Nike Vomero 9
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam wszystkich,
Chciałbym Was poprosić o radę przymierzam się do zakupu butów Nike Vomero 9 jednak wyczytałem że są to buty dla cięższych biegaczy. Ja warze 75kg przy 172 cm wzrostu. Biegam głównie po asfalcie jakieś 12km 2 razy w tygodniu w najbliższym czasie zamierzam wydłużyć ten dystans.
Poprzednie buty jakie miałem to Puma Vectana 3 które sprawdziły się idealnie są nawet w dobrym stanie jednak po 6 miesiącach straciły swoje właściwości amortyzujące mimo to kupił bym je jeszcze raz jednak już niemożna nigdzie ich dostać.
Próbowałem jeszcze ASICS GEL- PULSE 6 jednak nie zdały egzaminu.
Jak myślicie czy Nike Vomero 9 będą dla mnie dobre wyczytałem że są one dla osób o stopie neutralnej z lekką pronacją Puma Vectana 3 te co miałem wcześniej są dla typowych pronatorów zostały mi dobrane w sklepie po tym jak sprzedawca zobaczył jak chodzę więc zakładam że potrzebuje butów dla osób o stopie pronującej.
Z góry dzięki za wszystkie rady i sugestie.
Chciałbym Was poprosić o radę przymierzam się do zakupu butów Nike Vomero 9 jednak wyczytałem że są to buty dla cięższych biegaczy. Ja warze 75kg przy 172 cm wzrostu. Biegam głównie po asfalcie jakieś 12km 2 razy w tygodniu w najbliższym czasie zamierzam wydłużyć ten dystans.
Poprzednie buty jakie miałem to Puma Vectana 3 które sprawdziły się idealnie są nawet w dobrym stanie jednak po 6 miesiącach straciły swoje właściwości amortyzujące mimo to kupił bym je jeszcze raz jednak już niemożna nigdzie ich dostać.
Próbowałem jeszcze ASICS GEL- PULSE 6 jednak nie zdały egzaminu.
Jak myślicie czy Nike Vomero 9 będą dla mnie dobre wyczytałem że są one dla osób o stopie neutralnej z lekką pronacją Puma Vectana 3 te co miałem wcześniej są dla typowych pronatorów zostały mi dobrane w sklepie po tym jak sprzedawca zobaczył jak chodzę więc zakładam że potrzebuje butów dla osób o stopie pronującej.
Z góry dzięki za wszystkie rady i sugestie.
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
dla Twojej wagi lepsza opcją wg mnie powinny być nike pegasus 31
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki za szybką odpowiedź. Buty które zaproponowałeś jak wyczytałem to:
Czy nie będzie mi przeszkadzać jak raczej potrzebuje butów na pronacje czy może zbędnie się tym przejmuje i niema to aż takiego znaczenia? Podejrzewam że u mnie w mieście będzie ciężko dostać te buty a nie za bardzo odważę się na zakup internetowy bez wcześniejszego przymierzania.
Z góry dziękuje za wszystkie rady i sugestie.
Pegasus 31 to uniwersalny but przeznaczony dla biegaczy o neutralnym typie przetaczania stopy oraz dla lekkich nadsupinatorów.
Czy nie będzie mi przeszkadzać jak raczej potrzebuje butów na pronacje czy może zbędnie się tym przejmuje i niema to aż takiego znaczenia? Podejrzewam że u mnie w mieście będzie ciężko dostać te buty a nie za bardzo odważę się na zakup internetowy bez wcześniejszego przymierzania.
Z góry dziękuje za wszystkie rady i sugestie.
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
Vomero tez są oznaczane jako buty dla stopy neutralnej, czy supinującej 
a tak poza tym to nie ma znaczenia i nie ma się czym przejmowac

a tak poza tym to nie ma znaczenia i nie ma się czym przejmowac
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
http://www.sklepbiegacza.pl/buty/meskie ... y-czarny-1
tutaj są oznaczane tak jak pisałem
co do firmy mizuno to nie pomogę...nie znam butów tej firmy
tutaj są oznaczane tak jak pisałem

co do firmy mizuno to nie pomogę...nie znam butów tej firmy
-
- Rozgrzewający Się
No właśnie już nieraz się spotkałem z tym że te same buty w różnych sklepach są różnie oznaczone. A jeszcze mam takie Adidasy do wyboru Super Nova Glide Boost jak będą się miały one do tych nike?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
Ja mam vomero 8. Używam ich jak idę na basen...Bieganie w tych butach równa się dla mnie ból i zmęczenie kolan utrzymujące się kilka dnia po treningu. Ważę 85 kg.