytany post

herson pisze:co źródło, to inny termin i każdy oficjalny :hahaha:
tym sposobem, zanim fizycznie pojawi się u nas, zaklinacz deszczu będzie miał już info o F4, a temat pincet stron o jego wirtualnych bolączkach
I na pewno będzie to podstawą do mówienia że "z tym fenixem to same problemy są, bo temat na forum ma 300 stron" :spoko:
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
Awatar użytkownika
60Lat
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Myślę że tutaj większość to esteci - zresztą tak jak Ja.
Dawno kupił bym Sounto 3, gdyby miało menu po polsku.
Teraz Fenix 3 jest bardzo podobny do S3, więc zapewne
go kupię jeśli menu będzie po polsku. Dlaczego właśnie
F3 ? bo jego wygląd w 90% odpowiada moim gustom.
Nie jestem żadnym sportowcem tylko zwykłym dbaczem
o zdrowie, który biega 40<50 km, tygodniowo. Ktoś powie -
po co mu taki drogi sprzęt? Odpowiem: Lubię posiadać rzeczy
najlepsze i najładniejsze. Nie.. nie dla szpanu, jestem bardzo
skromny i nie lubię nic pokazywać. To tylko jest ku mojej uciesze.
Może od przypadku będę pływał z F3 i kilka razy w roku pojedziemy
rowerem. Ale najbardziej cieszy mnie perspektywa wypadu na
szlak górski - zaznaczanie ważnych punktów i powrót do auta
pozostawionego w lesie - jak będę na grzybach. Dawno temu
szukałem długo auta w lesie. Jak będę na wczasach spacerował
z rodziną po obcym terenie - będę zaznaczał interesujące mnie miejsca
a potem w laptopie prześledzę gdzie byłem i sprawdzę co w bliskiej
odległości mogę jeszcze zwiedzić. Myślę, że ten zegarek spełni moje
oczekiwania. Tak inne również by spełniły, ale są brzydkie.
Pozdrawiam...
Gdy Ci na dole się burzą...
Ci na górze upadają.
Oburzcie się !!!
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

no to cię zmartwię lub zaskoczę - od wiosny 2015 Sunnto Ambit 3 wszystkie modele będą mieć PL menu. Żeby nie być gołosłowny zapodaje linka:
suunto.com/en-US/Support/Software-updates/

dokładnie mam Ambit 3 Sport i aktualizacja oprogramowania v1.5 będzie w marcu a następna v2.0 z PL językiem będzie na wiosnę 2015
przykład v2.0 z Ambit 3 Sport :
suunto.com/en-US/Support/Products/Suunto-Ambit3-Sport-Software-Update-20-spring-2015/

niestety Ambit 1 i 2 nie będzie miał języka PL

Ale czy Ambit miałby PL czy nie, jednak SirfStar V - to wypas w rysowaniu trasy biegu w porównaniu z Mediatekiem 920xt czy fenixa 3

aha..czas pracy baterii wersji Sport też się zmienia z nowym softem v1.5 na 1, 5, 60 sek = 10, 15, 100 godzin :)
LukeDNB
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Pokaż to porównanie, chcę rzucić okiem :usmiech:
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też chętnie przeanalizuję dokładnie każdy profil posiadacza A3 i pokaże milion faili jakie robi zachwalany SS V :)
Proszę o linka.
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jedz_budyn sam masz suunto i garmina - zobacz 620 jaki to kotlet :) i sam wiesz co jak rysuje, pisałeś że zaczynasz i kończysz w tym samym pkt. i to jest dobre w ambit. Miałem garminy 10,220,15 biegałem z 910 i 310 - i biegałem te same trasy z ambit 3 i teraz suunto maluje mi tak jak biegne t.j po przejściu dla pieszych itp nie będę robił przykładów - to są moje wnioski i ja nadal polecam sunnto - nawet jak nie ma wibracji
LukeDNB
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ale gdzie jest to porównanie? Bo teraz mówisz o swoich subiektywnych odczuciach, a nie o badaniach dokładności obydwóch zegarków.
Biegałeś z wieloma zegarkami, ale nie po idealnie tej samej trasie, nie w tych samych warunkach. I nawet jeśli, to jakie były różnice w wykonanych pomiarach? Liczby, a nie gdybanie. I nie mów że "na mapce widać", bo to co jest na mapce w serwisie, a to co rejestruje zegarek to są 2 różne historie. Wyeksportuj 2 aktywności do google earth, nałóż na siebie ślady i wtedy wysnuwaj wnioski, a nie "bo mi się tak wydaje"

Edit:
Tak dla zainteresowanych In-Depth Review od DC Rainmakera :usmiech:
http://www.dcrainmaker.com/2015/03/garm ... eview.html
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

LukeDNB - no wmawiasz mi że nie wiem jak biegam - robiłem biegi typu zegarek podczas biegu na środku chodnika - i też exportowałem na inna platforme www. Ambit ma super ustawiane ekrany możliwość konfiguracji jakiej tylko się chce - oczywiście z poziomu www. ale jak już raz dobrze ustawisz to po co to zmienić. ja biegałem z garminami 3 lata = niestety jak garmin kupił mediateka to zrobił z zegarków kotlety - jeszcze takie modele jak 405, 205, 305, 310 i 910 te ślady malują dobrze, dla mnie reszta jest niewarta ceny - sygnał skacze jak pliszka. jak to mówią biegacze każdy chwali swoje buty
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tom78 pokaż linka do swojego Movscounta. Proszę :bum:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ